Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İntel'in 56 Çekirdekli Yeni Canavarı Dünya Rekoru Kırarak AMD'nin En İyi İşlemcisini Ezdi Geçti


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İntel'in 56 Çekirdekli Yeni Canavarı Dünya Rekoru Kırarak AMD'nin En İyi İşlemcisini Ezdi Geçti

AMD Threadripper, Intel'in Xeon W9-3495X 56 çekirdekli iş istasyonu işlemcisi tarafından endüstri standardı Cinebench R23 değerlendirmesinde kesinlikle ezildiği için dünya şampiyonu olarak tahttan indirildi.

AA18sXS8.img?w=768&h=432&m=6

Cinebench R23, kullanmadıysanız, bir görüntüyü her biri sırayla ekrana çizilen ayrı bölümlere ayıran bir görsel işleme kıyaslamasıdır. Bu segmentleri çizmek için ne kadar çok işlem çekirdeğiniz ve iş parçacığınız varsa, görüntünün tamamı o kadar hızlı işlenebilir ve işlemcinin sonuç puanı o kadar yüksek olur.

AMD Threadripper iş istasyonu yongaları serisi, her biri 64 çekirdeğe ve 128 iş parçacığına sahip olan Threadripper 3995X ve 5995X ile çok sayıda işlemci çekirdeği sayesinde en uzun süredir liderliği elinde tutuyor. Bu normalde Threadripper yongalarına Intel'in rakip Xeon yongalarına göre önemli bir avantaj sağlıyor; bu, Intel Xeon W9-3495X'in sekiz daha az çekirdeğe ve 16 daha az iş parçacığına sahip olması nedeniyle bu sonuçlar konusunda bizi gerçekten şaşırtan bir şey.

Yine de daha düşük çekirdek ve iş parçacığı sayısına rağmen W9-3495X, Cinebench R23'ün çoklu çekirdek performansında 132.484 puan almayı başardı. Bu, 121.215 puan alan önceki dünya rekoru sahibi AMD Threadripper 5995WX'ten 10.000'den fazla puan daha yüksek.

Bu, Intel için büyük bir kazanç olsa da ve kesinlikle bazı övünme haklarıyla birlikte gelse de, bunlar kısa ömürlü olabilir. Wccftech'in belirttiği gibi, AMD'nin Zen 4 Threadripper yongaları ufukta görünüyor ve 64 çekirdekli/128 iş parçacıklı bir Threadripper 7995WX, yıl bitmeden tacı pekala yeniden alabilir.

Bu Intel için harika, ama neden umursayayım?

Cinebench R23'ün yeni dünya rekoru kesinlikle etkileyici, ancak aynı zamanda çoğu insan için inanılmaz derecede niş bir rekor ve yeniden yaratılması da çok zor.

Hem Intel hem de AMD rekorları, özel sıvı nitrojen kurulumları tarafından soğutulan çipler kullanılarak belirlendi - Intel Xeon W9-3495X'iniz olsa bile, Xeon ve Threadripper'dan bu yana pek olası olmayan, elinizin altında olması muhtemel bir şey değil. çip serisi, binlerce dolara mal olan üst düzey iş istasyonu kitleridir.

Dahası, bu rekorlar, daha hızlı frekanslar elde etmek için işlemciye hız aşırtma uygulanarak elde edildi; bu durumda, Xeon çipinin çalışmak üzere tasarlandığı standart saat frekansından yaklaşık %184 daha hızlı.

Bu yine de ortalama tüketiciler için önemlidir. Intel Xeon'un saat başına talimatlardaki (IPC) dünya rekorunu kırmasına izin veren iyileştirmeler, Intel'in Xeon serisiyle sınırlı kalmayacak. AMD'nin Zen 4 Threadripper'larında yaptığı iyileştirmelerin gelecekte tüm işlemci serisine fayda sağlayacağı gibi, onların da önümüzdeki yıllarda tüketici pazarı için üretici çiplerine girmelerini bekleyebiliriz.

Böylece Intel ve AMD, iş istasyonu bilgisayarları için olsalar bile en iyi işlemcilerini ne kadar ileri götürürse, en iyi oyun bilgisayarını arayan herkes, en iyi Chromebook'a kadar, bu dünya rekoru başarısını üreten mühendislikten faydalanacaktır.

Kaynak: TechRadar

zeon.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.