Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2023 2 yıl Admin Çalışma Gösteriyor ki: Tuz'u Sınırlamak, kalp yetmezliği hastaları için ölümcül olabilir Yaraya tuz basmak hakkında konuşalım.. Perşembe günü sunulan yeni bir araştırmaya göre, sodyum alımını kısıtlayan kalp yetmezliğinden muzdarip insanlar - 6 milyon Amerikalı yetişkini etkileyen bir durum - ölüm risklerini artırıyor olabilir. Çok fazla tuz tüketmek yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve felç ile ilişkilendirildi ve Gıda ve İlaç İdaresi'nin Amerikalılara günde 2,3 gramdan fazla sodyum yememelerini tavsiye etmesine yol açtı. ABD'li bir yetişkin tipik olarak günde 3,4 gram tüketir. Omaha'daki Creighton Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki araştırmacılar, çok az tuzun aslında kalp yetmezliği çekenleri daha büyük risk altına sokabileceğini keşfettiler - yiyeceklerini baharatlamak isteyen hastalar için harika bir haber. Araştırmanın baş yazarı ve üniversitede yerleşik bir dahiliye uzmanı olan Dr. Anirudh Palicherla yaptığı açıklamada, "Bulgularımız, diyet sodyumunu normal tavsiyeden daha azıyla sınırlamanın kalp yetmezliğinin tedavisinde ters etki yarattığını gösterdi" dedi. FDA, diyet tuzu limitlerini desteklerken, Nebraska araştırmacıları, sodyum kısıtlamasının kalp yetmezliği hastaları için olumlu yararları olduğu varsayımına meydan okuyor.Getty Images Araştırmacılar, 2008 ve 2022 yılları arasında meydana gelen dokuz randomize kontrollü çalışmayı (1991'de yayınlanan bir tanesi dışında) sodyum alım verileri ve hasta ölümleri ve hastaneye yatışlarla ilgili bilgilerle birlikte analiz ettiler. Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin Dünya Kardiyoloji Kongresi ile Birlikte Yıllık Bilimsel Oturumunda sunulan çalışmaya toplamda yaklaşık 3.500 kalp yetmezliği hastası dahil edildi. Bu 'sağlıksız' yiyecekler kötü şöhretlerini hak etmiyor Bilim adamları, sodyum alımı günde 2,5 gramın altına düşen hastaların, daha fazla tüketenlere göre ölme olasılığının %80 daha fazla olduğunu belirlediler, bu da araştırmacıları aşırı kısıtlamanın bu hastalar için hiçbir faydası olmadığına inanmasına neden oldu. Ancak araştırmacılar, çalışmanın bulgularının herkes için tuzsuz olduğunu garanti etmediği konusunda uyarıyorlar. Palicherla, "Kalp yetmezliğini yönetmeye yardımcı olmak için sodyumun sınırlandırılması hala bir yoldur, ancak kısıtlamanın miktarı tartışmaya açılmıştır" diye ekledi. "Bu çalışma, sodyumu aşırı derecede kısıtlamak yerine güvenli bir sodyum tüketimi düzeyi oluşturmaya odaklanılması gerektiğini gösteriyor." Ancak vardıkları sonuçlar, tuzun düşman olmadığı yönündeki önceki iddiaları destekliyor. Kardiyovasküler araştırmacı ve "The Salt Fix" kitabının yazarı Dr. James DiNicolantonio, daha önce The Post'a yetişkinlerin aslında sağlık üzerinde herhangi bir olumsuz etki olmaksızın günde 6 gram tuz tüketebileceklerini söylemişti. 2017'de, tuzun aslında "sağlıklı beslenmeye açılan kapı" olduğunu savunarak, "40 yıl önce muhtemelen tuz konusunda yanıldığımızı anlamaya başlıyoruz" dedi. 2016 yılında yapılan bir araştırma da benzer sonuçlar çıkardı. NYC araştırmacıları, tuz alımını kesmenin kalp krizi veya felç riskini azalttığına dair kesin bir kanıt bulamadıklarını söylediler - yani, mükemmel sağlıktaki insanlar için. Ancak NYC Sağlık Departmanı, tuz sınırlamalarının ve tavsiyelerinin onları destekleyecek kesin kanıtlara sahip olduğunu savunarak, katılmamak için yalvardı. 2021'de FDA, kalple ilgili ölümlerin sayısını azaltacağını umarak gıda endüstrisini ürünlerindeki sodyum miktarını azaltmaya çağırdı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, mevcut haliyle kalp hastalığı, yalnızca 2021'de 695.547 kişinin hayatını kaybetmesiyle ABD'de önde gelen ölüm nedenidir. Uzmanlar, taze meyve ve sebze yiyerek ve işlenmiş, kutulu ve konserve gıdalardan kaçınarak sodyum alımını sınırlamayı önermektedir. Kaynak: New York Post
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.