Zıplanacak içerik

İşimi kolaylaştırması için bir hafta boyunca en iyi Yapay Zeka üretkenlik araçlarından 4 tanesini denedim, ancak hayatımı daha da zorlaştırdılar.

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

İşimi kolaylaştırması için bir hafta boyunca en iyi Yapay Zeka üretkenlik araçlarından 4 tanesini denedim, ancak hayatımı daha da zorlaştırdılar.

AA16TESX.img?w=768&h=512&m=6

Birçok çalışan, işlerini kolaylaştırmak için OpenAI'nin ChatGPT'sini kullanıyor.

Çalışma uzmanları, yapay zeka araçlarının çalışanları daha üretken hale getirebileceği konusunda hemfikir.

Insider'dan Aaron Mok, üretkenliği artırıp artıramayacaklarını görmek için 4 yapay zeka aracını bir hafta boyunca test etti. İşte bulduğu şey.

OpenAI'nin ChatGPT'si gibi yapay zeka araçları dünyayı kasıp kavurdu ve çalışanlar bunları işlerini kolaylaştırmak için kullanıyor.

Pek çok uzman, yapay zeka araçlarının üretkenliği artırabileceği konusunda hemfikirdir ve insanlar, zamandan kazanmak amacıyla makale oluşturmak, kod yazmak ve emlak listeleri oluşturmak için ChatGPT ve diğer yapay zeka araçlarını zaten kullanmışlardır.

Brookings Enstitüsü'nde yapay zekanın iş gücü üzerindeki etkisini araştıran kıdemli bir araştırmacı olan Mark Muro daha önce Insider'a "ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarının çalışanların yaşamlarını çok iyileştirebileceği kesinlikle doğru," dedi.

Bu yapay zeka üretkenlik araçlarından bazılarını teste tabi tutmak istedik.

Araçların yazma hızımı ve kalitesini iyileştirip geliştirmeyeceğini görmek için iki yapay zeka aracının - Grammarly ve Notion.ai - ücretsiz sürümlerini ve diğer ikisinin -Brain.fm ve Otter.ai - ücretli sürümlerini aynı anda test ettim. odak. İşte bulduklarım.

Notion AI'nın yazmayı kolaylaştırması gerekiyordu. Yapmadım.

Görev yönetimi platformunun en son özelliği olan asistan Notion AI'yı yazmayı denemeye karar verdim, bunun çalışanların fikir üretmesine, belgeleri özetlemesine ve taslak kopyaya yardımcı olabileceğini öğrendikten sonra. Sonuçlar karışıktı.

Araç, ihtiyaçlarıma göre uyarlanmış e-postalar hazırlamakta yardımcı oldu. Örneğin, sohbet robotundan "Bir kaynağı benimle empati ve şefkatle konuşmaya ikna edebilecek bir e-posta yaz" diye sordum ve profesyonel ve hassas görünen bir e-posta gönderdi. Ancak yazdığı e-postaların çoğu çok resmiydi ve onları düzenlemek için zaman ayırmam gerekecekti.

Yapay zekadan belirli bir konu hakkında bir hikaye fikirleri listesi oluşturmasını istediğimde, keşfedilecek potansiyel açılar için bana biraz ilham vermelerine rağmen orijinal veya şaşırtıcı değildiler.

Asıl endişem, aracın nasıl yanlış bilgi ürettiğiydi: Yapay zekadan belirli bir şirket hakkındaki bir makalenin ana noktalarını maddeler halinde özetlemesini istedim - ki yaptı - ancak mermilerden ikisi söz konusu şirketin adını yanlış ifade etti ve geri kalanı belirsizdi. Yanıtın doğruluğunu kontrol etmek, makalenin kendisini okumaktan daha fazla zaman aldı.

Daha fazla yönlendirmeden sonra, Notion'ın daha iyi sonuçlarla e-postalar, fikirler ve makale özetleri oluşturmasını sağlayabildim, ancak bu ekstra çalışma gerektiriyordu.

Otter.ai benim adıma sanal toplantılara katıldı ve beklentilerimi aştı
Bazı günler o kadar meşgul oluyor ki önemli toplantılara katılmaya vaktim olmuyor, bu yüzden Otter.ai'nin sunduğu ve benim adıma not alabilen sesten metne transkripsiyon aracını denemeye karar verdim.

