Φ muki Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Murekkep yalamis insanlarimiz dahi din konusunda bu kadar hassasken ve din adina yapilan ve daha yapilacak olan onca olumsuzluga alkis tutabiliyorlarsa, bilincsiz ve ***** insanimiz ne dusunuyor acaba bu konuda. "Cahil" olmayan insanimiz Turkiye'deki tum diger din kardeslerini kendileri ile ayni kefeye koyuyorlar kanisindayim. Onlar dini nasil algiliyorsa *****bir insanin da dini ayni kendileri gibi algiladiklarini dusunuyor olmalilar, kaldi ki bu insanilarimiz din'i yorumlarken kendi aralarinda dahi gorus ayriliklarina varabiliyorlar. Ancak Turkiye'de onlarca ***** insanin ve bu *****likten dolayi -din konusu dahil- her konuda fanatiklesip insan oldurmelere varacak ve diger olumsuz faaliyetlere katilacak yurekliligi ve cesareti kendilerinde hak olarak goruyorlar. Goruyorlar, cunku yaptiklari her olumsuz eylem bir din kitabi tarafindan veya yanlis bir lider tarafindan kendilerine empoze ediliyor. Boyle ***** bir insan, bir yerde belki de kendi inanisina dahi karsi geliyordur. Karsi geliyordur; su acidan: Yanlis oldugunu bilmesine ragmen kendini o kadar cok kaptirmistir ki, kendi kendisinin denetiminden cikip baska denetimler altina girmemesi kacinilmazdir. Umudumuz hicbir insanin hicbir denetimin kuklasi olmamasidir. Bu yuzdendir ki Turkiye'de camii yapimi yerine okul yapiminin tesvik edilmesi ve desteklenmesi gerekmektedir. Bunun icin de aydin insanimiza cok buyuk sorumluluklar dusuyor. Bu insanlar camii yapimi icin para toplayabiliyorlarsa biz aydin kesim olarak neden bir okul icin para toplayamiyoruz aramizda? Ya da hangimiz bir cocugun okul masrafini ortaklasa ustlenemiyoruz. Bunun icin yeterince kurum ve kurulus var. ***** olana devlet elini uzatmiyorsa bizler uzatalim ki, bu vatani ve milleti cehaletten kurtaralim, ne dersiniz? Belki o zaman tartisacagimiz daha degerli konular olur bizim ulkemizde de. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Din olmadan kendinizi tanımlayamıyorsunuz degil mi ? Bu olsa olsa tersinden 'dindar' olmakdır. Her şeyi ona göre kurguluyorsunuz Din sizi ve sizin gibileri kendine mahkum etmiş ve varlık sebebinizi oluşturuyor hulasa edersek dinsiz yapamıyorsunuz.... acizane burdan edindigim tecrubeler ışıgında söylüyorum.... saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Din olmadan kendinizi tanımlayamıyorsunuz degil mi ?Bu olsa olsa tersinden 'dindar' olmakdır. Her şeyi ona göre kurguluyorsunuz Din sizi ve sizin gibileri kendine mahkum etmiş ve varlık sebebinizi oluşturuyor hulasa edersek dinsiz yapamıyorsunuz.... acizane burdan edindigim tecrubeler ışıgında söylüyorum.... Din olmadan kendimizi tanımlıyoruz. Burası "dini forum" olduğu için, dinle ilgili yazı yazıyoruz. Yoksa hayatımız ve kimliğimiz din karşıtlığından ibaret değil. Ayrıca Din konusu tanzimattan bu yana Türkiye'de "sıcak konu" olmayı sürdüren bir konudur. Diğer bir sıcak konu "ne olacak bu memleketin hali" konusudur, taa Sokulludan itibaren bu konu da "sıcak konudur". Bunlara bir de "futbol" eklenmiştir son 30 sene içinde. Her muhabbette mutlaka bu üç konudan biri veya birden fazlası üzreinde konuşur Türk halkı. Bu siyaset konuşanın, din hakkında fikir belirtenin, futbol muhabbeti yapanın başka hayatı ve kimliği yoktur anlamına gelmiyor. Saygılar. