Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Bilim insanları fiziğe meydan okuyor, temelde enerjiyi ince havadan çekiyor

AA17U78c.img?w=768&h=385&m=6

Raflı bir teorinin, enerjiyi bir yerden diğerine çekmede yeni bir hayata sahip olduğu görülmektedir.
İki deney şimdi enerji çıkardı ve bir boşluk doldurdu.

Yeni bulgular ile yeni bir kuantum enerji bilimi dünyası açıldı.

Enerji ışınlanması bilim kurgu gibi geliyor, ancak şimdi araştırmalar, aslında hiçbir şeyden enerji çekebileceğinizi gösteriyor.

Kuantum mekaniğini kullanarak, iki farklı fizik deneyi, yeni bir rapora göre, bir enerji boşluğundan enerjiyi - esasen enerjiyi ince havadan çıkarmak - mikroskobik mesafelerde ışınlanarak, 2008 teorisini Japon fizikçisi Masahiro Hotta'dan desteklemeye yardımcı olmanın mümkün olduğunu kanıtlıyor. Quanta Magazine'den.

Araştırma ekiplerinin bir üyesi değil Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde kuantum fizikçi Seth Lloyd, “Bu gerçekten test ediyor,” diyor. “Aslında ışınlanıyorsun. Enerji çıkarıyorsun. "

Hotta teorisini on yıldan fazla bir süre önce piyasaya sürdüğünde, çok fazla hayranlıkla karşılanmadı. Kuantum vakumundan enerji çekmek gerçekçi bir denklem olarak kabul edilmedi. Ancak her vakumun kuantum alanlarında hala bir çeşit dalgalanma vardı. Enerjiyi yakındaki boşluğa çekmek ve daha sonra bu enerjiyi kullanmak, Waterloo Üniversitesi ve Stony Brook Üniversitesi'nden iki kez üretildiğinden beri ışınlanma konsepti olarak bilinen gerçeklik alanında bir şeydi.

Hotta’nın 2008 araştırması onu ilk olarak negatif enerjiye götürdü ve bağımsız bir eylem olmadığına inandı. Daha sonra, hesaplamalara dayanan - aslında kuantum alanlarında dalgalanacağına inandığı kuantum vakumunu araştırdı ve enerjinin iki alan arasında hareket etmesine izin verdi.

Daha modern bir deneyde, Waterloo'daki ekip, enerji bir yerde harcandığında, bir başka enerji boşluğunun enerjiye erişmesine izin verdiğini buldu. Nayeli Rodriguez-Briones, şimdi Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley ve deneylerden birinin bir parçası olan Nayeli Rodriguez-Briones, Quanta'ya “Mevcut teknoloji ile enerjinin aktivasyonunu gözlemlemenin mümkün olduğunu görmek çok temizdi,” diyor.

“Bu gerçek fizik - bilim kurgu değil,” diyor Hotta.

Kaynak: Popular Mechanics

thunderstorm-71366.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.