Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2023'ün En iyi akıllı telefonları: En iyi cep telefonlarını test ettik, derecelendirdik ve Sıraladık


Önerilen İletiler

  • Admin

2023'ün En iyi akıllı telefonları: En iyi cep telefonlarını test ettik, derecelendirdik ve Sıraladık

2023'te satın alınacak en iyi akıllı telefonların hangileri olduğunu bulmaya çalışıyorsanız, cevapları bizde.

AA16RmFG.img?w=768&h=512&m=6

Kapsamlı telefon incelemelerimizden en iyi performans gösterenleri tek bir kesin listede sıraladık ve derecelendirdik. İster tipik olarak Apple'ın iPhone'unu tercih edin, ister en son Samsung amiral gemisini kontrol etmek veya Android dünyasından farklı bir şey hayal etmek isteyin, bu kılavuz hangi telefonun istek listenizin başında olması gerektiğini belirlemenize yardımcı olabilir.

Her satın alma kılavuzunda olduğu gibi, aşağıdaki seçimler de Pocket-lint ekibi tarafından saatlerce süren sayısız testin sonucudur. Ancak, bu sıralamaları bir araya getirirken dikkate aldığımız tek şey telefonun performansı değil; Bir cihazın fiyat etiketine ve genel değerine de güçlü bir vurgu yapıyoruz.

Her zaman yeni telefonların çıktığı göz önüne alındığında, seçimlerimiz düzenli olarak değişir, ancak aşağıda en son sıralamaları bulabilirsiniz.

Bunlar 2023'te satın alabileceğiniz en iyi telefonlar

Apple iPhone 14 Profesyonel

1. Genel olarak en iyisi

Google Piksel 7 Pro

2. En iyi Android telefon

Samsung Galaxy S23 Ultra

3. Çok yönlü kamera kralı

Oppo Find X5 Pro

4. En iyi telefon tasarımı

oneplus
Oneplus 11 5G

5. Değer amiral gemisi

Xiaomi
Xiaomi 13 pro

6. En hızlı şarj olan telefon

ASUS ROG Telefon 6 Pro

7. En iyi oyun telefonu

Samsung Galaxy Z Flip 4

8. En iyi katlanabilir telefon

Apple iPhone 14 Profesyonel

1. Genel olarak en iyisi

Çoğu insan için en iyi telefon

Apple'ın en yeni premium telefonu her şeyi doğru yapıyor. Lüks ve dayanıklı kaplamadan kameralara ve ekrana kadar, Apple'ın bugüne kadarki en iyi telefonu. Dynamic Island olabileceği kadar kullanışlı olmasa da, etkileyici bir mühendislik harikası.

Artıları

Dinamik Ada çok havalı
Mükemmel kamera sistemi
Olağanüstü yapı ve tasarım

Eksileri

ProRAW yakalama gecikmeli
Masraflı
Hala USB-C yok

iPhone 14 Pro ile, Apple'ın her zamanki yüksek işçilik, tasarım ve yüzey özelliklerine sahip oluyorsunuz, ancak bu yıl biraz daha fazlasına sahip oluyorsunuz: Dinamik Ada.

Apple, araya giren kameralar için kesikler yerine, yazılımı bunun etrafında tasarladı ve bir özelliğe dönüştürdü. Arka planda zamanlayıcılar, müzik veya diğer canlı bilgiler olduğunda animasyonlar gösterir ve siz de bunlarla etkileşime girebilirsiniz.

Her zaman olduğu gibi, Pro ve Pro Max, iPhone 14'ün en pahalı sürümleridir, ancak bu ekstra para size daha güçlü bir işlemci, her zaman açık bir OLED ekran, daha iyi kameralar ve birinci sınıf bir tasarım sağlar.

Apple yine de telefonlarında USB-C'den kaçınıyor, bu da büyük ProRes ve ProRAW dosyalarının aktarımını biraz yavaşlatıyor ve oradaki uzman kullanıcıların, sahip olduklarından emin olmak için Max sürümü için muhtemelen fazladan para öksürmeleri gerekecek. gerçekten tüm gün dayanan pil.

Google Piksel 7 Pro

2. En iyi Android telefon

Mükemmele yakın bir Android deneyimi

Pixel 7 Pro, Pixel 6 Pro'nun temelleri üzerine kuruludur ve daha rafine bir tasarım, çarpıcı kamera performansı ve temiz yazılım sunar.

