Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2023 2 yıl Admin 30 Gün Boyunca Her Sabah Limonlu Su İçtim ve Bu 5 Etkiyi Fark ettim Susuz? Pekala, en yakınınızdaki tatlı çaya veya sodaya uzanmadan önce, bu içeceklerdeki ilave şekerlerin kısa vadede biraz tatmin sağlayabileceğini, ancak aynı zamanda obezite riskinizi artırmak da dahil olmak üzere sağlığınız üzerinde uzun vadeli etkileri olabileceğini unutmayın. diyabet. Muhtemelen, sağlıklı hidrasyona giden en basit kısayol, eski moda bir bardağa H2O dökmektir. Ama - açık sözlü olabilirsem - sade suyun tadı biraz sıkıcı ve "falan" olabilir. Elbette, dünyanın en kötü tadı olan içeceği değil. Ama benim gibiyseniz ve her yudumda bir lezzet patlaması yaşamayı seviyorsanız, normal suyun düz tadı bazen diğer sağlıksız içecek seçeneklerini kavrulmuş haldeyken çok daha çekici gösterebilir. Bununla birlikte, limon suyu - yani, bir veya iki taze limon diliminin eşlik ettiği bir bardak su - sade su cazibesini kaybetmeye başladığında harika bir nemlendirici çözüm olabilir. Suyunuza limon dilimleri eklemek, H2O'nuzun tadını yükseltmek için küçük bir yol gibi görünebilir, ancak araştırmalar aynı zamanda limonlu su içmenin aslında bir dizi sağlık yararı sağlayabileceğini de göstermektedir. Yeni başlayanlar için, suyunuza bir ons limon suyu eklemenin günlük C vitamini ihtiyacınızın %10'undan fazlasını verebileceği bildiriliyor. Zengin bir C vitamini kaynağı olmasının yanı sıra, limonlar aynı zamanda B vitaminleri, potasyum ve folat gibi diğer besinler açısından da yüksektir; sistem desteği ve hatta kilo kaybı. Basit "falan" bardak su içmekten bıktım ve limon suyunun vücut üzerindeki potansiyel etkilerinin boyutunu merak ettim, her gün sade H2O yerine limon suyu içmeyi denersem ne olacağını bilmek istedim. Anlaşılan o ki, limon suyu içmek söz konusu olduğunda, meyve suyu - posa ve kabukla birlikte - aslında sıkılmaya değer olabilir. Metodoloji Art arda 30 gün boyunca, kadınların her gün ihtiyaç duyduğu sıvı alım miktarıyla ilgili önerilen kılavuza göre, sabah 9:00 civarında başlayarak günde 8-12 bardak limon suyu içtim. Tutarlılığı kolaylaştırmak için her şeyi ölçtüm ve ayrıca her yudumda veya yeni dökmede her bardakta ne kadar olduğunu gösteren limon suyumu mason kavanozlardan içtim. İçtiğim her bardak su için, en az bir ons limon suyu sıkar, ardından limonun 1/4'ünü bardağıma damlatırdım - posa, kabuk ve hepsi. Sabah 9:00 ile öğlen arasında en az 4 bardak limonlu su içmeye özen gösterirdim. Ardından, gün boyunca gerektiği kadar limon suyu içmeye devam ederdim, genellikle her akşam samanlara çarpmadan önce toplamda yaklaşık 10 bardak limon suyu içerdim. Diyetime limon suyunu dahil etmek dışında, her zamanki rutinimde hiçbir şey değişmedi. Her gün limonlu su içmenin bazı yan etkileri ince şekillerde su yüzüne çıksa da, diğerleri günler geçtikçe daha kolay fark edilir hale geldi. İşte ay boyunca vücudumda fark ettiğim daha büyük değişikliklerden bazıları. Saç, tırnak ve cilt sağlığım çok iyileşti Pek çok insan gibi, kalın, sağlıklı bir yelesi olan saçlara, doğal olarak esnek tırnaklara ve pürüzsüz, parlak, berrak bir cilde sahip olmak, elde edilebilir olsa da yaşla birlikte korumak için daha fazla çaba gerektiren fiziksel niteliklerdir. Araştırmalar, C vitamininin cilt, tırnak ve saç kalitesinde rol oynayan sağlıklı kollajen üretimini destekleyebileceğini gösterse de, biraz limon suyunun sadece 30 günde bu kadar büyük bir etki yaratacağını beklemiyordum! Şahsen, sahip olduğum kırılma ve kırık uçların miktarına göre saçımın büyüme hızına özellikle dikkat ederim. Her zamanki yıkama ve şekillendirme rutinim değişmese de, ayın sonuna kadar köklerimde yaklaşık yarım