Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ford'un Bitmemiş Büyük Pikap Yığını Sonunda Nasıl Küçülüyor?


Önerilen İletiler

  • Admin

Ford'un Bitmemiş Büyük Pikap Yığını Sonunda Nasıl Küçülüyor?

Ford şu anda biraz zor durumda. Geçen yıl çip kıtlığının nasıl bir tahribata yol açtığının farkında değilseniz, 2022'nin The Blue Oval dahil çoğu otomobil üreticisi için nasıl geçtiğini görmelisiniz. Drive, Eylül 2022'de yaklaşık 40.000 bitmemiş Ford Super Duty kamyonun orada parça beklediğini bildirdi. Kamyonet yığını uzaydan görülebilecek kadar büyük!

AA12jzV8.img?w=768&h=407&m=6

Enflasyonun birikimlerimizi nasıl tükettiğini ve salgının genel olarak işletmeleri nasıl etkilediğini biliyoruz. Ancak otomobil üreticilerini bekleyen başka bir sürpriz daha vardı. Düşük hacimler ve zayıf satışlarla karşı karşıya kalmanın yanı sıra, üreticiler yarı iletken kıtlığına katlanmak zorunda kaldı. Tam her şeyin daha iyiye gittiğini düşündüğümüz sırada, bu oldu.

2022'de tedarik zinciri sorunları yaşayan sadece Ford değil. Honda, Toyota ve birçok ana akım otomobil üreticisi, birincil nedenlerden biri olarak çip kıtlığını göstererek talebi karşılamakta zorlanıyor. Durum o kadar vahim ki birçok OEM, düşük beslemeli yongalara dayanan araç özelliklerini (ısıtmalı koltuklar, otomatik katlanan aynalar vb.) azaltmaya başladı.

Mart 2023'te güncellendi: Çip arzı ve talebi durumu yavaş yavaş dengelenirken, Ford ve diğer büyük otomobil üreticileri hâlâ otomobillerde ve kamyonetlerde tam elektronik özellikler paketi sağlamak için mücadele ediyor. Bu makaleyi, Ford'un 2023'teki çip kıtlığı sorununu nasıl çözdüğü ve uzaydan görülebilen çipleri bekleyen kamyon yığınına ne olduğu ile güncelledik.

Ford Çipsiz Pikaplarını Nerede Saklıyor?

COVID'in ortaya çıkışı ve ardından gelen her şey, enflasyonda ani artışa, arz ve talep kesintilerine ve küresel bir yarı iletken kıtlığına neden olan bir dizi olaya yol açtı. İkincisi, yeni araba üretimi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Rapora göre Ford, tamamlanmamış kamyonlarını bayilere gönderilinceye kadar depolamak için Kentucky Speedway'in birçok lotunu kullandı. Yirmi yılı aşkın bir süre önce inşa edilen Kentucky Yarış Pisti, Cincinnati, Ohio ile Ford'un Louisville Montaj fabrikasına ev sahipliği yapan Kentucky, Louisville'in tam ortasında yer alır.

Yayın, geçen yıl benzer bir olayı bildirdi, ancak Blue Oval, mümkün olduğu kadar çok stoğu temizlemeyi başardı. Ancak, daha fazla kamyon akın etmeye başladı; Eylül ayının sonlarına doğru durum daha da kötüye gitti. Yerel bir Kentucky sakini olan Pat Brindley Roeder'e göre burası, Ford'un depolama için kullandığı birçok yerden yalnızca biri. Drive muhabiri Caleb Jacobs, birkaç aracın daha Indiana, Charlestown'daki eski bir mühimmat fabrikasında depolandığı konusunda güvenilir bir şekilde bilgilendirildi.

Kentucky Speedway'in doğusundaki ek araziler sadece başlangıçken, işler yepyeni bir seviyeye yükseldi. Artık yarış pistinin binlerce Super Duty pikapla çevrili olduğu bir konumda. Fotoğraflardan - The Drive'ın izniyle - kaç kamyonun partileri biriktirdiği açık ve kalan yerlerin doldurulması sadece an meselesi.

