Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bağımsız Arka Süspansiyonlu Sadece Bir SUV 4.5 Tonu Çekebilir


Önerilen İletiler

  • Admin

Bağımsız Arka Süspansiyonlu Sadece Bir SUV 4.5 Tonu Çekebilir

Tüm yolcularınız için bolca alana sahip, aynı zamanda çoğu römorku çekebilecek kadar sağlam bir SUV mu hayal ediyorsunuz? Kamyon benzeri sağlam bir arka aksla yetinmek zorunda kalacağınızı düşünebilirsiniz. Ama gerçekte bir SUV, bağımsız arka süspansiyonun yumuşak sürüşüne ve kendi segmentindeki tek 10.000 pound çekme kapasitesine sahiptir: 2023 Wagoneer by Jeep. Ancak yalnızca belirli Wagoneer konfigürasyonları ve motorları bu kadarını çekebilir.

Hangi SUV'lar yüksek çekme kapasitesine sahiptir?

Normal Wagoneer by Jeep, 2023'ün en yüksek çekme kapasitesine sahip: 4.5 ton. Lüks Grand Wagoneer donanımı 9.850 ile geride kalıyor. Toyota'nın V6 Sequoia'sı 4.3 tonluk bir derecelendirme ile üçüncü sırada yer alıyor, Ford Expedition 4.2 ton ile geliyor ve Suburban sadece 83.7 ton ile maksimuma çıkıyor.

AA18dQ2X.img?w=768&h=511&m=6

Forbes'e göre tüm 2023 SUV çekme kapasitelerinin nasıl dağıldığını aşağıdaki tabloda görebilirsiniz:

Jeep Wagoneer, Ram kamyonunu temel alıyor mu?

Yeni Wagoneer ve Grand Wagoneer SUV'ler, Ram'ın mevcut kamyoneti ile birçok teknolojiyi paylaşıyor, ancak Jeep de bazı önemli iyileştirmeler yaptı. Wagoneer, yeni nesil Ram 1500 ile mevcut Ram kamyonlarından daha fazla ortak noktaya sahip olabilir.

AA18dURE.img?w=768&h=625&m=6

Önemli bir fark, Jeep'in Ram kamyonunun şasisini bağımsız arka süspansiyonla yükseltmesidir. Meslektaşım Allison Barfield, Grand Wagoneer'ı inceledi ve yeni SUV'nin süspansiyonunun, ona kendi boyutunda bir SUV için "tonlarca arazi kabiliyeti" verdiğini hissetti.

Ram 1500'ün (REV) yaklaşan elektrikli versiyonunun bağımsız arka süspansiyona sahip olacağını biliyoruz. Son fotoğraflar, bu EV'nin üretim kamyonuna çok benzeyeceğini ortaya koyuyor ve muhtemelen altıncı nesil Ram 1500'ün içten yanmalı varyantı da Wagoneer'ın bağımsız arka süspansiyonuna sahip olacak.

Wagoneer ile yarım tonluk Ram 1500 arasındaki bir diğer fark ise SUV'nin motor seçenekleri. Ram 1500'ün temel motoru, Wranglers ve temel model Challengers ve Chargers ile paylaşılan 3,6 litrelik doğal emişli "Pentastar" V6'dır. En üst donanıma sahip motor 5.7 litrelik Hemi V8'dir.

Wagoneer'ın temel motoru 5.7 litrelik Hemi'dir. Seri II ve Seri III donanımlar, çift turboşarjlı "Huricane" I6 ile birlikte sunulur. Grand Wagoneer'ın temel motoru, ağır hizmet tipi Ram 2500'den 6.4 litrelik Hemi V8'dir. Jeep, bu motoru ilk kez Ram'ın eTorque sistemi ile donatmıştır. Series II ve Series III Grand Wagoneers, yüksek çıkışlı Hurricane ile birlikte sunulur.

Bir Jeep Wagoneer ne kadar çekebilir?

Giriş seviyesi Jeep Wagoneer, 5.7 litrelik Hemi V8 ile geliyor. Çekme paketi ile yükselttiğinizde reytingi 4.5 tona çıkıyor. Başka hiçbir konfigürasyon veya motor bu kadar çekemez.

AA18dBbq.img?w=768&h=511&m=6

Grand Wagoneer daha büyük bir motora sahip olsa da aynı zamanda daha ağır bir araçtır. Çekme paketiyle bile yalnızca 4.4 ton çekebilir.

Yeni Hurricane I6 motorları tonlarca güç vaat ediyor. Yüksek çıkışlı varyant 510 beygir gücü için derecelendirilmiştir. Ancak şu anda Jeep, I6'nın her iki ayarıyla da çekme paketi sunmuyor. Çekme paketinin iyileştirilmiş motor soğutması olmadan, bu motorlar V8 kadar yüksek çekme derecesine sahip değildir.

I6 sonunda 4.5 ton çekebilecek mi? Büyük ihtimalle. Stellantis, tüm V8'lerini Hurricane ile değiştirmek istiyor, bu nedenle yeni motorla çekme paketini sunması gerekecek. Dahası, üreticinin en yüksek çekme gücü zaten turboşarjlı bir I6'dan (6,7 litrelik Cummins turbo dizel) geliyor, bu nedenle turboşarjlı bir motoru römork çekme için yeterince soğuk tutmayı kesinlikle biliyor.

Ardından, 2023 Toyota Sequoia'nın neden bazı Tundra kamyonetlerden daha fazlasını çekebildiğini öğrenin veya aşağıdaki videoda Hurricane donanımlı Grand Wagoneer L ise TFL kamyonunun çekme kapasitesini test etmesini izleyin:

Kaynak: Motor Biscuit

iris.jpg

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.