Gönderi tarihi: 4 Mart , 2023 2 yıl Admin Dünyanın en acı biberi hangisi? Jalapeño'dan 300 kat daha acı Baharatlı yiyeceklerin hayranı mısınız? Dünyanın en acı biberine ne dersiniz? Başlık, Guinness Dünya Rekorları tarafından sıralanan ve "baharatlı" kelimesinin anlamına meydan okumak isteyen biber çiftçileri tarafından tutulan, gıpta ile bakılan bir başlıktır. Dünyada 6.000 yıldan uzun bir süre önce Peru ve Meksika'da evcilleştirilmesinden kaynaklanan tahmini 50.000 acı biber türü vardır. Bu biberler beş kategoriye ayrılır: Capsicum annuum, Capsicum chinense, Capsicum frutescens, Capsicum baccatum ve Capsicum pubescens. Ama biri dünyanın en acı biberi olarak hepsinin üstünde yer alıyor. Dünyanın en acı biberi hangisi? Dünyanın en acı biberi, Güney Carolina, Fort Mill'deki PuckerButt Pepper Company'den Ed Currie tarafından yetiştirilen Carolina Reaper'dır. Guinness Dünya Rekoru'nun en acı biberi olan Carolina Reaper, biberlerin ne kadar baharatlı olduğunu derecelendirmek için kullanılan ölçek olan yaklaşık 2,2 milyon Scoville Isı Birimi ile zirve yaptı. Ortalama 1,6 milyon SHU civarındadır. Karşılaştırma için, jalapeño yaklaşık 2.500 ila 8.000 SHU kaydeder ve acı biber 30.000 ila 50.000 SHU'dur. Man of Many'a göre Currie, Reaper'ı Pakistan'daki bir doktordan ve St. Vincent adasından bir biberi melezleyerek yarattı. Dünyanın en acı biberini yiyebilir misin? Bir Carolina Reaper'ı güvenle tüketebilir misiniz? Bazıları için bu fikir asla akıllarına gelmeyebilir. 2018 yılında 34 yaşında bir erkek biberi yedikten birkaç gün sonra şiddetli baş ağrısı şikayetiyle acil servise başvurdu. Newsweek, beyin taramalarının, beş hafta sonra sonunda normal durumlarına dönen daralmış arterleri ortaya çıkardığını bildirdi. 2020'de Ulusal Biyoteknolojik Bilgi Merkezi, Carolina Reaper yiyen ve baş ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan iki gün sonra akut serebellar felç geçiren 15 yaşındaki bir çocuğun olayını bildirdi. Diğerleri dünyanın en acı biberini yeme fırsatının tadını çıkarıyor. League of Fire, acı biber yiyen şampiyonları belirli bir dizi kurala göre sıralar - resmi etkinliğin ayrıntılarına, mevcut tanıkların kimlik bilgilerine ve 200'den fazla Carolina Reaper tüketilemez. Unvan, bir oturuşta 160 Reaper yiyen Avustralya'nın Melbourne kentinden Gregory "Iron Guts" Barlow'a ait. İkinci sırada Las Vegas'tan Dustin "Atomik Menace" Johnson 122 biberle yer alıyor. En acı beş biber hangileridir? PepperHead'e göre, işte en çok ısıyı toplayan beş biber: Carolina Reaper: 2.200.000 SHU Trinidad Moruga Akrep: 2.009.231 SHU 7 Pot Douglas: 1.853.936 SHU 7 Pot Primi: 1.469.000 SHU Trinidad Scorpion Butch T: 1.463.700 SHU Bir biberin ne kadar acı olduğunu nasıl ölçersiniz? Eczacı Wilbur Scoville, 1912'de bir biberin ısısını ölçmek için Scoville ölçeğini icat etti. Masterclass'a göre Scoville, şekerli suyu alkol bazlı bir kapsaisin yağı özüyle karıştırarak biberleri test etti - acı biberlerde onları sıcak yapan kimyasal bileşik. Scoville, tadı test edenlerin dillerine suyla çözeltiyi yerleştirdi ve testçilerin ne kadar baharatlı olduğunu düşündüklerini derecelendirmek için suyla seyreltti. Artık bilim adamları dil testi yerine daha ileri teknoloji bir yöntem kullanıyor. Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi, bir biberdeki kapsaisin konsantrasyonunu belirler ancak aynı Scoville derecelendirme sistemini kullanır. Saf kapsaisin 16 milyon SHU'da yer alıyor. Kaynak: USA TODAY
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.