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Ancak Turkiye'de onlarca ***** insanin ve bu *****likten dolayi -din konusu dahil- her konuda fanatiklesip insan oldurmelere varacak ve diger olumsuz faaliyetlere katilacak yurekliligi ve cesareti kendilerinde hak olarak goruyorlar. Goruyorlar, cunku yaptiklari her olumsuz eylem bir din kitabi tarafindan veya yanlis bir lider tarafindan kendilerine empoze ediliyor. Boyle ***** bir insan, bir yerde belki de kendi inanisina dahi karsi geliyordur. Karsi geliyordur; su acidan: Yanlis oldugunu bilmesine ragmen kendini o kadar cok kaptirmistir ki, kendi kendisinin denetiminden cikip baska denetimler altina girmemesi kacinilmazdir. Ve maalesef o tarafa doğru şiddetle sürükleniyoruz sevgili muki.. İşte o zaman ne tanrı ve ne de peygamber kurtarır artık topumuzu.... Öteki taraf ise bir muamma.... Bir türkü misali.. "Bindik bir alamate.. Gidiyoz gıyamete.." Gibi birşey.. Dünyayı değiştirmek için uğraşmaz... Öbür tarafa yatırım yapar aklınca... İnanılır gibi değil... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Din olmadan kendinizi tanımlayamıyorsunuz degil mi ?Bu olsa olsa tersinden 'dindar' olmakdır. Her şeyi ona göre kurguluyorsunuz Din sizi ve sizin gibileri kendine mahkum etmiş ve varlık sebebinizi oluşturuyor hulasa edersek dinsiz yapamıyorsunuz.... acizane burdan edindigim tecrubeler ışıgında söylüyorum.... saygılar Sayin enes.34, hadi diyelim ki benim varlik sebebim din ve burada bu forumda bulunuyorum bunun icin ve hayatimda baska hicbir olumlu faaliyetle ugrasmiyorum, e peki sizi sormak gerek bu durumda, neden buradasiniz? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Murekkep yalamis insanlarimiz dahi din konusunda bu kadar hassasken ve din adina yapilan ve daha yapilacak olan onca olumsuzluga alkis tutabiliyorlarsa, bilincsiz ve ***** insanimiz ne dusunuyor acaba bu konuda. "Cahil" olmayan insanimiz Turkiye'deki tum diger din kardeslerini kendileri ile ayni kefeye koyuyorlar kanisindayim. Onlar dini nasil algiliyorsa ***** bir insanin da dini ayni kendileri gibi algiladiklarini dusunuyor olmalilar, kaldi ki bu insanilarimiz din'i yorumlarken kendi aralarinda dahi gorus ayriliklarina varabiliyorlar. Ancak Turkiye'de onlarca ***** insanin ve bu *****i llikten dolayi -din konusu dahil- her konuda fanatiklesip insan oldurmelere varacak ve diger olumsuz faaliyetlere katilacak yurekliligi ve cesareti kendilerinde hak olarak goruyorlar. Goruyorlar, cunku yaptiklari her olumsuz eylem bir din kitabi tarafindan veya yanlis bir lider tarafindan kendilerine empoze ediliyor. Boyle ***** bir insan, bir yerde belki de kendi inanisina dahi karsi geliyordur. Karsi geliyordur; su acidan: Yanlis oldugunu bilmesine ragmen kendini o kadar cok kaptirmistir ki, kendi kendisinin denetiminden cikip baska denetimler altina girmemesi kacinilmazdir. Umudumuz hicbir insanin hicbir denetimin kuklasi olmamasidir. Bu yuzdendir ki Turkiye'de camii yapimi yerine okul yapiminin tesvik edilmesi ve desteklenmesi gerekmektedir. Bunun icin de aydin insanimiza cok buyuk sorumluluklar dusuyor. Bu insanlar camii yapimi icin para toplayabiliyorlarsa biz aydin kesim olarak neden bir okul icin para toplayamiyoruz aramizda? Ya da hangimiz bir cocugun okul masrafini ortaklasa ustlenemiyoruz. Bunun icin yeterince kurum ve kurulus var. ***** olana devlet elini uzatmiyorsa bizler uzatalim ki, bu vatani ve milleti cehaletten kurtaralim, ne dersiniz? Belki o zaman tartisacagimiz daha degerli konular olur bizim ulkemizde de. Bu durumda..; İnsanlar her ne kadar gerçek islamın anlatılması esnasında dinlemeselerde, okumasalarda.. Israrla gerçek islamı anlatmak gerekiyor değil mi.. Saygılar.. