Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çoğu şehirde büyük, "kullanılmamış" temiz, ucuz bir enerji kaynağı var - işte bu yüzden onu fark etmiyoruz


Önerilen İletiler

  • Admin

Çoğu şehirde büyük, "kullanılmamış" temiz, ucuz bir enerji kaynağı var - işte bu yüzden onu fark etmiyoruz

AA18A3Is.img?w=640&h=480&m=6

Çevreyi tahrip eden ve gezegenimizin aşırı ısınmasına neden olan kirli enerji kaynaklarından uzaklaşırken güneş enerjisi gelecekte en çok güvendiğimiz enerji kaynağı olabilir.

Bununla birlikte, güneş enerjisiyle ilgili dikkate değer bir sorun var - enerji kaynağının kendisiyle (kesinlikle kullanmayacağımız güneş) değil, güneş enerjisi üreten alanların yerleşimiyle ilgili.

Güneş çiftlikleri nerede kurulur?

Yale School of the Environment tarafından yayınlanan çevre gazetecisi Richard Conniff'in yakın tarihli bir makalesine göre, çoğu güneş enerjisi sahası halihazırda gelişmiş alanlardan ziyade açık alanlarda inşa ediliyor. Bu, güneş dizilerinin mevcut yapıların çatıları yerine çoğunlukla ekili arazileri, kurak arazileri ve otlakları işgal ettiği anlamına gelir.

Conniff, "Bunu bu şekilde yapma argümanı zorlayıcı görünebilir" diye yazıyor. "Gelişmemiş arazilere inşa etmek, çatılara veya otoparklara inşa etmekten daha ucuzdur […] Ayrıca, kentsel alanlara dağılmış binlerce küçük santraldense, açık arazide birkaç büyük güneş enerjisi çiftliğini yönetmek daha kolaydır."

Bununla birlikte, sonuç olarak, zaten çok az olan gelişmemiş topraklar daha da hızlı bir şekilde azalmaktadır. Ve eğer gelişmemiş araziyi kullanarak tamamen güneş enerjisine dönersek, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki toplam arazi alanının %0,5'i güneş panelleri tarafından kaplanacaktı - başka herhangi bir amaç için harap olacak çok büyük bir kilometrekarelik alan. yerel yaban hayatı sürüldü.

Bunun yerine güneş panelleri nereye inşa edilmelidir?

Conniff, güneş enerji santrallerini gelişmemiş arazilere inşa etmek yerine, onları otoparklar gibi mevcut yapıların üzerine veya üzerine inşa etmemiz gerektiğini savunuyor.

"Otoparkların ve çatıların çekiciliği," diye yazıyor, "çok sayıda olmaları, müşterilere yakın olmaları, büyük ölçüde güneş enerjisi üretimi için kullanılmamış olmaları ve biyolojik değerlerinin çoğundan çoktan yoksun bırakılmış araziler üzerinde olmaları."

Bir otoparkın üzerine güneş panelli bir kanopi inşa etmenin, yalnızca çevredeki alan için temiz enerji üretmekle kalmayıp, aynı zamanda altındaki arabalar ve insanlar için gölge de sağlayacağını söyleyerek devam ediyor.

Bunun olmasını engelleyen nedir?

Gelişmiş arazilerde inşa etmek, gelişmemiş arazilere göre daha pahalıdır, ancak enerji üretimi bu kaybı nispeten kısa bir süre içinde kazanca çevirecektir.

Bununla birlikte, daha sinsi bir şekilde, petrol endüstrisinden gelen lobicilik, şimdiye kadar güneş panellerinin inşa edilebileceği yerleri sınırlamada çok etkili oldu. Conniff şöyle yazıyor: "Kamu hizmetleri ve fosil yakıt çıkarları, çatı ve otopark güneş enerjisini teşvik edecek hükümet politikalarını defalarca baltaladı."

Bu nedenle, güneş panellerini en anlamlı oldukları ve çevreye en az zarar verdikleri yerlere yerleştirmek hiç akıllıca görünmese de, politikacıların petrol endüstrisine karşı koymasına ve güneş enerjisinin sürekli gelişimi için daha fazla teşvik yaratmasına ihtiyacımız var. bunu gerçekleştir.

Kaynak: The Cool Down

solar-cell-4045029.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.