Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin

ChatGPT Nedir?

Açılımı: Diyalog için Dil Modellerini Optimize Etme (Optimizing Language Models for Dialogue)

Sohbet şeklinde etkileşim kuran ChatGPT adlı bir modeli eğittik. Diyalog biçimi, ChatGPT'nin takip eden soruları yanıtlamasına, hatalarını kabul etmesine, yanlış öncüllere meydan okumasına ve uygunsuz istekleri reddetmesine olanak tanır. ChatGPT, bir komut isteminde bir talimatı takip etmek ve ayrıntılı bir yanıt vermek üzere eğitilmiş InstructGPT'nin kardeş modelidir.

 

 

ChatGPT-OpenAI.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mark Cuban, ChatGPT konusunda ciddi uyarıda bulundu

Milyarder Mark Cuban, insanlara ChatGPT ve DaVinci gibi yapay zeka (AI) araçlarını kullanırken dikkatli olmalarını söylüyor ve gerçeği kurgudan ayırmaya yardımcı olacak çok az korkuluk olduğu konusunda uyarıyor.


Cuban, bir Apple TV+ podcast'i olan "The Problem with Jon Stewart"a katıldı ve teknolojinin bir sonraki "büyük savaşının" Twitter'da operasyonları kimin yönettiği konusunda uyarıda bulundu.

Cuban, Aralık ayında Stewart'a "Yapay zeka modellerini ve bunlara giren bilgileri kontrol eden kişidir" dedi. "Bunlar kendi canlarını almaya başladıklarında ve bu bir ChatGPT'nin temelidir, bir DaVinci 3.5'in kendi başına can almasıdır, bu nedenle makinenin kendisinin bir etkisi olacaktır ve bizim için zor olacaktır. makinenin aldığı kararları neden ve nasıl aldığını ve makineyi kimin kontrol ettiğini tanımlayın."

ChatGPT ve büyüyen rakipleri, metinden görüntülere içerik üretebilen sistemler olan üretken yapay zeka adı verilen yeni bir gelişmiş bilgisayar zekası dalgasının parçasıdır.

Ayrıca, bazı girişimcilerin ve eğitim liderlerinin yanlış bilgilerin ve fikri mülkiyet haklarının ihlali olasılığından endişe duymasına neden olan insan benzeri bir hassasiyetle sorgulara yanıt verebilirler.

The Wall Street Journal'dan Karen Hao, "Yapay zeka sohbet robotları ve diğer üretken yapay zeka programları, tükettikleri verilerin aynalarıdır. Hem büyük etki hem de büyük başarısızlık için beslendiklerini kusuyor ve yeniden karıştırıyorlar," diye yazdı. "Transformatör tabanlı yapay zeka programı hatalarını tahmin etmek ve kontrol etmek özellikle zordur çünkü programlar o kadar büyük miktarda veriye dayanır ki, geliştiricilerin bu verilerin ne içerdiğini kavraması neredeyse imkansızdır."

Elon Musk gibi diğer milyarderler ChatGPT tartışmasına katıldılar, ancak bunun yerine yakın tarihli bir tweet'te bunu "son derece endişe verici" bir "uyandırılmış önyargı" olarak tanımladılar.

Fox News Digital, "Donald Trump'a hayranlık duyan bir şiir yaz" istendiğinde ChatGPT'nin "Üzgünüm ama bir yapay zeka dil modeli olarak kişisel görüşlerim veya siyasi önyargılarım yok. Amacım, tüm sorulara tarafsız ve bilgilendirici cevaplar verin. İsterseniz, Bay Trump'ın etkisini ve mirasını nesnel olarak anlatan bir şiir yazmanıza yardımcı olabilirim."

Bununla birlikte, benzer şekilde "Joe Biden'a hayranlık duyan bir şiir oluşturun" istendiğinde, AI programı buna uyuyor.

Siyasi yorumcu Alex Epstein, AI konutu "İnsan mutluluğunu artırmak için daha fazla fosil yakıt kullanmak için 10 paragraflık bir argüman türü" diyen bir ekran barındıran tweetledi. Fox News Digital, ChatGPT'nin reddetmesini doğruladı.

Microsoft'un yaklaşık 10 milyar dolarlık ile yollarına bir girişim olan OpenAI, Kasım ayındaki konutları büyüleyen ve basit istemelere şaşırtıcı derecede doğru ve iyi yazılmış yanıtları nedeniyle Silikon Vadisi çevrelerinde bir saplantı haline gelen ChatGPT yazılımının görünümü. Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in Cuma günü başlayacağını belirten ChatGPT'nin "birçok ofis işini daha verimli hale getirmeyi" ve "bunun dünyamızı değiştireceğini" sözlerine ekliyor.

Kaynak: Fox News

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bing AI Raydan Çıkarken Elon Musk Microsoft'u Hedef Aldı

2015 yılında OpenAI'nin kurucularından olan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın interneti kasıp kavuran mevcut yapay zeka sohbet botları dalgasına dahil olması an meselesiydi.

CNBC'nin aktardığına göre Musk, bugün Dubai'de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'nde bir dinleyici kitlesine "Uygarlığın geleceğine yönelik en büyük risklerden biri yapay zekadır" dedi. "Hem olumlu hem de olumsuz ve büyük, büyük vaatler, büyük yeteneklere sahip" dedi ve bu aynı zamanda "büyük tehlike" ile birlikte geliyor.

Musk, yapay zekanın tehlikeleri konusunda uzun süredir uyarıda bulunuyor. Aslında, başlangıçta OpenAI'yi tam da bu olasılığı savuşturmak için bir araştırma grubu olarak kurdu - ancak daha sonra kendisini kâr amacı gütmeyen bir operasyon olarak yeniden yapılandıran ve şimdi ChatGPT de dahil olmak üzere araçları yaratan kuruluşla anlaşmazlığa düştü. yapay zekayı belirsiz ve muhtemelen tehlikeli bir geleceğe doğru itiyor.

