Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mark Zuckerberg Metaverse'i Sessizce Gömüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Mark Zuckerberg Metaverse'i Sessizce Gömüyor

Sosyal medya devi Meta'nın CEO'su, chatbot ChatGPT tarafından popüler hale getirilen yapay zekaya yemin etti.

AA12NZsd.img?w=768&h=432&m=6&x=168&y=148

Yanıldığını kabul etmek zorunda kalacağı için basın açıklaması ya da büyük bir duyuru olmayacak.

Ancak hata yapmayın: Mark Zuckerberg, metaverse'yi yeni gömdü. Metaverse öldü.

Meta evreninin, 2021'de Facebook, Instagram ve WhatsApp'tan oluşturulan imparatorluğunun adını Meta Platformlar olarak değiştirecek kadar ileri giden sosyal medya kralı için Sıradaki Büyük Şey olması gerekiyordu.

Basitçe söylemek gerekirse, metaverse, özel gözlükler ve sanal gerçeklik kulaklıkları kullanarak birbirimizle etkileşim kurmamız gereken sürükleyici bir sanal dünyadır.

Tesla CEO'su Elon Musk'ın kibri ve aşırılığıyla ünlü Fransız kralı XIV.

Meta, Üst Düzey Bir Yapay Zeka Ekibi Oluşturur
Şirketin bu fikre olan bağlılığından şüphe duyanlar için Meta, bu çok abartılı projeye şirket hissedarlarını üzecek şekilde milyarlarca dolar yatırım yaptı.

2021 ve 2022'de, metaverse projelerini barındıran bölüm olan Reality Labs, geçen yılki 13,7 milyar $ dahil olmak üzere yaklaşık 24 milyar $ kümülatif zarar kaydetti.

Metaverse sona erdiği için kayıplar önümüzdeki aylarda önemli ölçüde azalacak.

Zuckerberg, bir sonraki büyük parlak şeye, yani yapay zekaya dönerek cenazeyi yeni düzenledi.

Zuckerberg, Facebook'ta 27 Şubat'ta yaptığı bir gönderide, "Meta'da, bu alandaki çalışmalarımızı hızlandırmak için üretken yapay zekaya odaklanan yeni bir üst düzey ürün grubu oluşturuyoruz."

"Şirket genelinde üretici yapay zeka üzerinde çalışan birçok ekibi, bu teknoloji etrafında keyifli deneyimler oluşturmaya odaklanan tek bir grupta bir araya getirerek başlıyoruz. ...

"Kısa vadede, yaratıcı ve etkileyici araçlar oluşturmaya odaklanacağız" diye yazdı. "Uzun vadede, insanlara çeşitli şekillerde yardımcı olabilecek yapay zeka karakterleri geliştirmeye odaklanacağız."

Metaverse'nin mirası devam ediyor çünkü Meta, kulaklıklar gibi bu sanal dünyanın kalıntılarını geliştirmeye devam edecek, ancak daha çok video oyunları ve kripto dünyası gibi bir hedef kitle için olacak.

Zuckerberg'e Kredi: Eleştirmenlerinin dikkatini gizlice ve ustalıkla çoğu uzmanın gerçek bir teknolojik devrim olarak gördüğü yapay zekaya yönlendirerek kendini aşağılanmaktan kurtarıyor.

Tüketiciler ve işletmeler için kullanımları tartışılmaz: AI atılımının en görünür ifadesi olan ChatGPT, internet aramasını tamamen değiştirdi. Şimdi, sorgulara insan benzeri yanıtlar alacağız. Şirketler için tekrar eden ve sıkıcı görevler artık chatbotlar kullanılarak verimli bir şekilde yürütülebiliyor.

Metaverse Bir Kaçıştı
Ayrıca AGI'ye veya ekonomik açıdan en değerli işlerde insanları taklit eden ve onlardan daha iyi performans gösteren oldukça otonom sistemler anlamına gelen yapay genel zekaya da yaklaşıyoruz.

Temel olarak, internet devriminden bu yana beklenen paradigma değişikliği burada. Zuckerberg bunu anladı ve hemen döndü.

Eskisi kadar öncü değilse de, teknoloji kralı yeni fikirlere ve trendlere hâlâ çok hızlı tepki veriyor. Her zaman uyum sağlar ve hemen izinde olduğu izlenimini verir.

Zuckerberg, zamanın ruhunu nasıl yakalayacağını biliyor. Bu onun gücü ve bugün metaverse'yi sinsice gömmesine izin veriyor.

"Yatırımlarımızın yaklaşık %80'i - biraz daha fazlası - ana işimize, uygulama ailemiz dediğimiz şeye, yani Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger ve bunlarla ilişkili reklamcılık işine gidiyor. Yatırımımızın %20'si Reality Labs'a gidiyor" dedi CEO geçen Kasım ayında The New York Times Dealbook konferansında.

Tesadüf ya da değil: Zuckerberg'in bu açıklamayı yaptığı gün, OpenAI girişimi, milyonlarca tüketiciyi yapay zekanın zaten günlük yaşamlarının bir parçası olduğuna ve gelecekte neredeyse teknoloji ile etkileşimlerine hükmedeceğine tamamen ikna eden ChatGPT sohbet robotunu tanıttı. .

Şu andan itibaren Zuckerberg'e meta evrenden bahsetme.

Yeni bir fetih bulması için yeterince uzun süren bir ilişkiydi.

Kaynak: TheStreet

pink-7499159.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.