Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

6G Lansmanına Bir Yıl Kaldı Hala Ne Olduğunu Bilmiyoruz.


Önerilen İletiler

  • Admin

6G Lansmanına Bir Yıl Kaldı Hala Ne Olduğunu Bilmiyoruz.

AA18RQkG.img?w=768&h=385&m=6

Telekomünikasyon uzmanları, 6G'nin 2030'da piyasaya çıkmasını bekliyor, ancak teknoloji hala araştırma aşamasında.

Milyarlarca dolarlık yatırımdan sonra, 5G çabasının getirisi hala düşük.

6G, bir boşlukta hareket eden tüm nesneleri algılamak için kullanılan bir sensör olabilir mi?

6G teknolojisi 2030'da kullanıma hazır olabilir. Elbette 6G'nin ne olacağına dair pek bir fikrimiz bile yok. Ve 2019 lansmanından bu yana 5G'nin yaygın bir şekilde benimsenmesini sağlamak için mücadele ediyoruz.

Yine de - 2030'da 6G. Yippee.

Bir CNBC raporuna göre, telekomünikasyon ve teknoloji firmaları 6G'nin parametrelerini tartmaya başladıklarını ve yeni teknolojinin hücresel ağlardan daha fazlası üzerinde geniş kapsamlı bir etkiye sahip olabileceğini söylüyor.

Sektörün hala 6G için standartlar oluşturması gerekiyor, bu nedenle teknolojinin gerçekte ne olduğuna dair net bir anlayış yok. Uzmanlar, ilerlemelerin mobil ağlarda siber güvenliği artırabileceğine veya günlük kullanıcılara ek yapay zeka teknik bilgisi getirebileceğine inanıyor. Nokia CEO'su Pekka Lundmark, CNBC'ye, 6G'nin hareketli nesnelerin boyutunu, hızını ve yönünü izlemek için "tek bir büyük, büyük sensöre" dönüşme şansının bile olduğunu, üretim veya sürücüsüz araçlar için ideal olduğunu söyledi.

Hey, neden Jetgiller benzeri uçan araçlar yoluna doğru ilerlemeye devam etmiyorsun?

Ancak 6G'ye geçmeden önce, şimdi ile bir sonraki büyük sıçrama arasında "gelişmiş 5G"ye yükseltmeyi görebilecek 5G sorunu var.

Mevcut 5G teknolojisi, yüksek bant genişliğine ve düşük gecikme süresine (büyük hacimli verileri gecikmeden işleme yeteneği) sahiptir, ancak CNBC, Strategy Analytics'ten alınan verilerin, yedi kişiden yalnızca birinin 5G özellikli bir akıllı telefon kullandığını gösterdiğini söylüyor. 2019'daki ilk 5G lansmanı, şirketlerin onu gerçeğe dönüştürmek için akıttığı yüz milyarlarca doları hâlâ geri getirmedi. Dünya çapında gelişen 5G teknolojisi ağıyla telekomünikasyon şirketleri, benimsenmesinin daha evrensel hale gelmesini ve daha fazla tüketicinin ağa bağlanmada değer bulmasını umuyor.

Bir uzman CNBC'ye, 5G tam olarak konuşlandırılmadığı için 6G'yi düşünmeye başlamadan önce bu teknolojiye odaklanmamız gerektiğini söylüyor.

"Bir endüstri olarak, Gs hakkında konuşarak müşterilerin kafasını karıştırmayı bırakmalıyız çünkü bana soracağınız bir sonraki şey 6G'nin ne zaman geleceği olacak? BT'nin teknoloji şefi Howard Watson, CNBC'ye verdiği demeçte, "Bugün 5G veya ani gelişmeleri ile yapamayacağımız herhangi bir kullanım durumu görmüyorum." "Tüketicileri ve işletmeleri karıştırmak istemiyorum, 6G denen bu yeni şeyi bekleyin."

Yine de 5G burada ve sonunda 6G gelecek. Tüm bunların ne anlama geldiği, yine de tam olarak emin değiliz.

Kaynak: Popular Mechanics

smartphone-623722.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.