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Sayin enes.34, hadi diyelim ki benim varlik sebebim din ve burada bu forumda bulunuyorum bunun icin ve hayatimda baska hicbir olumlu faaliyetle ugrasmiyorum, e peki sizi sormak gerek bu durumda, neden buradasiniz? dine inanmadıgınız halde devamlı dinden bahsetmenizi söylemek istedim kızdınız mı yoksa ? Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Sayin enes.34, hadi diyelim ki benim varlik sebebim din ve burada bu forumda bulunuyorum bunun icin ve hayatimda baska hicbir olumlu faaliyetle ugrasmiyorum, e peki sizi sormak gerek bu durumda, neden buradasiniz? [/quote dine inanmadıgınız halde devamlı dinden bahsetmenizi söylemek istedim kızdınız mı yoksa ? Hayir nicin kizayim ki. Beni bircok baska konu ilgilendirdigi gibi din de ilgilendiriyor da ondan. Umarim sizce bir sorun yoktur. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Hayir nicin kizayim ki. Beni bircok baska konu ilgilendirdigi gibi din de ilgilendiriyor da ondan. Umarim sizce bir sorun yoktur. yok bence herhangi bir sorun yok neden olsun ki dedigim gibi durum degerlendirmesiydi benim ki acizane Alıntı
Φ Forsa Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Bu durumda..;İnsanlar her ne kadar gerçek islamın anlatılması esnasında dinlemeselerde, okumasalarda.. Israrla gerçek islamı anlatmak gerekiyor değil mi.. Saygılar.. Aman kimse gerçek islamı filan anlatmaya kalkmasın. Makyajlanmış ve ********* saklanmış bir islam olduğu halde bu kadarı oluyorsa; acaba gerçek islamı anlatsalar neler olurdu? Dualar, ezanlar, hatimler iyikide arapça okunuyorda kimse anlamıyor. Türkçe okunsaydı vay halimize. Düşünün bir kere hocanının biri çıkmış dua ediyor ve ettiği laflar şöyle şeyler: - Biz bilmemkimleri cehennemde derilerini değiştire değiştire yakacağız. - Size birisi ne kötülük yaparsa sizde ona aynısını yapın. - Ebu lehebin elleri kurusun. - Yahudileri ve hristiyanları dost edinmeyin, onları nerde görürseniz öldürün. - Kadınlar lafınızı dinlemezse onları dövün. Aman iyikide bu dualar türkçe okunmuyorda kimse anlayıp uygulamaya pek fazla geçemiyor. Alıntı
Φ berzah Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2007 "dinde zorlama yoktur" ve "senin dinin sana benim dinim bana" .. nokta konmuş. gerçek saygı çerçevesinde tartışılırsa doğruya erişilir. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Aman kimse gerçek islamı filan anlatmaya kalkmasın. Makyajlanmış ve ********* saklanmış bir islam olduğu halde bu kadarı oluyorsa; acaba gerçek islamı anlatsalar neler olurdu?Dualar, ezanlar, hatimler iyikide arapça okunuyorda kimse anlamıyor. Türkçe okunsaydı vay halimize. Düşünün bir kere hocanının biri çıkmış dua ediyor ve ettiği laflar şöyle şeyler: Bugüne kadar bütün sorularınıza cevap verdik.. Çelişki diye önümüze getirilen bütün ayetlerin çelişki olmadığını açıkladık.. Sanki hiç cevap verilmemiş gibi tekrar bu şekilde yazmanız gerçeği değiştirmeyecektir.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Bugüne kadar bütün sorularınıza cevap verdik..Çelişki diye önümüze getirilen bütün ayetlerin çelişki olmadığını açıkladık.. Sanki hiç cevap verilmemiş gibi tekrar bu şekilde yazmanız gerçeği değiştirmeyecektir.. demekki verdiğiniz cevaplar yeterli değilmiş, kimse durup dururken ayetlerde çelişki var diye önünüze getirmez, sıkı bir araştırmadan sonra çelişkiler bulunmuştur. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 demekki verdiğiniz cevaplar yeterli değilmiş, kimse durup dururken ayetlerde çelişki var diye önünüze getirmez, sıkı bir araştırmadan sonra çelişkiler bulunmuştur. Evet tarafsız.. Ancak şunu hiç bir zaman unutma.. Bire bir yüz yüze bir tartışma yapılmadan, bu tür yazılı tartışmalarda yazılanların yüzde 90 ı boşe gidiyor.. Sayfalarca yazdık tabi okunmadı.. Okunsada içinden alakasız bir metin alıntılandı diğerleri örtbas edildi ve konu başka yere kaydırıldı.. Geçmiş topiclere bakarsan her çelişki diye öne sürülen ayetleri bir bir cevapladık.. Buna sitedeki bir çok arkadaşım şahittir.. Topic isimlerini unuttum bilmiyorum ama günler sürdü bu tartışlmalar.. Tabi hiç yazılmamış, hiç cevap verilmemiş gibi hareket ediliyor. e tabi bir satır yazı yazmak zor kolay.. Bir satır yazı ile yüzlerce satır cevap gerektiren bir ortam hazırlamak kolay.. Cevabını veren veriyor ne zorluklarla ne zahmetlerle ne emeklerle sayfalarca cevap veriliyor önemi yok dimi.. Şimdi sana tek tek bahsi geçen onlarca ayetin cımbızlandığını tefsirinin kasten yanlış yapıldığınımı yazayım.. Yada hangi birini yazayım. Ama yinede ısrar ediyorum diyorsan, sen ayet yaz ve bu ayette şu çelişki var de ben cevaplıyım.. Ama lütfen tek ayet, onu cevaplayalım bir başka daha getirirsin.. Senden sonra bir kişi daha sorar nasılsa olsun onada cevap verelim.. Buyur çelişkili bir ayet getir.. Saygılar.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Bugüne kadar bütün sorularınıza cevap verdik..Çelişki diye önümüze getirilen bütün ayetlerin çelişki olmadığını açıkladık.. Sanki hiç cevap verilmemiş gibi tekrar bu şekilde yazmanız gerçeği değiştirmeyecektir.. Saygılar.. Evet, ne kadar da cevap verildi deseniz de, verdiginiz cevaplar doyurucu cevaplar degil ve olmayacak da. Cunku; bir insan nasil gunesi eli ile kapatamaz, Kur'an'daki celiskiler de verilen cevaplarla ortbas edilemez. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Evet, ne kadar da cevap verildi deseniz de, verdiginiz cevaplar doyurucu cevaplar degil ve olmayacak da. Cunku; bir insan nasil gunesi eli ile kapatamaz, Kur'an'daki celiskiler de verilen cevaplarla ortbas edilemez Lütfen bir üstteki iletimide oku.. Ve çelişkili bir tane ayet getir, cevaplayalım.. Tabi varsa.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Bugüne kadar bütün sorularınıza cevap verdik..Çelişki diye önümüze getirilen bütün ayetlerin çelişki olmadığını açıkladık.. Sanki hiç cevap verilmemiş gibi tekrar bu şekilde yazmanız gerçeği değiştirmeyecektir.. Çelişkili ayetler konusunda katakuta'nın uzuuun bir başlığı var. Hangileri cevaplanmış görebilirsin. Benimle yaptığın tartışmalardan şu anda aklıma gelenler şunlar (kelimesi kelimesine hatırlamıyorum, mealen aşağıdaki gibi) 1. Hacer-ül Esved Cennet taşı mıdır? Evet cennet taşıdır. Cennet taşı ise, o zaman cennet "dünya'ya taş gönderilebilen bir yerdedir, yani şu anda fiziken vardır" Cennet fiziken varsa ve oradan taş gelebiliyorsa, şu anda teknolojimiz yetmiyorsa da, buradan da oraya teorik olarak gitmek mümkündür.? Peygamberimiz cennet taşı dediyse, cennet taşıdır, biz inanırız. 2. BingBag'a inanıyorsun değil mi? Evet. Tanrı'nın ol demesini kanıtlıyor. Tamam. Peki Big Bang bilimsel bir teori. Bilime göre ünya 5 milyar küsür yaşında. Bulunabilen en eski insan fosili de carbon testlerine göre 40.000 yıllık. Belki daha eskisi de var, bilmiyoruz. Hz. Adem'in yaşı ise 6.000 yıl olarak hesaplanıyor. Şimdi Adem hikayesi doğru mu? İslam bilimle çelişmez diyorsun da... Kuran ilk insan Adem diyorsa İlk insan Adem'dir. 3. Muhammed Hz. Ayşe ile evlendiğinde Ayşe 9 yaşındaydı, çocukla evlenmek doğru mu? Hz. Ayşe 9 yaşında değildi. 18 yaşındaydı. Bütün hadis kitaplarında 9 diyor ama. O hadisler uydurmadır. 