Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu da oldu: Elon Musk, Super Bowl tweet'inin Biden'ınkinden daha az ilgi görmesinin ardından Twitter mühendislerini kovmakla tehdit etti.


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu da oldu: Elon Musk, Super Bowl tweet'inin Biden'ınkinden daha az ilgi görmesinin ardından Twitter mühendislerini kovmakla tehdit etti.

AA17uSqn.img?w=768&h=431&m=6&x=377&y=148

Elon Musk'ın, Super Bowl sırasında attığı tweet'lerin Başkan Joe Biden'ınkinden daha az ilgi görmesinin ardından Twitter mühendislerini kovmakla tehdit ettiği iddia edildi.

Philadelphia Eagles'ın Kansas City Chiefs ile karşı karşıya geldiği Pazar günü oynanan maçta Biden, First Lady Jill Biden'ın Eagles'ı desteklediği bir videoyu tweet'lerken, Musk da artık silinmiş bir tweet'te aynı takıma desteğini gösterdi.

Platformer'dan Zoë Schiffer ve Casey Newton'a göre, ABD başkanının tweet'i yaklaşık 29 milyon gösterim alırken, Bay Musk'ın gönderisi yaklaşık 9 milyon gösterim aldı.

Bunu takiben, Twitter şefinin, şirketin geri kalan mühendislerine, tweet'lerinin daha iyi etkileşim almasını sağlamak için platformda değişiklik yapmalarını emrettiği bildirildi.

Konuya yakın kaynaklara atıfta bulunan Platformer, Musk'ın ekibiyle yüz yüze sohbet etmek için Twitter'ın San Francisco merkez ofisinin bulunduğu Körfez Bölgesi'ne uçtuğunu bildirdi.

Raporda, Bay Musk'ın yardımcılarının, mühendislik ekibinin geri kalanına, angajman sorunu "düzeltilmezse" hepsinin işlerini kaybedeceklerini söylediği aktarıldı.

Pazartesi gününe kadar Twitter'ın, Musk'ın tweet'lerine "yeşil ışık yakmak" için değişiklikler yaptığı, bunun da kullanıcılara mümkün olan en iyi içeriği göstermek için tasarlanan platformun filtrelerini atlayacağı anlamına geldiği bildirildi.

Platformer, Twitter mühendislerinin Musk'ın ziyaretinden sonra tüm geceyi şirket şefinin tweet'lerini diğer kullanıcılara göre yapay olarak "1000 kat" artırmasını sağlamak için çektiğini bildirdi.

Yeni rapor, kullanıcıların beslemelerinin Tesla şefinin gönderileriyle dolu olduğu yönündeki son iddialarıyla da uyumlu.

Musk, başlangıçta sorun hakkında şaka bile yaptı ve kendi gönderilerinin kullanıcılara zorlanmasıyla dalga geçen bir fotoğrafı tweetledi.

Ayrıca daha sonra, Twitter'ın tweet'lerinin yüzde 95'inin "hiç teslim edilmediği" anlamına gelen bir sorunu ele aldığını da sözlerine ekledi.

Mikroblog platformunun mühendislerinin, son aylarda pek çok kişi onu engellediği ve sessize aldığı için Bay Musk'ın erişiminin muhtemelen azalmış olabileceği ihtimalini gündeme getirdiği bildirildi.

Platformer, 10 Şubat'ta daha önce yayınlanan bir raporda, Musk'ın kendisine insanların tweet'lerine olan ilgisini kaybettiğini söyleyen bir Twitter mühendisini kovduğunu belirtti.

Rapora göre Tesla şefi, "Bu çok saçma... 100 milyondan fazla takipçim var ve yalnızca on binlerce izlenim alıyorum" dedi.

Musk'ın mühendise "Kovuldun, kovuldun" dediği bildirildi.

Platformer'a göre, sosyal medya şirketinin Bay Musk için artırma faktörü şu anda 1.000'in altında.

Twitter, The Independent tarafından gönderilen yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Kaynak: The Independent  

twitter-2815914.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.