Artıları

Mükemmel kamera performansı
Temiz yazılım deneyimi
Güzel, net ekran
Rekabetçi fiyat noktası

Eksileri

Yüz tanıma güvenli değil
Pixel 6 Pro'da birkaç değişiklik
Yalnızca üç vaat edilen platform güncellemesi
Amazon'da 899$ Amazon'da 849$
Pixel 7 Pro büyüleyici bir telefon ve 2022 Pocket-lint Ödülleri'nde en iyi akıllı telefon kategorisinde ikinci olarak yerini fazlasıyla haklı çıkardı.

Sonuç olarak, Pixel 6 Pro'dan çok büyük bir değişiklik yok, ancak daha rafine bir tasarıma, harika bir büyük ekrana ve tüm Piksel iyiliğini herhangi bir şişkinlik veya gereksiz ekleme olmadan yüzeye çıkaran temiz bir yazılım deneyimine sahip.

Yakınlaştırma aralığını genişleterek ve daha yakın makro çekimlere erişim sağlayarak onu önceki Pixel cihazlarından bir adım öteye taşıyan kamera, bu telefonu hâlâ tanımlayan şeydir.

Her yönüyle mükemmel bir deneyim sunar ve bir bin dolardan fazlaya mal olmaz.

Samsung Galaxy S23 Ultra

3. Çok yönlü kamera kralı

Android telefonların zirvesi

Samsung Galaxy S23 Ultra, 2023'teki S serisi amiral gemilerinin en büyüğü, en kötü ve en pahalısı. Kalem, S23 Ultra, S22 Ultra selefi üzerinde büyük bir yükseltme değil, ancak Snapdragon 8 Gen 2 SoC'nin geliştirilmiş verimliliği, ona önemli bir pil artışı sağlayacak - hareket halindeyken oyun oynamak veya çalışmak için mükemmel.

Artıları

Çarpıcı geniş ekran
IP68 su/toza dayanıklı harika tasarım
Gerçekten çok yönlü kamera sistemi
S Pen dahil

Eksileri

Pahalı
Çok sayıda yazılım şişkinliği

Ham güç ve yazılım yetenekleri söz konusu olduğunda, Samsung Galaxy S23 Ultra, Android telefonların zirvesidir. Kesinlikle bir yeniden icattan daha fazla bir inceliktir, ancak çarpıcı bir yapı kalitesi ve hızlı, pürüzsüz yenileme hızları ve S Pen desteği (pakete dahildir) ile muhteşem, geniş bir ekran sunan harika bir inceliktir.

OneUI yazılımı, standart Android paketinin üstüne çok şey ekleyerek telefona potansiyel olarak çok yararlı pek çok özellik sunar, ancak aynı zamanda telefonun büyük miktarda bloatware ve önceden yüklenmiş yinelenen/yedek uygulamalarla birlikte geldiği anlamına gelir.

Yine de Ultra ile ilgili neredeyse her şeyi seviyoruz. Yüksek düzeyde su ve toza dayanıklılık ve eğlence için sunulan kablosuz şarj ile harika görünümlü bir cihaz. Bir telefondan isteyebileceğiniz hemen hemen her şeyi sunuyor ve bu kadar pahalı olmasaydı listenin üst sıralarında yer alırdı.

Oppo Find X5 Pro

4. En iyi telefon tasarımı

Olağanüstü bir amiral gemisi telefon

Oppo, güzel tasarımı, ekranı ve mükemmel pil ömrüyle gerçekten olağanüstü bir amiral gemisi telefon sunuyor.

Artıları

Dayanıklı, güzel tasarım
inanılmaz ekran
Mükemmel şarj hızları

Eksileri

Delikli kamera oldukça keskin
Kamera yazılımı o kadar sezgisel değil

Bu listedeki diğer bazı cihazların sahip olduğu büyük isme sahip olmayabilir, ancak Oppo'nun Find X5 Pro'su ciddi bir oyuncu; en iyi amiral gemisi için pazardakilerin istek listesinde üst sıralarda yer alması gereken biri.

