Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Panoramik Açılır Tavanlar Harika Yada Değil: Artıları ve Eksileri


Önerilen İletiler

  • Admin

Panoramik Açılır Tavanlar Harika Yada Değil: Artıları ve Eksileri

Herkes bu Panoramik Açılır Tavanları sever. Ford'un 1950'lerin ortalarında bir biçimi olmasına rağmen, biraz fütüristikler. Ve her şeyi aydınlatmak için ekstra ışığın yanı sıra iç mekana geniş bir açıklık hissi verirler. Pahalıdırlar, ancak birçok mal sahibi, ek maliyete değer olduklarını söylüyor. Ama onlara sahip olmanın dezavantajları var mı? Var.

Tüm panoramik açılır tavanlar açılır mı?

22_FRD_EPR_400081.tif?croppathe=1_3x2&wi

Panoramik sunroof'lar "panoramik" olarak adlandırılır çünkü ön cama ve yan camlara kadar her yöne doğru uzanırlar ve arka koltuktaki yolculara harika bir görüş sağlamak için daha da arkaya doğru uzanırlar. Steroidler üzerinde normal bir sunroof gibiler. Bazıları önden açılır ve yakın zamanda mevcut olan Tesla Model S panoramik tavan gibi bazıları açılır panel olmadan sabitlenir.

Sağlıklı

Olmamasından daha sağlıklı olduklarını biliyor muydunuz? Vücudunuzun güneş ışığının vücudumuzda başlattığı D vitaminine ihtiyacı var. Daha az klostrofobik olmak, farkında olsak da olmasak da kendimizi biraz daha iyi hissetmemizi sağlıyor. Ve açılanlar kesinlikle hava sirkülasyonuna yardımcı oluyor ki bu her zaman iyidir.

Araca Fazladan Yük Bindiriyor (Ağırlık)

Ancak farkında olmayabileceğiniz bazı problemler de oluşturabilirler. Yeni başlayanlar için, camın ağırlığı, eklemlenmesini sağlayan ekstra mekanizma ile birleştiğinde, aracın üstü daha ağır oluyor. Böylece ağırlık merkezi yükselir, bu da yol tutuşu etkiler. Arabanızın kontrolünü kaybetmeniz durumunda devrilme şansınızı bile artırabilir. Ancak iyi haber şu ki, Tüketici Raporlarına göre çatının yapısal bütünlüğü devrilme durumunda tehlikeye girmiyor.

Yoğuşma oluşabilir

AA18Sk93.img?w=768&h=511&m=6

Olabileceğini düşünmediğiniz bir başka şey de soğuk havalarda camın iç kısmında yoğuşma oluşmasıdır. Tabi bu sadece araç dışarıdaysa oluyor. Bu nedenle, nemli koltuklara, halıya veya yoğuşmanın gittiği herhangi bir yere sahip olma potansiyeli vardır.

Tamir edilecek başka bir şey

Başka bir mekanizma eklemek, hattın aşağısında onarım gerektirecek ekstra bir şey potansiyeli anlamına gelir. Çoğumuz bu sebeple klimadan vazgeçmeyiz. Ama sonunda ek bir masraf olabilir.

Kabin yüksekliği kaybı

Bazı mafsallı panoramik tavanlar, sabit arka kısmın üzerine geri kayar. Ancak bazıları o sabit arka camın altına kayar. Bunu yapanlar için, belirli bir miktar boşluk payı kaybedeceksiniz. Çoğu durumda, geleneksel açılır tavanlarda olduğu gibi, yükseklik kaybı ihmal edilebilir düzeydedir.

Cam kırılabilir

AA18RYVU.img?w=768&h=523&m=6

Açılır tavandaki cam, kırıldığında yan ve arka camlar gibi paramparça olacak şekilde temperlenmiştir. Ama mesele bu, kırılabilirler. Ve daha büyük çaplı tekerlekler daha keskin bir sürüş sağlayabildiğinden, bazı durumlarda panoramik tavanlarda mevcut değildirler. Üreticiler, sertliğin vücuttan geçmesinden ve cam tavanın kırılmasına neden olabileceğinden korkuyorlar.

Kabin ısınabilir

Camı çok fazla renklendirmek ile yeterli olmamak arasında ince bir çizgi vardır. Sıcak günlerde iklim kontrolünü sürdürmek için yeterince renk tonuna sahip olmayanlar, klimanın daha çok çalıştığı anlamına gelir. Ve açılır tavandan yönlendirilen ısıya ayak uydurması gerekiyor. Bu özellikle motora binen yükü arttıran bazı hibrit arabalarda ve bu gibi durumlarda elektrik motoru kullanımını artıran bir sorundur.

Bu olumsuzluklar sonunda olumlulara ağır basarsa, panoramik tavan bir heves haline gelebilir. Otomobil üreticileri bazı endişeleri gidermek için çalışıyorlar, bu yüzden araba özelliğinin devam ettiğini veya küllüklerin ve havalandırma pencerelerinin yoluna gideceğini göreceğiz.

Kaynak: MotorBiscuit

sunroof.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.