inç yeni saç çıktığını ölçtüm. Tarihsel olarak, tırnaklarım da daha kırılgan olma eğilimindedir ve kış aylarında rahatsız edici kırılmalara karşı hassastır. Ancak, bu süre zarfında çok daha dayanıklı göründüler ve tırnaklarımı kısa kenarda tutmayı tercih eden biri olarak, kendimi her üç veya dört günde bir törpüleme veya kesme ihtiyacı duydum. Özellikle memnun olduğum şey, her gün bu kadar limonlu su içmenin cildim üzerindeki etkileriydi. Ton olarak, gözle görülür şekilde daha düzgün ve pürüzsüzdü. Aslında, bu dönemde, tipik olarak bir tür reaksiyonu tetikleyecek olan aylık döngümle ilgili diğer hormonal değişimlerin başladığını fark ettiğimde bile, tek bir kopuş yaşamadım. Market alışverişi yaparken (ve grotesk floresan aydınlatma altında), bir yabancı yanıma yaklaştı ve cildimin parlaklığı ve eşit tonu hakkında yorum yaptı ve hangi cilt ürünlerini kullandığımı sordu. Gurur duyarak onlara gerçeği söyledim: "Biraz SPF ve bol limonlu sudan başka bir şey değil." Bültenimize kaydolarak her gün daha iyi yemek seçimleri yapın! Daha sezgisel porsiyon kontrolü ve daha iyi kan basıncı Her zaman sağlıklı bir yiyici oldum ama kilo verme mücadelem her zaman porsiyon kontrolünden kaynaklandı. Gözlerim midemden daha büyük olabilir ve ayrıca yemeğin ziyan olmasına izin vermekten nefret ederim - bu yüzden kendime gereğinden fazla yemek yeme eğilimindeyim. Bununla birlikte, ne kadar çok limon suyu içersem, doymak bilmez bir iştahın kölesi olduğumu o kadar az hissettim. Porsiyon kontrolü doğal olarak geldi ve önümde ayarlanan herhangi bir lezzetli yiyecek kombinasyonunda lezzet FoMO'yu (aka, "kaçırma korkusu") yaşıyormuş gibi hissetmedim. Bu, daha az şişkin hissetmeme veya çok fazla yedikten sonra daha az tok hissetmeme yardımcı olabilecek sağlıklı hasar kontrolüne girme ihtiyacına yol açtı. (Yine de, kendimi idrar yapmak için daha sık tuvalete koşarken buldum.) Ayın sonunda büyük bir kilo kaybı yaşamamış olsam da - sadece iki kilonun biraz altında verdim - bunu yine de bir kazanç olarak görüyorum çünkü denemeden bile uzak tutabildim. Ayrıca, tipik olarak yüksek tansiyonum olmasına rağmen, tansiyon değerlerim tüm ay boyunca hiçbir zaman 122/83 mmHg'nin üzerine çıkmadı. Daha az kas krampı ve daha hızlı iyileşme En az birkaç haftada bir, kendimi gecenin bir yarısı baldır kaslarımda beni yataktan doğruca şok edebilecek iğrenç charlie atı kramplarıyla uyanırken bulacağım. Ancak, ben bu deneyle uğraşırken bu hiç olmadı. Ek olarak, (ve bu TMI ise lütfen beni bağışlayın), her ay hatasız olarak ortaya çıkan kötü şöhretli PMS nöbetlerim var. Genel semptomlar değişiklik gösterebilse de, gerçek karmaşa başlamadan yaklaşık bir hafta önce kramplar, şişkinlik, cilt kırılmaları ve yorgunluk yaşamak, gençliğimden beri benim için normaldi. Hepsinden kötüsü, bu kramp, yeni döngüm resmen başlayana kadar daha da yoğunlaşıyor. Ancak, bu etrafta dolaşıyor, neredeyse hiçbir PMS semptomum yoktu. Sonunda "Flo teyze" ortaya çıktığında biraz kramp yaşadım, ancak bu, ayın benim dönemimde tipik olarak katlanmaya alıştığım ağrıya kıyasla nispeten hafifti. Beklenmedik bir başka açıklama da, 30 günümün sonuna doğru dik bir merdiven setinden kötü bir şekilde düştüm. Ayağımı kaybettikten sonra geriye doğru kaydım ve kürek kemiklerim, son sahanlığa bir bez bebek gibi çökene kadar her adımda çarpıyordu. Ayağa kalkar kalkmaz sırtımın değdiği yerde -buna tanık olan arkadaşlarımın dediğine göre- yaklaşık sekiz adımlık bir hassasiyet ve şişlik hissettim. Bununla birlikte, görsel bir morarma belirtisi yoktu, bu büyük bir rahatlamaydı ama benim için sıra dışıydı. Tipik olarak, rüzgar değişebilir ve ben bir şeftali gibi çürüyeceğim. Hepsinden iyisi, bu