Dayanıklı, seramik arkası ve uçtan uca ekranıyla tasarımı tam bir zaferdir, ancak inanılmaz hızlı performansı ve pil ömrü, test sırasında bu telefona aşık olmamızın nedenleridir.

Kamera uygulamalarının tuhaflıkları ve fotoğrafları aşırı işleme eğilimi gibi tuhaf bir kıkırdama var, ancak bunlar gerçekten çok yönlü bir deneyimin ne olduğuna dair çok küçük şikayetler. Oppo'nun Google'ın Android 13 yazılımını ele geçirmesi bile memnuniyetle karşılanıyor ve işleri karmaşıklaştırmadan bazı güzel özellikler ekliyor.

oneplus
Oneplus 11 5G

5. Değer amiral gemisi

Fiyat etiketi olmayan güçlü bir telefon

OnePlus, en son amiral gemisi telefon için köklerine geri döndü ve bir servete mal olmayan hızlı, sorunsuz bir telefon sağladı.

Artıları

Yüksek yenileme hızlarına sahip büyüleyici QHD ekran
Çok fazla özelleştirme içeren şişkinlik içermeyen yazılım
hızlı performans
Gerçekten hızlı pil dolumları

Eksileri

Kablosuz şarj yok
Su geçirmezlik ve dayanıklılık en iyisi değil

OnePlus 11 ile şirket, OnePlus telefonunda gerçekten önemli olan şeylere odaklanmak için kısa bir geri adım attı. Kesinlikle her şeyi - Samsung tarzı - paketlemeye çalışmak yerine, bize en önemli şeylerin en iyisini vermeyi seçti: performans ve görüntü. Özellikle bu iki alanda, OnePlus 11 kesinlikle sunar. Piyasadaki en güzel ekranlardan birine sahip, süper hızlı ve duyarlı ve OnePlus'tan beklediğimiz imza özelleştirilebilir yazılıma sahip. Mevcut haliyle, Oppo ColorOS 13 yazılımının biraz değiştirilmiş bir versiyonu olmasına rağmen.

OnePlus ayrıca, 25 dakikanın altında yüzde 1-100 arasında tam dolum sağlamak için 100W SuperVOOC oranlarına sahip kutudaki güç adaptörü de dahil olmak üzere gerçekten hızlı kablolu şarj uygulamayı uygun gördü; bu, 5000mAh pil göz önüne alındığında hiç de fena değil kapasite. Kameralar da yeterince iyi, ancak yine de Samsung veya Google ile tam olarak rekabet edemediği tek alan.

Sonunda, uygun bir amiral gemisi telefon için bu kadar az ödeme yaptığınızda, her zaman onun büyük isim rekabetiyle eşleşmeyeceği alanlar olacaktır. Bu örnekte, bunun vermeye değer bir uzlaşma olduğunu düşünüyoruz.

Xiaomi
Xiaomi 13 pro

6. En hızlı şarj olan telefon
9.0 / 10
Xiaomi 13 Pro, bir akıllı telefonda gördüğümüz en iyi birincil kameralardan birine sahip güçlü bir amiral gemisi telefon. Lüks bir seramik sırt, 19 dakikada tam şarj ve çarpıcı bir ekranla birleştiğinde harika bir cihaz oluyor.

Artıları

Olağanüstü yüksek pil şarj hızları
Birincil 1 inçlik kamera sensörü harika görüntüler sunar
Büyük, parlak QHD+ 120 Hz ekran
Hızlı, duyarlı performans

Eksileri

MIUI, yazılım deneyimine gereksiz engeller getiriyor
Ultra geniş ve telefoto kameralar birincil kadar güçlü değil
Pahalı
Akıllı telefon üreticisi, Xiaomi 13 Pro ile akıllı telefon pazarına elmas gibi bir şey sundu. Bir akıllı telefonda gördüğümüz en parlak QHD+ çözünürlüklü ekrana sahip, olağanüstü hız ve akıcılık sunuyor ve şu anda tek bir bağlantı noktası üzerinden mümkün olan en hızlı kablolu şarja sahip. 100W kablolu şarj cihazı ile sadece 19 dakikada boştan tam şarj alabilirsiniz. Bu unsurları seramikten yapılmış bir cihazla birleştirdiğinizde birinci sınıf, lüks bir deneyim yaşarsınız.

