Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Rapora Göre: Anakart Sevkiyatları 2022'de On Milyon Adet Düştü


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Rapora Göre: Anakart Sevkiyatları 2022'de On Milyon Adet Düştü

Dört büyük anakart üreticisi için 2022 kesinlikle korkunç bir yıl olarak hatırlanacak. Tayvanlı DigiTimes ile konuşan tedarik zinciri kaynaklarına göre, bu yıl Asus, Gigabyte, MSI ve ASRock tarafından yapılan anakart sevkiyatlarında yaklaşık 10 milyon adet ciddi düşüş görüldü. Rapora göre, anakartlar için gözlenen "zayıf talep" tüm yıla yayıldı ve olağan şüphelilerden etkilendi; ofise dönen işçiler, kripto çöküşü ve ekonomik gerileme.

AA17oCG5.img?w=768&h=432&m=6

2022/3'te bazı harika yeni anakart sürümleri ve bazı etkileyici yeni işlemciler gördük, ancak PC meraklıları ve DIY kullanıcıları şimdilik geri çekiyor gibi görünüyor. Spesifik olarak, Intel'in 700 serisi LGA1700 anakartları ve AMD'nin 600 serisi yonga setli AM5 anakartları, yapmaları beklenebilecek sayıları vermedi. Intel'in durumunda, önceki nesil anakartlar (Alder Lake sistemlerinden) en son Raptor Lake parçalarına yükseltilebildiğinden bu daha anlaşılır. Geçen yıl (AM4'te geçen yıllardan sonra) soket değiştirdiği için AMD için bu daha çok endişe vericiydi, ancak yükseltme oldukça pahalı bir sıçrama (işlemci, anakart ve gerekli DDR5 bellek) yaptığı için insanlar geri çekildi.

DigiTimes raporunda, ilgili dört büyük anakart üreticisinin 2022 sevkiyatları için bazı rakamlar paylaştı. Bu Tayvanlı markalardan bazıları sevkiyatlarının çok dramatik bir şekilde düştüğünü gördü.

Görünüşe göre en büyük iki marka 2022'deki durumdan en az etkilenen, ancak hiçbir şekilde zarar görmemiş değil. Muhtemelen en büyük üzüntü, son yıllarda iyi bir itibar kazanan ancak yine de neredeyse ASRock kadar kötü bir şekilde zarar gören MSI'ın düşüşüdür.

Son olarak, yukarıdaki karşılaştırmayla ilgili olarak, 2021, pandemi ve WFH'nin teknoloji endüstrisi üzerinde ziyaret ettiği bazı olumlu etkilerden hala yararlandı. Bununla birlikte, 2022 rakamlarının tümü hala 2018'den daha kötüydü (yine de 2018 için MSI anakart sevkiyat verilerine sahip değiliz). Önümüzdeki yılı dört gözle bekleyen markaların çoğu, 2022 sevkiyat rakamlarını korumayı veya iyileştirmeyi bekliyor.

Haftanın başlarında, PC endüstrisinin durumu hakkında gördüğümüz en korkunç bulguların bazılarını bildirdik. Mercury Research, PC x86 CPU pazarının "30 yıllık tarihimizdeki en büyük çeyrek ve yıllık düşüşleri" yaşadığını belirten bir rapor yayınladı. Düşüşler, PC tarihindeki en kötü düşüşler bile olabilir, ancak Mercury'nin soyağacı tarihte o kadar eskilere uzanmıyor.

Tüm karamsarlığa rağmen, 2023'ün ortalarında bir geri dönüş arayan çok sayıda işletme ve yorumcu var. Her zaman yeni bir bilgisayar satışları ve yükseltme dalgasının bazı heyecan verici yeni bileşenlerden ilham alabileceğini ve bazı kıyasıya rekabetin de takdir edileceğini umuyoruz.

Kaynak: tom's hardware

electrician-499799.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.