Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çift, Nissan Ariya'yı Bir Kutuptan Kutba Sürüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çift, Nissan Ariya'yı Bir Kutuptan Kutba Sürüyor

Bir EV, şarj istasyonu olmayan bölgelere seyahat edebilir mi? Bir çift, Julie ve Chris Ramsey, Manyetik Kuzey Kutbu'ndan Güney Kutbu'na elektrikli bir SUV sürme görevini üstleniyorlar. Yolculuk 14 ülkede yaklaşık 17.000 mili kapsıyor. Bu macera için seçilen araç, biraz değiştirilmiş bir Nissan Ariya elektrikli SUV.

Nissan Ariya bu macera için ne kadar modifiye edildi?

Arctic Trucks ekibi, bu özel yolculuk için Ramsey'in Ariya'sında yapılan değişiklikleri üstlendi. Bu elektrikli SUV'ye yapılan güncellemeler arasında bir dizi 39 inç lastik, güncellenmiş bir süspansiyon, bir drone, bir espresso makinesi ve çekilebilir bir şarj ünitesi yer alıyor. Bu şarj ünitesi, arazide halka açık şarj cihazlarının olmadığı yerlerde Nissan EV'ye güç sağlayacak.

Bu elektrikli Nissan SUV'nin aktarma organları değiştirilmiş mi?

AA17raxU.img?w=768&h=432&m=6&x=422&y=139

Aktarma organı, stok yapısından güncellenmedi veya değiştirilmedi. Bu, çiftin 389 beygir gücünde bir AWD sistemine ve şarj başına 265 mil sürüş menziline sahip olduğu anlamına gelir. Stok aktarma organlarının bakımı, Chris Ramsey'in belirtilen hedeflerinin bir parçasıdır.

"Yaptığımız tüm maceraların temelini oluşturan şeylerden biri, standart bir üretim EV'yi alıp, onu nereye sürerseniz sürün gerçek, günlük yeteneklerini açıkça göstermek için minimum değişiklikler yapmayı amaçlamamızdır." – Chris Ramsey

Bu elektrikli Nissan SUV'da neden özel bir espresso makinesi var?
Chris kahveyi sever. Bu kadar basit, Chris Ramsey kahveyi seviyor ve bu Nissan Ariya'ya bir espresso makinesinin dahil edilmesini istedi. Bu, modifiye edilmiş Nissan EV'leriyle bu çetin yolculukta çiftin sahip olduğu az sayıdaki yaratık konforundan biri olabilir.

Bu özel Nissan Ariya için çekilebilir şarj ünitesi nedir?

AA17rfTC.img?w=768&h=432&m=6

Bu macera için çekilebilir şarj ünitesi, bir rüzgar türbini ve güneş panellerinden yapılmıştır. Gezegendeki en rüzgarlı yerlerden ikisi Kuzey ve Güney Kutbu bölgeleridir. Bu aşırı bölgeler, bu çekilebilir şarj ünitesini bu sefer için akıllıca bir seçim haline getirmek için yeterli rüzgar ve güneş ışığı sunuyor.

Bu elektrikli Nissan SUV macerasının başlangıç ve bitiş noktaları nelerdir?
Bir kutuptan diğerine yolculuk, Kanada'daki Ellesmere Adası açıklarındaki manyetik Kuzey Kutbu'nda başlar. Çift, birkaç ülkede birçok halka açık yolu kullanacak. Çift, Nissan'larını mümkün olan her yerde halka açık istasyonlarda şarj edecek. Bu keşif gezisinin bitiş noktası, Güney Amerika'nın tepesinden geçtikten sonra Antarktika'daki Güney Kutbu'nda gerçekleşir.

Bu, Ramsey'ler için ilk kara EV macerası mı?

Bu çift daha önce bir Nissan Leaf ile Asya genelinde 10.000 millik Moğol Rallisi'ni tamamlamıştı. Önceki başarıları, Nissan'ın bir Nissan Ariya ile bu inanılmaz kutuptan direğe görev için onlarla tekrar ortak olmasına yol açtı. Electrek bize bu yeni maceranın Mart ayında başlamasının beklendiğini söylüyor ve Nissan ilerlemeyi takip etmek için özel bir web sitesi kurdu. Ramsey'ler elektrikli bir Nissan SUV ile Kuzey Kutbu'ndan Güney Kutbu'na yolculuklarında başarılı olabilecekler mi?

Kaynak: MotorBiscuit

2023-nissan-ariya-performance.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.