Gönderi tarihi: 5 Mart , 2023 2 yıl Admin Nitro Express: Dünyanın En Pahalı Mermisi (Atım - Round 149 Dolar mı? Evet) En pahalı mermi nedir? Bir uzmandan açıklamasını istedik: Büyük bir av gezisi için Afrika'ya uçabiliyorsanız, keşif gezinizi donatmak söz konusu olduğunda muhtemelen çoğu şeyi karşılayabilecek mali olanaklara sahipsiniz. Silahlar, cephane, ekipman, uzman rehberler, adını siz koyun, fiyat muhtemelen endişelendiğiniz en az şeydir. Ancak büyük bir oyun tüfeği fişeği sizi geride bırakacaktır. Holland & Holland .600 veya .700 Nitro Express'ten bahsediyorum. Tur başına 149 dolar ödemeye hazır mısınız? Çevrimiçi fiyatın eklediği şey budur. Bu Tür Tüfekleri Nadiren Görüyorsunuz Holland & Holland Nitro Express, en az 100.000 $'a mal olabilen bir fil silahıdır ve dünyanın en güçlü tüfeklerinden biridir. Çift namlulu av tüfeği gibi yan yana çift tüfek. Aksiyonu bozarsınız, ihlal ucunu ortaya çıkarırsınız ve iki tur yüklersiniz. Daha Fazla Yapılmayacak Holland & Holland Nitro Express .600, Londra, İngiltere merkezli firma kartuş üretimini 1975'te durdurduğu için bir koleksiyoncu mermisidir. Bir daha asla üretmeyeceklerini iddia ettiler, bu yüzden fiyat yükseldi. 1985'te William Feldstein adlı bir koleksiyoncu, .600'de dört H&H Nitro Express tüfeği ve özellikle onun için yapılmış diğer kalibreleri istedi. Londra'ya dükkana gitti ve tüfekleri almak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdı. Silah üreticisi ona kesinlikle hayır dedi. Feldstein ısrar etti ve karar, Holland & Holland'ın yönetim kuruluna kadar götürüldü. Onlar da “hayır değil ama kahretsin” dediler. H&H, koleksiyoncunun tüfek ve fişek çekiciliğini korumak istedi. Bu Tetikçi Ciddiydi Feldstein kararlıydı. Şirkete kendisine .700 kalibrelik bir H&H tüfeği yapıp yapamayacaklarını sordu. Bu kalibre yoktu ve H&H, Bay Feldstein'dan bıkmaya başlamıştı. Ancak Feldstein, Afrika'dan ve eski zamanların büyük av avcılarından büyülenen kararlı bir avcıydı. Daha Fazla Tekme Nedir? Tartışma Açık Fil silahlarının devasa tekmesi onu hiç caydırmadı. Unutmayın, Wal-Mart'tan sentetik bir hisse senedine sahip bir temel model Remington Model 700 veya Savage 110 Apex'ten bahsetmiyoruz. O silah üreticilerini veya Wal-Mart'ı devirmiyorum. Ancak sentetik dipçiklere sahip modern geyik tüfeklerinin, geri tepme pedinin boyutuna bağlı olarak tahta dipçiklerden daha az geri tepme ile vurduğuna inanıyorum. Şimdi, bu tartışmaya açık, herkes benimle aynı fikirde olmayacak, ama sadece sentetik dipçiklerin daha az tekme attığını ve tahta dipçiklerin daha fazla geri teptiğini düşünüyorum. Bu elbette atıcıya ve tüfeğin şekline ve tasarımına bağlıdır. Ama birkaç saat sonra omzumu siyah ve mavi bırakan tahta bir dipçik .270 ile menzile gittim. Diğer atıcılar, tahta bir dipçiğin atış emilimini tercih eder. H & H, karmaşık ve benzersiz el yapımı gravürlerle ahşap dipçikler yapar. Güzel görünüyorlar. Ama aman Tanrım, o kalibrede fil silahı seni parçalayacak. Feldstein, böylesine güçlü bir tüfekle ateş etmeyi severdi. Feldstein, American Rifleman'a şunları söyledi: "Nitro kalibrelerle ateş etmeye başladığımda, geri tepmeyi yenme ve müteakip cezaya dayanma mücadelesi, doğru atış için çok önemliydi. Pek çok menzil pratiğiyle, sonunda .375'ten büyük çaplı kalibreleri doğru bir şekilde vurabildim. Kişinin biraz rahatsızlığa ve acıya katlanması gerektiğini öğrendim, ancak bir kez nitroyu "asmayı" başardınız mı, o zaman bu oldukça basit bir şekilde "zihnin maddeden üstün olduğu"dur. Feldstein Silahını Aldı H&H sonunda korkusuz Feldstein'a teslim oldu ve ona teknik özellikleri hazırlamasını ve onun için bir tane yapmayı düşüneceklerini söyledi. Öngörülen .700 Feldstein, .600 Nitro Express temel alınarak yapıldı. “Mermi namlu ağzını 2.000 fps'de terk ederdi. ve 9.000 ft.-lbs'den fazla üretin. enerji, ”dedi American Rifleman. H&H, bu tür bir gücün birine zarar verebilecek kadar çok geri tepme oluşturacağını düşündü ve yasal sorumluluk konusunda endişelendiler. Silah ustaları, tüfeğin 17 veya 18 pound ağırlığında olması gerektiğini düşündüler. Kartuşu Test Etmek İçin 5.500 Dolar İlk soruşturmasının üzerinden dört yıl geçti, ancak Feldstein nihayet .700 tüfeğini ateşleyebildi - mermi başına 100 dolardan 55 atış. American Rifleman, "Ocak 1990'da, güzel bir şekilde oyulmuş çift taraflı kilitli Holland & Holland Royal de Luxe prototipi tamamlandı" dedi. Feldstein, Etiyopya'da onunla bir boğa fili öldürdü. Holland & Holland Nitro Express, en az 100.000 $'a mal olabilen bir fil silahıdır ve dünyanın en güçlü tüfeklerinden biridir. Fiyatına Şimdi İnanamayacaksınız American Rifleman'ın editörü bu son cümleyi bıraktı. “1990'da .700 H&H için 115.000 $'lık orijinal fiyat şimdi oldukça iyi bir anlaşma gibi görünüyor. Bugün, sipariş gereksinimlerine bağlı olarak temel bir .700 tüfek için 400.000 $ ve üzeri ödemeyi bekleyin. Holland & Holland bugüne kadar .700 NE'de 17 adet çifte tüfek üretti ve 18 numara mevcut üretimde.” Kaynak: 1945
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.