1 inçlik sensör, harika düşük ışık performansına, güçlü ayrıntılara ve gerçekçi dokulara sahip görüntüler sunan kamera deneyimi bu telefonu gerçekten öne çıkarıyor. Ultra geniş ve telefoto lens bu kadar güçlü olsaydı, daha iyi olurdu ve MIUI yazılım deneyimi, arayüze çok gereksiz yere sezgisel olmayan bazı unsurlar getirir. Neyse ki evcilleştirilebilir, ancak biraz çalışma gerektirir. Pahalı fiyat etiketi de göz ardı edilemez.

Yine de zaafları, telefonu kullanmaktan gerçekten zevk almamızı ve ona geri dönmeyi istememizi engellemedi. Sadece hızlı doldurma ve kamerada bulunan araçlar nedeniyle.

ASUS ROG Telefon 6 Pro

7. En iyi oyun telefonu

Oyundan medyaya kadar tam bir telefon canavarı

9.0 / 10

ROG Phone 6 Pro, özellikle oyunculara hitap edecek şekilde tasarlanmış özelliklerle dolu, ancak genel olarak harika bir deneyim sunan canavar gibi bir telefon.

Artıları

Piyasadaki en iyi telefon hoparlörleri
Hızlı yenileme özelliğine sahip büyük, parlak ekran
İpeksi pürüzsüz performans

Eksileri

Çok pahalı
Bu çok büyük ve biraz gösterişli
Kameralar harika değil

Oyun telefonları geçmişte niş bir ürün olmuştur, ancak Asus, ROG Phone 6 Pro ile bu deneyimi zirveye çıkardı. Öyle ki, ana önceliği harika bir medya ve oyun deneyimi olan herkese tavsiye ederiz.

Ekranın her iki yanındaki hoparlörler, şu anda piyasada bulunan tüm telefonların en iyisidir. Her biri ayrı ayrı çalışır ve bir araya geldiklerinde çok sayıda bas ve iyi bir stereo ayırma ile yüksek, iyi dengelenmiş ses sunarlar. Bunu harika, büyük, parlak bir ekrana ekleyin ve gerçekten yanlış gidemezsiniz.

Ne tür bir oyun oynamak istediğinize bakmaksızın hızlı ve gecikmesiz performans sağlayan çok fazla güce sahiptir. Tek dezavantajı, ağır yapısı ve beraberinde gelen ağır fiyat etiketidir. Aynı zamanda fotoğrafçılar için de uygun değil, ancak kullanımı mutlak bir zevkti.

Samsung Galaxy Z Flip 4

8. En iyi katlanabilir telefon

Sevimli, pratik bir kapaklı kabuk

Samsung Galaxy Z Flip 4, kapaklı katlanabilir form faktörünün işe yarayan özelliklerini (sevimli, yerden tasarruf sağlayan tasarımı ve genel olarak çok yönlülüğü) koruyor ve diğer her şeyi geliştiriyor. Menteşenin ekranı, kameraları ve genel dayanıklılığı bu yıl daha iyi ve yeni renkler harika.

Artıları

Birinci sınıf tasarım ve yapı kalitesi
Harika ekran
IPX8 su direnci
Önceki modellere göre geliştirilmiş menteşe

Eksileri

Uzun vadeli dayanıklılık hala bir sorundur
Ezici kamera sistemi
Pil ömrü harika değil

Piyasadaki tüm katlanabilir telefonlar arasında alıcılar için en ilgi çekici seçeneği sunduğunu düşündüğümüz Z Flip 4. Sevimli tasarımı ve çok sayıda renk ve stil seçeneği sayesinde, bir teknoloji ürünü olduğu kadar bir moda öğesidir. Buna sağlam alüminyum çerçeveyi ve IPX8 su direncini eklediğinizde, uzun ömürlü bir telefon olur.

Dayanıklılık açısından uzun vadeli tek endişemiz, dahili esnek ekrandır. Önceki nesiller genellikle aylarca kullanımla yıprandı veya soyuldu ve bunun son nesil için aynı olup olmadığını henüz görmedik.