Sonuçlar etkileyiciydi. Otter.ai hızlı bir şekilde kurdu ve toplantı sırasında söylenen her şeyi gerçek zamanlı olarak göreceli bir doğrulukla yazıya döktü. Ana noktaları zaman damgalı birkaç maddede toplayarak beni uzun transkripsiyonları manuel olarak okumaktan kurtardı. Bu özellik, özellikle uzun, derinlemesine beyin fırtınası oturumlarından alınan notları özetlemede yardımcı oldu.

Dilbilgisi, yazma kalitesini artırmak için tasarlandı, ancak yalnızca dikkatimi dağıttı

Sıkışık teslim tarihleri altında yazarken hata yapma eğilimindeyim, bu yüzden ikinci bir çift göz için yapay zeka yazma asistanı Grammarly'yi indirdim. Tarayıcı uzantısı, kelime seçimi ve cümle yapısı hakkında önerilerde bulunur, intihali kontrol eder, alıntılar oluşturur ve makaleleri inceler.

Grammarly, yazım ve noktalama hatalarını yakalamada harika olsa da, birçok dikkat dağıtıcı şey üretti. Kırmızı çizgiler, doğru yazılan sözcüklerin altını çiziyordu, "ton bilgisi" gibi özellikler rastgele ortaya çıkıyor ve sürekli olarak cümlelerde değişiklik yapılması öneriliyordu - bunların tümü yazma akışını bozuyordu. Hatta birkaç kez bilgisayarımı yavaşlattı ve tarayıcımı dondurdu.

Sonuç olarak: Bana zaman kazandırmadı ve yazma sürecini karmaşık hale getirdi.

Brain.fm, odaklanmaya yardımcı olmak için yapay zeka tarafından oluşturulmuş müzik sunar. İşe yaradı.

Özellikle evden çalışırken tek bir göreve odaklanmak zor olabilir, bu yüzden odaklanmak, rahatlamak ve uyumak için tasarlanmış müzik üretmek için AI kullanan bir araç olan Brain.fm'i denemeye karar verdim.

Hayal kırıklığına uğratmadı.

Şirketin "derin çalışma" için ideal olarak etiketlediği türler olan elektronik ve atmosferik gibi bir dizi müzik seçeneği seçtim ve bu, beynimin hızla odaklanmış bir ruh haline geçmesi için ihtiyaç duyduğu şeydi.

Brain.fm, e-postalara yanıt vermek gibi ezbere dayalı görevleri tamamlamak için motivasyonum olmadığında özellikle yardımcı oldu. Spotify'ın çalışma çalma listelerinin aksine, Brain.fm'in müziği, kullanıcıların bilim adamları ve bestecilerden oluşan bir ekip tarafından odaklanmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

"Grooves" gibi bazı türler benim için işe yaramasa da, Brain.fm'in kullanımı kolaydı ve diz çöküp eziyet etmem için ihtiyacım olan desteği vermede etkiliydi.

Götürmek? Yapay zeka araçları işinizi görmez, ancak bunları nasıl kullanacağınızı öğrenmek için zaman harcarsanız işinizi kolaylaştırabilir.
Bu araçlarla bir hafta oynadıktan sonra bir öğrenme eğrisi olduğunu fark ettim.

Hala yapılacaklar listelerini elle yazan bir işçi olarak, araçların nasıl kullanılacağını öğrenmek bir deneme yanılma meselesiydi. En iyi sonuçları elde etmek için istemleri nasıl değiştireceğimi ve aksaklıkları nasıl gidereceğimi bulmak, daha acil görevlerde parça parça harcamayı tercih edeceğim fazladan zaman gerektiriyordu.

Günlük çalışma rutininizde değişiklik yapmak pratik gerektiren bir beceridir. Bu araçları daha uzun süre kullansaydım muhtemelen daha yararlı bulurdum, ancak kişisel olarak otomasyon uğruna iş süreçlerimi alt üst edecek sabrım yok.

Her seferinde bir veya iki aracı denemek, bunlara alışmak ve ardından daha gelişmiş görevler için yenilerini eklemek en iyi seçeneğiniz olabilir. Ve bana gelince, bir robot benim işimi yapamaz - en azından şimdilik.

Kaynak: Business Insider

artificial-intelligence-5174066.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.