Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Neden Muhtemelen Wi-Fi Yönlendiricinizi Bu Yerlere Koymamalısınız?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Neden Muhtemelen Wi-Fi Yönlendiricinizi Bu Yerlere Koymamalısınız?

Yavaş bir internet bağlantısı, e-postayı kontrol etmek veya web'de gezinmek gibi en basit görevleri sinir bozucu bir çileye dönüştürebilir. Ancak, planlarınızı yükseltmek veya yeni bir yönlendirici satın almak için internet servis sağlayıcınızı aramadan önce, mevcut kablosuz yönlendiricinizin en uygun konumda olduğundan veya en azından kötü bir konumda olmadığından emin olmak isteyeceksiniz. Bir profesyonel kurmuş olsa bile, sinyalin engellenemeyeceği daha merkezi bir konumda olduğundan emin olmak için konumunu ayarlamanız gerekebilir.

AA18bUD7.img?w=768&h=431&m=6

Elektrik parazitinden montaj yüksekliğine kadar her şey bağlantınızı etkileyebilir. Gerçekçi olarak, bağlantınız kötü bir konumdaysa veya kablolar dekorunuzla çatışıyorsa, sorun değil, yönlendiriciniz için mutlak en iyi konumlar geçerli olmayabilir. Ancak öte yandan, evinizde kesinlikle kablosuz yönlendiricinizi ne pahasına olursa olsun kurmaktan kaçınmak isteyeceğiniz yerler vardır.

Dolap veya Çekmece İçi

AA18bGF9.img?w=768&h=431&m=6

Bir kablosuz yönlendiriciyi, gözden uzak kalacağı bir çekmeceye veya dolaba saklamak cazip gelebilir. Gerçekte, bu birkaç nedenden dolayı kötü bir fikir. Uzaklaştırmak, TechTarget'ın "bir vericiden alıcıya giden doğrudan yol ve bu yola düşebilecek engeller" olarak tanımladığı antenlerin görüş hattını engelleyecektir. Görüş hattına bir dolap kapısı gibi ek engeller yerleştirmek, genel sinyali zayıflatacak ve evinizde sivilceli sinyal alımına neden olacaktır.

Yönlendiricinizi kapalı bir alanda tutmanın bir diğer dezavantajı, iyi havalandırılmamasıdır. Havanın yönlendiricinizin havalandırma deliklerinde dolaşmasını önlemek, cihazın sürekli olarak ısınmasına ve hatta aşırı ısınma noktasına gelmesine neden olur. Sık sık aşırı ısınan bir yönlendirici, normal sıcaklıkta çalışan bir yönlendiriciden çok daha önce başarısız olacaktır. Bu nedenle, kablosuz yönlendiricinizi açıkta bırakmak en iyisidir ve ısı önleme konusunda gerçekten proaktif olmak istiyorsanız, havalandırma deliklerinin tozu alınabilir veya periyodik olarak basınçlı hava ile üflenebilir.

Bir Televizyonun veya Diğer Aletlerin Yakınında

AA18bX70.img?w=768&h=431&m=6

Bir kablosuz yönlendiriciyi bir televizyonun arkasına saklamayı düşünüyorsanız, lütfen yapmayın. Televizyonun arkası, bir yönlendirici için olabilecek en kötü konumdur çünkü televizyonun içindeki metalik bileşenler, antenlerin sinyalini ahşap, alçıpan veya duvar gibi ev yapımı malzemelerden çok daha fazla engelleyecektir.

Televizyonlar, yalnızca yönlendiricinin sinyalini engellemenin yanı sıra, özellikle uygun şekilde korunmamış olanlar olmak üzere Elektromanyetik Parazit (EMI) üretebilir. EMI, kablosuz yönlendiricileri mahvedebileceğinden, onları televizyonlar da dahil olmak üzere diğer elektronik cihazlardan veya cihazlardan en az beş ila altı fit uzağa yerleştirmek iyi bir pratik kuraldır. Tüm haneler için beş veya altı fitlik bir mesafe pratik olmayabilir, ancak onları mümkün olduğunca birbirinden uzak tutun.

Mikrodalga fırınlar, bazı Wi-Fi ağlarıyla aynı 2,4 GHz frekansında çalıştıkları için girişim söz konusu olduğunda televizyonlardan bile daha kötüdür. 5 GHz bandında çalışan Wi-Fi ekipmanı mikrodalga fırın kullanımından etkilenmez ancak 5 GHz Wi-Fi menzili daha kısadır. Her durumda bir mikrodalga fırının yanına bir yönlendirici yerleştirmekten kaçınmak muhtemelen en iyi uygulamadır.

Bir Pencere Yanında Veya Yerde

AA18bX72.img?w=768&h=431&m=6

Kablosuz yönlendiriciler, görünür olsaydı daire gibi görünecek çok yönlü bir sinyal iletir. Bu, yönlendiricinizi bir pencerenin yanına koymanın temelde sinyalin yarısını dışarıda yayınlayarak boşa harcadığı anlamına gelir. Bir pencerenin yanında olmasa bile, evinizin veya dairenizin bir köşesine bir yönlendirici koymak, sinyalinin önemli bir miktarının boşa harcanabileceği anlamına gelir.

Genel olarak konuşursak, yönlendiricinizi bir konuta ne kadar merkezi yerleştirirseniz kapsama alanınız o kadar iyi olur. Bunun yanı sıra, bağlantınız evinizin dışında alınamıyorsa, hassas bilgileri toplamak için Wi-Fi'nize haince erişen bilgisayar korsanlarından potansiyel olarak kaçınabilirsiniz. Mevcut ağ bağlantıları nedeniyle konumunuz sınırlıysa, uzun bir ethernet kablosu iyi bir yatırım olabilir.

Son olarak, yönlendiriciler normalde sinyallerini aşağı doğru yayarlar, bu nedenle en iyi kapsama alanı için yönlendiricinizi mümkün olduğu kadar yükseğe monte edin. Yerden beş ila yedi fitlik bir mesafe idealdir, ancak en azından bir masa, masa veya kitaplık gibi yerden en az birkaç fit yukarıda tutmalısınız. Aşağıya doğru bir sinyal yolu, evinizde bir tane olduğunu varsayarsak, yönlendiricinizi bir bodrum katına koymamanızın nedenidir.

Kaynak: SlashGear

linksys-2202250.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.