Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Garmin, OLED ekranlarını en son Forerunner akıllı saatlerine getiriyor


Önerilen İletiler

  • Admin

Garmin, OLED ekranlarını en son Forerunner akıllı saatlerine getiriyor

Garmin'in Forerunner 265 ve Forerunner 965 saatleri az önce indi. Ve seri için bir ilk olarak, her ikisi de her zaman açık olan parlak OLED dokunmatik ekranlara sahiptir. Forerunner serisi, Garmin'in koşucular (ve triatletler) için orta seviye, hafif GPS saatlerinden oluşur ve OLED'e geçişi ilginç bir seçim haline getirir. Bu kalabalık, dış mekanda okunabilirliği ve uzun pil ömrünü tercih etme eğilimindedir - OLED ekranlı akıllı saatlerin her zaman en iyisi olmadığı iki şey.

AA188qcu.img?w=768&h=432&m=6

Forerunner 265, 449,99 dolara mal olacak ve 46 mm ölçülerinde olacak. Geçen yılın modelinde olduğu gibi, 42 mm'lik daha küçük bir "S" boyutuyla gelecek. Forerunner 965, 47 mm kasası ve titanyum çerçevesiyle 599,99 dolarla bir sonraki adım. Özellik açısından, geçen yıldan bu yana pek bir şey değişmedi. Her üç saatte de çok bantlı GPS, Sabah Raporu özelliği ve geçen yıl tanıtılan yarış widget'ı ve Garmin'in antrenman özellikleri ve ölçümleri paketi (örn. Garmin Coach, PacePro, günlük önerilen antrenmanlar, koşu gücü ve dinamikler vb.) smarts, saatler push bildirimlerini, Garmin Pay'i ve Spotify, Deezer veya Amazon Music'ten çevrimdışı çalma listelerini destekleyecektir. Temel fark, 965'in gerçek zamanlı dayanıklılık takibi, yerleşik haritalar, ClimbPro ve yeni bir antrenman yükü oranı özelliği almasıdır. İkincisi, kullanıcıların yaralanmayı önlemeye yardımcı olmak için kısa ve orta vadede ne kadar aldıklarını izlemelerine olanak tanır.

AA188qcB.img?w=768&h=512&m=6

Aksi takdirde, en göze çarpan güncelleme, her zaman açık olan OLED ekranıdır. Daha önce, Garmin'in Forerunner serisinde piksel içinde bellek ekranları vardı. MIP ekranlarını daha loş iç mekan aydınlatmasında okumak zor olsa da, doğrudan güneş ışığı altında okumak daha kolaydır ve pil tüketimini o kadar fazla azaltmaz. Geçen yılki Forerunner 255S'yi incelediğimde, tek bir şarjla yaklaşık 25 gün kullandım.

Birkaç gündür Forerunner 265S ile oynuyorum ve OLED ekranın oldukça şık olduğunu söylemeliyim. Widget'lar net görünüyor, renkler canlı, saat yüzleri daha hareketli ve küçük animasyonlu geçişler, bu saati selefinden daha akıllı bir saat gibi hissettiriyor - kaputun altında aynı özelliklerin çoğuna sahip olsalar bile. Düğme hayranları, dokunmatik ekran yönü hakkında çok endişelenmemelidir. Tüm saatler, Garmin'in imzası olan beş düğmeli navigasyon sistemini içerir ve aktivite sırasında dokunmatik ekranı yine de kilitleyebilirsiniz.

Şimdiye kadar, daha ayrıntılı testler yapmadan pil ömrü hakkında yorum yapamam. Bununla birlikte, her zaman açık ekran ve çok bantlı GPS etkin olmasa da, iki gün boyunca düzenli kullanımla yalnızca yüzde 73'e düştüm. Daha fazla güç tüketen özellikleri etkinleştirmenin ne kadar etkili olacağını görmemiz gerekecek. Garmin, Forerunner 265S'nin akıllı saat modunda 15 gün ve 24 saat GPS etkinliği alması gerektiğini söylüyor. Normal 265, tahmini 13 gün ve 20 saatlik GPS ile biraz daha az alır. Bu arada, 965, 23 gün ve 31 saat GPS için derecelendirilmiştir.

AA188qcI.img?w=768&h=768&m=6

Parlaklığa gelince, Garmin'in basın açıklaması yalnızca ekranların "hava koşulları ne olursa olsun" okunabilir olması gerektiğini söylüyor. Bu pazarlama konuşması olsa da, tamamen yanlış da değil. OLED ekranların genellikle loş ışıkta, bulutlu günlerde ve geceleri okunması daha kolaydır. Garmin'e her saatin kaç nit parlaklığa ulaştığını paylaşıp paylaşamayacağını sordum, ancak hemen bir yanıt alamadım.

Garmin'in Forerunner saatlerine OLED ekranlar eklemesi hakkında ne düşünürseniz hissedin, bu hareket şirketin ürün stratejisindeki daha büyük bir trendin parçası. Son birkaç yılda Garmin, yaşam tarzı tekliflerini ve akıllı yeteneklerini istikrarlı bir şekilde güçlendiriyor. Bunu en çok sesli asistan uyumluluğu ekleyen ve artık atriyal fibrilasyon tespiti için FDA onaylı EKG'lere sahip Venu 2 Plus'ta görebilirsiniz. Bu arada geçen ay Vivomove Trend'i piyasaya sürdü ve Qi kablosuz şarjı ekledi. Dolayısıyla, bu açıdan, Forerunner'a teknolojik olarak daha gelişmiş bir ekran eklemek mantıklı.

Forerunner 265 ve 265S bugünden itibaren satışa sunuluyor. Her ikisi de 249,99 dolara mal olacak. Forerunner 965'in Mart sonunda 599.99$'a gelmesi bekleniyor.

Kaynak: The Verge

garmin-fourrunner-akilli-kol-saati.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.