Fiş Bekleyen Ford Trucks İçin Daha Fazla Sorun

Kamyonların dış etkenlere maruz kaldığı göz önüne alındığında, orada uzun süre kalmaları halinde pek çok sorunun ortaya çıkması beklenebilir. USAF'ın düşük nemli bir çölde bulunan "mezarlığı" nın aksine, Kentucky oldukça farklı. Eklenen hava kirliliğinden bahsetmiyorum bile, hava zaman zaman biraz yağışlı olabilir.

Açıkta boya varsa, su lekelerinden aşındırmaya, güneşten solmaya ve makul miktarda pasa bakıyorsunuzdur. Ford'un bundan haberi var mı? Tabii ki yaparlar. Ancak, her şey bu araçların orada ne kadar kalacağına bağlı. Bu nedenle, arabaların tamamlanmamış olarak teslim edilememesi anlaşılır olsa da, onları açıkta bırakmak, gelecekteki sahiplerinin farkında olmayabilecekleri sayısız soruna yol açabilir.

Ayrıca, sadece kamyona bakarak eksik parçanın tam olarak ne olduğunu anlayamazsınız, özellikle bunların bilgisayar çipleri olduğu düşünülürse. Dolayısıyla, bileşen aracın motor yönetimi veya aktarma organları için hayati önem taşıyorsa, parça gelene kadar beklemekten başka seçenek yoktur.

Bu kamyonlar daha uzun süre kalırsa, Ford onları indirimli satmayı deneyebilir. Ancak bu günlerde arabaların hemen hemen tekerlekli bilgisayarlar olduğunu düşünürsek, Ford'un bu fikre yeşil ışık yakacağından şüpheliyiz. Ah ne kadar yanılıyoruz.

Ford, Çipsiz Bazı Araçlarını Satıyor

İşi ayakta tutma girişiminde veya kurumsal açgözlülükte, belki de istisnalar genellikle geçerli kabul edilir. Örnek olarak, yeni Ford Explorer'ların nasıl satıldığına bir bakın. Automotive News, Mart 2022'de Ford'un indirimli de olsa eksik çipli Explorers sattığını bildirdi.

Ford bayilere, bu Explorer'ların "güvenlik açısından kritik olmayan özellikler" için çip olmadan üretildiğini söyledi. Bu, arka koltuktaki yolcular için HVAC ekranlarına ve kontrollerine sahip olmalarına rağmen işlevsel olmayacakları anlamına gelir. En azından şimdilik. Ford bayileri bu araçlara çipleri satın aldıktan sonraki bir yıl içinde taktıracak. Ford'u savunmak için, söz konusu Explorer'ları veya bu şekilde donatılmış herhangi bir aracı satın alan müşterilere makul indirimler yapılır. Yeterince adil görünüyor.

Fiş Bekleyen Ford Trucks'a Ne Oldu?

2023 Ford Super Duty üretim güncellemesini sabırsızlıkla bekleyenler için iyi haberler var. The Drive tarafından bildirildiği üzere, Kentucky Yarış Pisti yakınlarındaki yerel halk, çipten türetilen Ford Super Duty istifinin boyutunun küçüldüğünden bahsetmek için gelen kutularına düşmüştü. Kamyonlar Aralık ayı civarında taşınmaya başladı.

Ve 10 Ocak 2023 tarihli bir uydu görüntüsü, temizlenen yaklaşık 40.000 adet tamamlanmamış kamyonun neredeyse yüzde 90'ının çok rahatlatıcı bir görüntüsünü gösteriyor. Bir yılı aşkın süredir bekleyen "çok sabırlı" sahiplerine tırların teslim edildiğini umuyoruz. The Drive'a göre Ford ayrıca 2023 Super Duty kamyonları için 150.000 yeni sipariş aldığını belirtiyor ve bu, otomobil üreticisinin yanı sıra yeni kamyon sahipleri için daha parlak günlerin olduğunu gösteriyor.

Kaynak: HotCars

ford-truck-6872831.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.