Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çalışmaya Göre Yürüme Hızı Demansın Bir Göstergesi Olabilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çalışmaya Göre Yürüme Hızı Demansın Bir Göstergesi Olabilir

Çalışmaya Göre Yürüme Hızı Demansın Bir Göstergesi Olabilir Araştırma, Avustralya'daki araştırmacılar tarafından yürütüldü ve 31 Mayıs'ta 'JAMA Network Open' dergisinde yayınlandı. Bir kişi yaşlandıkça daha yavaş yürümek ile bunama gelişme olasılığı arasında bir bağlantı buldu.

Büyük çalışma, 65 yaşın üzerindeki 17.000'e yakın kişinin yürüyüşünü değerlendirdi. Yıldan yıla en az yüzde 5 daha yavaş yürüyen insanlar için. çalışma, aynı zamanda daha yavaş bilişsel işleme yaşadıklarını da buldu. Araştırmacılar, semptomların kombinasyonunu "ikili reddediciler" olarak adlandırırlar. Ek olarak, ikili düşüş sergileyen bu insanlar, çalışmada demans geliştirme olasılığı en yüksek olan kişilerdi.

Bu sonuçlar, demans risk değerlendirmesinde yürüyüşün önemini vurgulamaktadır, Taya Collyer, Çalışma Ortak Yazarı, CNN aracılığıyla. CNN aracılığıyla Albert Einstein Tıp Fakültesi'nden Dr. Joe Verghese, çifte reddedenlerin tek başına yürüyüş veya bilişsel gerileme olanlara göre daha yüksek demans riskine sahip olduğunu söylüyor. Bu çalışmanın ve son beş yılda yayınlanan ilgili çalışmaların bulgularına rağmen, yürüyüş genellikle bilişsel değerlendirmelerin dışında tutulur.

CNN aracılığıyla Albert Einstein Tıp Fakültesi'nden Dr. Joe Verghese, yürüyüş disfonksiyonunun Alzheimer hastalığı olan hastalarda erken bir klinik özellik olarak kabul edilmediğini söyledi. Bazı uzmanlar, hafif bilişsel bozukluk (MCI) belirtilerinin mutlaka demansın başlangıcına eşit olmadığını söylüyor. Çoğu durumda, MCI semptomları aynı kalabilir veya hatta iyileşebilir, National Institute on Aging, CNN aracılığıyla. Bu sağlık uzmanları, egzersizin bunama eğilimini tersine çevirebileceğini söylüyor

Kaynak: Money and Talks

dementia-3051832.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.