Amiral gemisi işlemci gücü, uygun pil ömrü, canlı bir ekran, yazılımda çok sayıda özelleştirme ve kamera performansı ile çok güçlü bir pakettir ve pastanızı yiyip yemenizi sağlar. Özellik/performans tarafında önemli bir taviz vermeden katlanabilir bir telefona sahip olabilirsiniz. Artı, göz sulandıracak kadar pahalı değil.

telefon nasıl seçilir

Yeni bir amiral gemisi telefon ararken dikkate alınması gereken çok şey var. Aşağıda, temel donanım alanlarının her birinde ne aramanız gerektiğine ve bir iPhone veya Android telefonun sizin için doğru olup olmadığına dair bazı tavsiyelerimiz olacak.

En son iPhone nedir?

Apple'ın 2022/23 akıllı telefon ailesi iPhone 14'tür. Önceki nesillerde olduğu gibi, iPhone'un da aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç modeli vardır - Plus, standart, Pro veya Pro Max - ancak deneyim tüm cihazlarda oldukça benzerdir. Bu, yazılım cephesinde güçlü destek ve birkaç nesil cihaz için tasarımın tutarlı kullanımı ile eski iPhone modelleri için de geçerlidir.

Bu, örneğin iPhone 14'ü satın alırsanız, bunun uzun yıllar destekleneceğini bildiğiniz anlamına gelir. Ayrıca, Apple cihazları arasında tutarlılık aradığından, donanım özelliklerinin gelecek yıl büyük ölçüde değişmeyeceğini de biliyorsunuz.

Bu aynı zamanda eski bir iPhone modeli satın almanın hala iyi bir seçenek olduğu ve bu kılavuz için neden hem iPhone 13 hem de iPhone 12 serisini değerlendirdiğimiz anlamına geliyor. Her ikisi de size para kazandıracak ve daha yeni bir muadili ile karşılaştırıldığında pek çok özelliği kaçırmayacaksınız.

Android, iPhone ve iOS'tan daha mı iyi?

Android'in Apple'a göre en büyük avantajı, çok çeşitli seçeneklerdir. Daha geniş bir üretici yelpazesi var, bu da birçok farklı fiyat noktası ve tasarım anlamına geliyor, ancak hepsi temel Android yazılımına aşina olduğundan, onu kullanmaya gelince gerçek bir öğrenme eğrisi yok.

Android üreticileri genellikle yeni teknolojiler konusunda daha agresiftirler, yeni kamera özelliklerini Apple'dan önce öne sürerler, ancak genellikle yeni ve farklı bir model piyasaya sürmeden önce bir tasarımı yalnızca bir yıl korurlar. Android ayrıca yazılım desteğiyle tutarlı değildir.

Çoğu cihaz Android'in iki veya üç sürümünü alacak olsa da, zaman çizelgeleri hiçbir zaman Apple için olduğu kadar sıkı değildir - ancak fiyatlar daha hızlı düşer, bu nedenle yeni modellerde genellikle iyi fırsatlar bulunur.

Ekranlar ve boyutlar

Ekran, aldığınız cihazın boyutunu belirleyecektir. Daha büyük ekranlar içerik tüketmek için harikadır, TV veya film izlemek için idealdir ve genellikle oyuncular tarafından tercih edilir.

Ancak daha büyük ekranlar, daha hantal bir telefon anlamına gelir ve bunun kullanımının o kadar pratik olmadığını görebilirsiniz. Ancak birçok üretici, en büyük telefonu en iyi telefonu yapıyor.

Tüm amiral gemisi cihazlar, Quad HD veya 4K'nın en yüksek çözünürlüklerini sunmaz, bazıları 1080p gibi geniş bir çözünürlüğe yapışır. Farkı ayrıntılı olarak görmek için yakından bakmanız gerektiğinden bu sorun değil. Daha da önemlisi görüntü kalitesi.

OLED ekran sunan amiral gemisi telefonların çoğunda büyük farklar yoktur, ancak bazıları daha büyük bir telefonun kullanımını kolaylaştırabilecek kavisli kenarlara sahiptir.

Son zamanlarda daha çekici bir seçenek olarak ortaya çıkan yenileme hızıdır. En iyi telefonlar artık tüm içeriğin daha akıcı görünmesini sağlamak için 120Hz'i zorluyor. Bu sadece oyun oynamakla ilgili değil, aynı zamanda uygulamalarda ve ana ekranlarda kaydırmayı desteklemekle ilgili.

Kaynak: Pocket-Lint

smartphone-1735044.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.