taklayı attıktan sonraki 48 saat içinde, başlangıçta hissettiğim hassasiyet ve keskin acı, esasen tamamen ortadan kalktı. Şimdi, bu olay ilk olduğunda, içtiğim limonlu suyun bu hızlı toparlanmayı ne kadar etkilediğinden emin değildim. Daha fazla limon suyu içmek, düzenli rutinimde yalnızca yeni bir unsur olsa da, yine de biraz gergin görünüyordu. Bununla birlikte, biraz daha araştırma yaptıktan ve Penn Medicine Lancaster General Health'te doktor olan Dr. Beth McCampbell ile olay hakkında konuştuktan sonra, ikisinin önceden tahmin edildiğinden daha bağlantılı olabileceğini fark ettim. Dr. McCampbell, "Çok iyi nemlendirdiğiniz için dokularınız daha az kırılgan olabilir" diye açıklıyor. "Bunu balonlu sargı gibi düşünün: Balonlu ambalajda ne kadar çok -bu durumda sıvı- olursa, o kadar fazla korumaya sahip olursunuz. Böylece bu kan damarları korunur ve ayrıca morluklarınız daha az görünür." "Gözlerinin altında koyu halkalar olduğu zamanki gibi," diye ekliyor. "Yüz bakımı, bu cildi dolgunlaştırmayı ve nemlendirmeyi amaçlar, böylece ince, daha az elastik cilt aracılığıyla temel olarak kan damarlarınızın ne olduğunu görmezsiniz." Bu yüzden, merdivenlerden topallayarak uzaklaşırken egom zedelenmiş olsa da, vücudum - en azından, en azından uzun süre, kısmen limon suyunun ultra nemlendirici yetenekleri sayesinde - değildi. Daha fazla enerji Yavaş kalkma eğiliminde olduğum için, başlangıçta limon suyunun sabahları benim için yeterli bir enerji artışı sağlayabileceğine inanmak konusunda isteksizdim. Ama güne biraz limonlu suyla başlamak, beni harekete geçirmek için adımlarımda fazladan bir moral sağladı. Şimdi, limon suyunun sağladığı enerji artışı, bir fincan kahveden, hatta yeşil veya siyah çaydan elde edebileceğimle karşılaştırılabilir miydi? Kesinlikle hayır. Ancak sabahları daha fazla limon suyu içmenin, her zamanki kafeinli içeceklerden daha az içmeme neden olduğunu fark ettim, bu da muhtemelen daha sağlıklı kan basıncı okumalarımda da etkili oldu. Ayrıca, öğle yemeğinden sonra her zamanki öğleden sonra çökmelerimin içtiğim limon suyu arasında daha az ve daha fazla olduğunu da buldum. Hidratlı kalmak için daha fazla motivasyon Bariz bir sonuç, biliyorum ama yine de belirtmekte fayda var ki, eklenen bir limon bu deneyim sırasında daha tutarlı bir sıvı alımını teşvik etti. Muhtemelen birçok sağlık uzmanından size sağlıklı sıvı alımını sağlayacak en iyi içeceğin eski moda bir bardak su olduğunu duymuşsunuzdur. Ne de olsa, vücudumuzun yaklaşık %60'ı sudan oluşur, bu nedenle susuzluğunuzu gidermek için en etkili içeceğin, aynı zamanda vücudunuzun işleyebilmesi için gerekli olan sıvıları doğrudan dolduran içecek olması mantıklıdır. Bu belki de günlük su tüketimimle tutarlılığı koruma konusunda genel olarak biraz kayıtsız ve klinik bir bakış açısını sürdürmemin nedenidir. Dişlerimi fırçalamak veya ellerimi yıkamak gibi, her gün yeterince su içmek, her gün fiziksel ve zihinsel olarak oyunumun zirvesinde olduğumdan emin olmak için her zaman şartlandırıldığım bir şeydir. Bununla birlikte, her gün tüketilen minimum limon suyu miktarı için günlük hedefim, uzmanların kadınların her gün içmelerini önerdiği standart önerilen su tüketim miktarına dayanıyordu. Yani, bu beni gerçekten günlük içme alışkanlıklarıma daha yakından bakmaya ve sorumlu olmaya zorladı - ve limonlar yoluyla ekstra C vitamini ve potasyum artışının faydalarıyla birleştiğinde, sağlıklı hidrasyon güçlerine olan takdirim kesinlikle arttı. . Umarım, her gün limonlu su içmeyle ilgili olumlu deneyimim, kendi alışkanlıklarınızı da yeniden değerlendirmeniz için size ilham verir. Kaynak: Eat This Not That
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.