Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bir yıl önce sıvı şampuan ve saç kremini bıraktım ve saçlarım hiç bu kadar sağlıklı olmamıştı. İşte bu yüzden asla geri dönmeyeceğim.

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Bir yıl önce sıvı şampuan ve saç kremini bıraktım ve saçlarım hiç bu kadar sağlıklı olmamıştı. İşte bu yüzden asla geri dönmeyeceğim.

hair-care-4541744.jpg

Bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce geleneksel sıvı şampuan ve saç kremi kullanmayı bıraktım.

Artık katı şampuan ve saç kremi kalıplarını tercih ediyorum ve saçlarım hiç bu kadar uzun veya sağlıklı olmamıştı.

Ambalaj çevre için daha iyidir ve saçımda büyük bir fark yarattı.

Bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce, sıvı şampuan ve saç kremi kullanmayı bıraktım ve şampuan ve saç kremi çubuklarına geçtim.
Aralık ayında, aylardır görmediğim bir arkadaşım şimdiye kadar aldığım en büyük iltifatlardan birini verdi: "Saçın gerçek mi?"

Saçları salyangoz hızıyla uzayan biri olarak, bana takma takıp takmadığımın sorulması heyecan vericiydi. Sadece gerçek saçım değildi, aynı zamanda kutsal kâsem haline gelen iki ürüne borçluyum: şampuan ve saç kremi çubukları.

Yaklaşık bir yıl önce, sıvı şampuan ve saç kremini bar formunda şampuan ve saç kremi için bıraktım. Barları gönülsüzce denemiştim - gerçekten o kadar harika olabilirler mi? - büyükannemden Noel hediyesi olarak aldıktan sonra bir tür şampuan bar uzmanı haline gelen annemi ziyaret ederken.

Şimdi, her birimizin farklı saç tiplerine sahip olmamıza rağmen, üçümüz parmaklıkların üzerine yemin ediyoruz.

skincare-6664582.jpg

AA18MG72.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Çubuklar saçlarımı daha uzun, daha sağlıklı ve daha kalın hissettirdi.
2020'den 2021'e kadar, saçlarımı en kısa çene uzunluğu ve en uzun köprücük kemiğim arasında değişen bir bob şeklinde kırptım.

2021'in ortalarına kadar saçımı uzatmaya karar vermedim ve bundan birkaç ay sonra şampuan barlarına geçiş yaptım.

Piyasada birkaç farklı çubuk var, ancak sonunda The Earthling Co. adlı bir şirketin katı çubuklarına geçtim (ambalajlarının kullandığım standart plastik şişelerden daha sürdürülebilir görünmesini sevdim).

Şaşırtıcı bir şekilde, saçlarımda oldukça hızlı bir fark fark ettim.

Şimdi, düz yıpranmış, saçlarım dirseklerime değiyor - en azından kısmen, şampuan ve saç kremi kullanmaya bağladığım büyüme. Ne kadar uzun olduğunun yanı sıra, saçlarımın hiç olmadığı kadar gür ve ipeksi olduğunu düşünüyorum.

Saçlarıma karşı nazikler, parabenler veya koruyucular içermiyorlar.
Kuşkusuz, barları kullanmaya başlayana kadar bunun ne anlama geldiğini gerçekten bilmiyordum. Kimyasallardan kaçınmak benim için hiçbir zaman bir öncelik olmadı ve her zaman Target'ta bulabildiğim en ucuz saç yıkama ürünlerini aldım, kimyasallara lanet olsun.

Ancak geçen yıl ilk kez barları satın aldığımdan beri, kozmetiklerde sıklıkla bulunan insan yapımı kimyasallar olan parabenler hakkında daha fazla şey öğrendim ve saç ürünlerimde aradığım şeylere bakış açımı değiştirdim.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi, parabenlerin sağlık üzerindeki etkileri hakkında bilgi sahibi olmasa da, bazı kozmetik markaları bunları ihtiyati tedbir olarak kullanmamayı tercih ediyor.

Örneğin, Earthling Co.'nun ürünleri paraben ve koruyucu içermediğini iddia ediyor ve web sitesine göre sert, soyucu içerikler içermiyor - bu da onları boyalı saçlarım için ideal kılıyor.

Markaya göre çubuklar, hindistancevizi yağı, kayısı çekirdeği yağı ve kakao çekirdeği yağı gibi malzemelerle yapılır.

Plastik içermeyen ambalajlarda teslim edilirler ve atık tasarrufu sağlarlar.

Earthling Co., nakliye malzemelerinin tamamının geri dönüştürülebilir veya kompostlanabilir olduğunu söylüyor. Kompost yapmıyorum ama şampuan ve saç kreminin geldiği küçük kutuları geri dönüştürüyorum.

Markanın web sitesine göre, bir şampuan çubuğunun bir ila iki adet 16 onsluk plastik şişeyi kurtarması bekleniyor. ve barlar, saçınızı ne sıklıkta yıkadığınıza bağlı olarak iki ila altı ay veya 50 ila 75 yıkama arasında sürebilir.

Saçlarımı haftada sadece iki kez yıkamaya çalışıyorum, bu da onları yalnızca altı veya yedi ayda bir satın almam gerektiği anlamına geliyor - plastik şişe şampuan ve saç kremi kullandığım zamandan çok daha az.

Şampuan ve saç kremi çubukları sonsuza kadar sürecekmiş gibi hissettiriyor.

Tek sorun, son birkaç haftaya inildiğinde, çubukların giderek daha küçük parçalara ayrılarak kullanılmalarını zorlaştırması ve sonunda imkansız hale getirmesidir.

Bu makale için araştırma yapana kadar bu sorunun çözümlerinin olduğunu öğrendim: Markanın web sitesine göre, kırılan parçaları yeni bir kalıpta kalıplayabilir veya artıkları sıvı el sabununa dönüştürebilirsiniz.

Ne yazık ki, ürünler pahalı tarafta.

Parçası 16 dolardan, barlar eczanede tercih edeceğim tipik şampuan ve saç kremi şişelerinden daha pahalı.

Bununla birlikte, rakipleriyle aynı çizgideler: Ethique'in barları gibi Lush'ın şampuan barları da 15 dolardan başlıyor.

AA18MEaf.img?w=800&h=415&q=60&m=2&f=jpg

Genel olarak, kendimi bir daha asla geleneksel sıvı şampuan ve saç kremi alırken görmüyorum.

Büyürken, saçlarımın ne kadar yavaş uzadığını görünce her zaman hüsrana uğradım. Her şeyi denedim: biotin takviyeleri, saç maskeleri ve saçı yumuşak ve sağlıklı yaptığı iddia edilen her türlü şampuan. Sonunda, saçımın istediğim kadar uzaması gerekmediğine karar verdim.

2022'de bu çubukları test edene kadar nihayet saçlarımın güçlü, ipeksi ve her zamankinden daha hızlı uzadığını hissettim. Şampuan ve saç kremi herkese göre olmayabilir ama yakın zamanda sıvı ürünlere geri döneceğimi düşünmüyorum.

Kaynak: Insider

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.