4. Kuran insanın Kalbi ile düşündüğünü, kavradığını, hissettiğini iddia ediyor, bu bilimle çelişmektedir. Bilim insan beyinle düşünür diyor. İnsan ruhu ile düşünür. Verdiğin cevaplar (koyu renkli) bunlar sayın kralx. İyi tatiller sana. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Evet katakutanın bahsedilen listesini herkes bir gözden geçirsin, her bir ayete uzun uzun cevaplar verip vermediğimizi görsünler.. Yukardaki 4 maddeye gelince.. Yukarda hangi ayetin çeliştiğini söylüyorsun, ben herhangi bir ayet göremiyorum.. Çelişkili bir ayet getirebilirmisiniz demiştim sayın Brain.. Birde benden alıntıladığın koyu renkli yazıların gerisi nerede.. Ve ayrıca diğer topicte seni bekliyorum.. Gayet bilimsel tartışacağız.. Tatilede yazın giderim ok.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Evet katakutanın bahsedilen listesini herkes bir gözden geçirsin, her bir ayete uzun uzun cevaplar verip vermediğimizi görsünler..Yukardaki 4 maddeye gelince.. Yukarda hangi ayetin çeliştiğini söylüyorsun, ben herhangi bir ayet göremiyorum.. Çelişkili bir ayet getirebilirmisiniz demiştim sayın Brain.. Birde benden alıntıladığın koyu renkli yazıların gerisi nerede.. Ve ayrıca diğer topicte seni bekliyorum.. Gayet bilimsel tartışacağız.. Tatilede yazın giderim ok.. Şu anda hatırladığım tartışmalar dediğim tartımlara olmadı mı diyorsunuz? Yoksa oralarda verdiğiniz cevapları, artık geçerli saymıyormusunuz? Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2007 Şu anda hatırladığım tartışmalar dediğim tartımlara olmadı mı diyorsunuz?Yoksa oralarda verdiğiniz cevapları, artık geçerli saymıyormusunuz? Saygılar. Bütün cevaplarımın arkasındayım.. Merak etme düşünmeden hiç bir şey yazmam.. O topic uzunca bir topicti.. Her birimizin yazısı çok uzun oluyordu.. Arkadaşımız ayetleri onluk gruplar halinde önümüze getiriyordu.. Bizlerse saatlerimizi verip her ayeti tek tek ele alıp gerçekleri yazıyorduk.. Bimiyorum şimdi hangi topic.. Arama butonundan bulunabilir.. Sorduğun dört maddelik sorulara daha uzun cevaplar verdik.. Verilen cevapların sadece birinden ve sadece bir mısra alıntı yapman ne kadar...? Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 Ama yinede ısrar ediyorum diyorsan, sen ayet yaz ve bu ayette şu çelişki var de ben cevaplıyım..Ama lütfen tek ayet, onu cevaplayalım bir başka daha getirirsin.. Senden sonra bir kişi daha sorar nasılsa olsun onada cevap verelim.. Buyur çelişkili bir ayet getir.. zaten ben foruma girdiğimden hep bunu yaptık önceki forumlarda öyle sen kafadan atarak cevap verirsen kimse ikna olmaz bilimin teorisi olan bingbangı gerçek gibi gösterip, bilimin teorisi olan evrimi sahte gibi gösterirsen, senin verdiğin hiçbir cevap değer taşımaz, Zaten temelide sağlam değilki cevaplarının, teoriden yola çıkıp iyice teorileştiriyorsun ve diyorsun ki ben size gerekli cevapları verdim !!! yok böyle bir şey BrainSlapper çok iyi özetlemiş seni, ona katılıyorum, ayrıca verdiğin cevapların ayrıntılarınıda okuduk, sonuç değişmedi, konuyla ilgisi olmayan bir sürü cevap veriyorsun. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 Evet katakutanın bahsedilen listesini herkes bir gözden geçirsin, her bir ayete uzun uzun cevaplar verip vermediğimizi görsünler..Yukardaki 4 maddeye gelince.. Yukarda hangi ayetin çeliştiğini söylüyorsun, ben herhangi bir ayet göremiyorum.. Çelişkili bir ayet getirebilirmisiniz demiştim sayın Brain.. Birde benden alıntıladığın koyu renkli yazıların gerisi nerede.. Ve ayrıca diğer topicte seni bekliyorum.. Gayet bilimsel tartışacağız.. Tatilede yazın giderim ok.. Saygılar.. Sedat bey,ilgili topiğe sizi bekliyorum Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.