Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Bill Gates, Yüksek Voltajlı Elektrik Hatlarının Dünya'yı Kurtaracağını Söyledi ve Haklı Görünüyor

electricity-2403585.jpg

Bill Gates, daha yüksek voltajlı elektrik hatları inşa etmeyi savunuyor.
Elektrik talebinde yüzde 40 ila 60'lık bir artışı desteklemenin en iyi yolu bu, diyor.

Bununla birlikte, iletim hatları inşa etmek, söylemesi yapmaktan daha kolaydır.

Yeşil bir enerji geleceği inşa etmek, rüzgar ve güneş çiftliklerini yıkmak kadar basit değil (yine de bu kesinlikle bir başlangıç). Ayrıca, özellikle rüzgar esmediğinde ve güneş parlamadığında, bu enerjiyi depolamak için pillere ve bu enerjiyi A noktasından B noktasına taşımak için iletim hatlarına ihtiyacınız vardır.

Bu ilk iki kategorideki gelişmeler güzel bir şekilde ilerliyor. Rüzgar ve güneş projeleri hızla kirli enerji kaynaklarının yerini almaya devam ediyor ve birçok şirket, enerjinin hazır ve kullanılabilir olduğundan emin olmak için yerçekimi veya demir-hava pilleri gibi depolama sistemleri geliştiriyor. Ancak iletim hatları yaklaşan bir sorun olmaya devam ediyor ve bu, dünyanın en zengin adamlarından birinin çözmek istediği bir sorun.

Microsoft'un kurucu ortağı ve eski CEO'su Bill Gates, yeşil enerji geleceğinin neredeyse tüm yönlerinde eli var. Aktif olarak CO2 yayan kömürle çalışan elektrik santrallerinin yerini alacak nükleer reaktörler geliştiriyor ve yeni nesil enerji depolama çözümlerine yatırım yapıyor; şimdi bakışlarını iletim hatları sorununa çeviriyor. Sonuçta, istediğiniz kadar enerji üretebilir ve depolayabilirsiniz. Ancak bunu insanların evlerine veya işyerlerine iletmenin bir yolu yoksa o zaman pek bir işe yaramıyor.

Gates, ABD'nin 2050'de net sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmak istiyorsa, ülkenin elektrik talebindeki tahmini yüzde 40 ila 60'lık artışın üstesinden gelebilecek iyileştirilmiş bir enerji şebekesine ihtiyaç duyacağını açıklıyor. elektrikli araçlar, elektrikli sobalar ve diğer elektrikle çalışan cihazlar ve altyapı. Bu, özellikle rüzgarın estiği (ortabatı) ve güneşin parladığı (güneybatı) yerlerde daha fazla yüksek voltajlı elektrik hatları inşa etmek ve yoğun nüfus merkezlerine ulaşabilmeleri için onları daha uzun yapmak anlamına gelir.

Gates, konu iletim hatları olduğunda Amerika'nın içinde bulunduğu çetin durumu fark eden ilk kişi değil. Bir tahmine göre, ABD'nin 30 yıl içinde karbon nötr olmayı umuyorsa mevcut iletim kapasitesini üç katına çıkarması gerekiyor.

Gates blogunda, iletim altyapısının büyük ölçüde bir politika sorunu (planlama, ödeme ve izin verme) olduğunu ve ister dinamik hat derecelendirmeleri ister güç akışı kontrolleri tasarlarken yeniliğin yeri olduğunu belirtiyor.

Bununla birlikte, iletim hatları inşa etmek, onlarca yıldır genişlemesini engelleyen zorluklarla dolu mutlak bir mayın tarlasıdır. 2021'de araştırmacılar, iletim hattı altyapısına yönelik güçlü muhalefeti analiz ettiler ve bunun NIMBYism (Arka Bahçemde Değil) direnişi, güvenlik kaygıları ve ayrıca "vahşiliği koruma, alternatif arazi kullanımı, güçlü mülkiyet hakları duyarlılığı, ve Yerliler için anlaşma hakları ... bölgeleri.

Gates, bu iletim hattı eksikliğinin üstesinden gelinmesine nasıl yardımcı olacağını tam olarak açıklamıyor (yine de kendi kuruluşu Breakthrough Energy, elektrik şebekesini güncelleme çabalarını finanse etmiş olsa da), ancak savaşa hazırlandığı açık:

“İklim değişikliği, insanlığın karşılaştığı en zor sorun, ancak bunu çözecek insan zekasına sahip olduğumuza inanıyorum. Ve eğer iklim değişikliğini önemsiyorsanız, bulaşmayı da önemsemelisiniz.”

Kaynak: Popular Mechanics

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.