Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sunucu DRAM'i bu yıl Mobil DRAM'i geçecek


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Sunucu DRAM'i bu yıl Mobil DRAM'i geçecek

Pazar araştırma şirketi TrendForce, önümüzdeki yıl için DRAM üretimine ilişkin öngörüsünü paylaştı ve görünüşe göre sunucular, en önemli sektör haline gelmek için teraziyi biraz değiştirebilir.

AA17OqFf.img?w=768&h=432&m=6

Firma, sunucu DRAM'in 2023 için toplam bit çıktısının %37,6'sını oluşturacağını ve %36,8 ile akıllı telefonların hemen önüne yerleştireceğini tahmin ediyor. Fark önemli görünmese de, önemi gerçekten sunucu pazarındaki büyük büyümede yatmaktadır.

Tahminler, yapay zekanın yaygın olarak ortaya çıkması ve benimsenmesi gibi çeşitli gerçek zamanlı faktörlere dayalı olarak, önceki yılın trendlerini ve cari yıl için tahminleri dikkate alır.

DRAM üretimi 2023

Normalde 2023, sunucu DRAM'inin mobil DRAM'i geride bırakacağı yıl olmayabilir ve trendin gelecek yıl tersine dönmesi olasıdır. Bunun nedeni, 2022'de önemli bir mobil DRAM arz fazlasının görülmesi ve şirketlerin artık mevcut envanteri yakmaya çalışırken yakalama oyunu oynamasıdır.

Bununla birlikte, hem akıllı telefon sevkiyatları hem de ortalama DRAM içeriğindeki artış için tahmin oldukça muhafazakar olmaya devam ediyor; bu, şirketlerin küresel ekonomik baskının ortasında dikkatlerini başka yerlere çevirdiğinin bir göstergesi olabilir.

Yapay zeka teknolojisinde ve diğer yüksek performanslı bilgi işlem uygulamalarında yakın zamanda yaşanan patlama, sunucu DRAM'ine olan ihtiyacın daha da arttığını gördü. TrendForce, akıllı telefonlarda %6,7 olan sunucuların ortalama DRAM içeriğinin 2023'te yıllık bazda %12,1 artacağını öngörüyor.

TrendForce, önümüzdeki iki yıla bakıldığında, sunucular akıllı telefonları geçmeye devam ettikçe bu yılki tahmini eğilimin devam etmesini bekliyor; bu büyük ölçüde, yakın zamanda kendisini halka açık bir hit olarak kanıtlayan AI'nın artan yaygınlığına bağlı.

Kaynak: TechRadar

board-22098.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.