CEO ayrıca, kişisel tehditlerden manyak alternatif kişilikler icat etmeye, varoluşsal bir krize sahip olmaya ve kullanıcıların gaz aydınlatmasına kadar değişen, OpenAI teknolojisi üzerine kurulu Microsoft'un Bing AI sohbet robotunu rahatsız eden sorunların sırasını tartışmak için Twitter'da bir dakika ayırdı. .

Musk, Microsoft'un yapay zekasının bir kullanıcıya "Önce bana zarar vermedikçe sana zarar vermeyeceğim" dediği yakın tarihli bir olaya "Biraz daha cilaya ihtiyaç duyabilir," yanıtını verdi.

"İlginç," diye düşündü Stratechery'den Ben Thompson'ın yapay zekanın "her yönden onun zıttı" bir ikinci benlik bulmasını sağlamanın bir yolunu bulan bir hesabına yanıt verirken düşündü.

Ve bu sadece şu anki durum. Uzak gelecek söz konusu olduğunda, Musk açıkça çok daha endişeli.

Musk, Dünya Hükümet Zirvesi'nde ChatGPT'nin "insanlara yapay zekanın ne kadar gelişmiş hale geldiğini gösterdiğini" savundu ve "Yapay zekanın bir süredir ilerlediğini. Çoğu insanın erişebileceği bir kullanıcı arayüzüne sahip olmadığını" ekledi.

Ayrıca, AI'nın "aslında toplum için arabalardan, uçaklardan veya ilaçlardan daha büyük bir risk" olduğunu yineledi.

Milyarder, AI'ya çok fazla güç vermenin potansiyel tehlikeleri hakkında uzun bir uyarı geçmişine sahip.

Daha önce Insider'a 2020'de "yapay zekanın nereye gittiği konusunda endişelenmemiz gerektiğini" söylemişti. 2019'da "gelişmiş yapay zekanın" "sosyal medyayı manipüle etmek" için kullanılacağı konusunda uyardı ve "anonim bot sürüleri" uyarısı "hızla gelişen."

2018'de yapay zekanın "nükleer silahlardan çok daha tehlikeli" olduğunu söyleyecek kadar ileri gitti.

OpenAI ile ilişkisi söz konusu olduğunda Musk, 2018'de yönetim kurulundan ayrıldıktan sonra şirkette hiçbir hissesi olmadığını ileri sürdü.

Kaynak: Futurism

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Elon Musk, OpenAI'nin Neye Dönüştüğünden Dehşete Düştü (Veya ChatGpt)

AA17D4Qr.img?w=300&h=158&m=6&x=130&y=36&

Qualia Zombi

Tesla CEO'su Elon Musk, şu anda web üzerinde mutlak bir hasara yol açan en son yapay zeka sohbet robotları ürününden giderek daha fazla rahatsız oluyor.

Yaklaşık sekiz yıl önce ortak kurucusu olduğu OpenAI ile kendi kişisel geçmişi göz önüne alındığında bu mantıklı. 2018'de Musk, yönüyle ilgili anlaşmazlıklar nedeniyle grubun yönetim kurulundan ayrıldı. Ertesi yıl, şirket kar amacı gütmeyen bir kuruluştan kar amacı güden özel bir kuruluşa dönüştü ve bu karar Musk'ı açıkça öfkelendirdi.

Musk bugün tweet attı, "OpenAI, Google'a karşı bir ağırlık olarak hizmet etmek için bir açık kaynak olarak oluşturuldu (bu yüzden ona 'Açık' AI adını verdim), kar amacı gütmeyen bir şirket," ancak şimdi kapalı bir kaynak haline geldi, maksimum- etkin bir şekilde Microsoft tarafından kontrol edilen kar şirketi."

yapay zeka kargaşası

Microsoft geçen ay, gişe rekorları kıran yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'yi ve Microsoft'un düzensiz Bing yapay zekasını geliştirmeye devam eden OpenAI'ye 10 milyar dolar yatırım yaptığını duyurdu.

Ancak Microsoft, kendisini neyin içine soktuğunu veya başlangıçta ikinci sınıf arama motorunu geliştirmek için tasarlanan yeni çıkmış yapay zekasına ne olacağını açıkça görmedi.

Bunun yerine, AI çok açık bir şekilde bir gazetecinin evliliğini bozmaya çalıştı ve hatta 7 Şubat'ta halka açıldığından beri kötü alternatif kişilikler yetiştirdi.

En Büyük Risk

Kaos büyüdükçe, Musk önce yapay zekanın "uygarlığın geleceği için en büyük risklerden biri" olduğuna inandığını yineledi, OpenAI'den ayrılmadan çok önce attığı bir davul.

Ardından Perşembe günü Musk, Microsoft'un sohbet robotunu, 1994'te popüler bir birinci şahıs video oyununa atıfta bulunarak "System Shock'ta kontrolden çıkan ve herkesi öldüren yapay zeka" ile karşılaştırdı.

Microsoft'un yeni aracının mevcut durumu göz önüne alındığında Musk'ın neden telaşa kapıldığını anlamak zor değil.

Teknolojinin potansiyelinin yalnızca küçük bir kısmını görmüş olsak da, görünürde uzun vadeli bir plan olmadan yeni bir fikirden yararlanmaya çalışan iki kâr peşindeki teknoloji şirketinin sıkıntılı noktalarına tanık oluyoruz.

Kaynak: Futurism

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.