Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cameron Diaz, 1 Milyon Dolardan 40 Milyon Dolara Çıkan Hollywood'daki En 'Efsanevi' Anlaşmalardan Birini Yaptı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Cameron Diaz, 1 Milyon Dolardan 40 Milyon Dolara Çıkan Hollywood'daki En 'Efsanevi' Anlaşmalardan Birini Yaptı

"Hollywood anlaşması" kelimesini duyduğunuzda aklınıza ne geliyor? Bir film yıldızıyla imzalanan multi-milyon dolarlık bir proje mi? Büyük bir stüdyodan çok kazançlı bir sözleşme alan bir yapımcı mı?

Bunun gibi anlaşmalar kesinlikle yaygındır, ancak diğerlerinden öne çıkan bir anlaşma var: Cameron Diaz'ın "Kötü Öğretmen" anlaşması. Film için Diaz'a filmin yapımı için yalnızca 1 milyon dolar ödendi, ancak arka uç ikramiyeleri olarak, film için 40 milyon doları aşan gişe kazancının bir kısmını aldı. Bu, Hollywood tarihindeki en "efsanevi" anlaşmalardan biri olarak biliniyor. %3.900'lük bir artış!

Aynı şeyi merak ettiğinizi biliyorum: Diaz'ın anlaşmasından ne öğrenebiliriz? Bir filmden devasa sonuçlar çıkarabilenler sadece stüdyolar değil. Diğer birkaç aktör ve aktris, film ticari olarak iyi gitmese bile önemli karlar elde edeceklerini garanti edebilmek için gişe kazançlarının bir yüzdesini müzakere ederek var.

Bazı projeler ve bazı aktörler, aktrisler ve yapımcılar için, Hollywood'da para kazanmak için sadece multi-milyon dolarlık bir projeye imza atmakla ilgili değil, bazen tek gereken biraz yaratıcı müzakere!

Cameron Diaz'a %3.900 Maaş Artışı Sağlayan Efsanevi Anlaşmaya Genel Bakış

AA15TdyK.img?w=768&h=510&m=6&x=358&y=96&

Bu arka uç seçeneği, aktörler için bir kumardır, ancak yıllar boyunca bazı büyük ödemelere yol açmıştır. Hollywood bir iştir ve bir film başarılı olursa, dahil olan aktörler ve aktrisler bu başarıyı paylaşmak ister.

Film işinde, bir oyuncuya ödeme almanın birkaç yolu vardır. Yaptıkları iş için önceden maaş alabilirler veya arka uç karlarından para kazanabilirler veya her ikisini de alabilirler. Arka uç karları, bir aktöre veya aktrise, gösterime girdikten sonra filmin karının bir yüzdesinin ödenmesidir.

Bu, arka uç kârlarının gelmesini bekleyecek kadar şanslı ve sabırlı olanlar için bazı büyük maaş günlerine yol açtı. Ve görünüşe göre Bad Teacher, gişede 200 milyon doları aşan BÜYÜK başarılardan biriydi!

Yani Diaz sadece 1 milyon dolarlık ödemesini almakla kalmadı, aynı zamanda filmin kârından da şaşırtıcı miktarda para kazandı!

Cameron Diaz'ın Anlaşmasının Başarısı, Filmin Beklenmedik Başarısına Bağlıydı

20 milyon dolarlık bütçeye sahip bir filmin gişede nasıl 216 milyon dolar kazandığını merak ediyor olabilirsiniz. Eh, tüm doğru bileşenlere sahipti: yıldız gücü, komedi, çekici bir hikaye ve harika oyunculuk. Örneğin, "Blair Cadısı Projesi" filmi sadece 600.000$'a çekildi, ancak dünya çapında 248 milyon$ hasılat elde etti.

Cameron Diaz, zaten derin olan ceplerini doldurmak için filmin başarısına güvendiği için anlaşmasıyla şanslıydı. Diaz, gişe gelirlerinin bir kısmı için pazarlık yaptı ve "Kötü Öğretmen" büyük bir hit olduğu için 40 milyon dolardan fazla parayla çekip gitti.

Bu, Hollywood tarihindeki en "efsanevi" anlaşmalardan biridir ve meselenin her zaman ne kadar peşin aldığınızla ilgili olmadığını, daha sonra ne kazanabileceğinizle ilgili olduğunu kanıtlar.

Geçmiş Karlar İçin İnanılmaz Anlaşmalar Yapan Diğer Mansiyonlar

Bir kontrat müzakeresi yaparken, ne kadar değerli olduğunuza dair bir fikriniz olması önemlidir. Bu özellikle düşük bütçelerle yapılmış iddialı filmler için geçerlidir. Bu tür projeler genellikle bir oyuncunun ne kadar güvenilir olduğundan yararlanır ve hikayeyi o oyuncunun etrafında inşa ederler.

Bunun gibi anlarda, oyuncu anlaşmanın ön tarafında çok az şey alabilir veya hiçbir şey alamayabilir ve arka tarafta bir sürü vaat verebilir. İşini görürse ve film büyük bir hit olursa, oyuncu bankaya bir Cheshire kedisi gibi gülümser. Bunun bir örneği, "Bad Teacher" filmindeki Cameron Diaz'dır.

Pekala, Cameron Diaz'ın "Kötü Öğretmen" için aldığı şeye "arka uç katılımcı" denir. Bu, filmi yapmak için peşin ödeme alacağınız, ancak daha sonra filmin DVD satışları veya Gişe makbuzları gibi daha sonra elde edeceği gelirden ek ödemeler alacağınız anlamına gelir.

Şovun performansına dayalı mali kazançlar olan puanlar veya telif hakları gibi avantajları içeren bir sözleşme için de pazarlık yapabilirsiniz. Ve tabii ki, Hollywood'da para kazanmanın oyunculuktan başka yolları da var - örneğin yazmak veya yönetmek gibi.

AA17iQLb.img?w=768&h=480&m=6

Cameron Diaz, "Kötü Öğretmen" anlaşmasından önce Hollywood'da kendisi için bir isim oluşturmaya başlamıştı bile. Kariyerine "Maske", "Shrek", "En İyi Arkadaşımın Düğünü" ve "Mary Hakkında Bir Şey Var" gibi bir dizi gişe hasılatı ile başlamıştı.

Her filmde, kendisini bu rollerde hayranların favorisi haline getirmeye devam etti ve güvenilir bir aktris olarak itibarını geliştirmeye devam etti. İşte böyle başladı. Arka uç anlaşmaları için onları çekici seçenekler yapan şey budur. "Kötü Öğretmen"in yapımcılarını, filmin başrolü ve yapımcılığını üstlenmesi için kendisini hemen imzalamaya bu şekilde ikna edebilirdi.

Anlaşma Diaz için inanılmaz derecede kazançlıydı ve aynı zamanda Hollywood'un saygın aktrislerinden biri olarak statüsünü sağlamlaştırdı. Yeteneği ve sıkı çalışması, olağanüstü bir sözleşme ile tarih yazmasını sağladı.

Robert Downey Jr., Avengers: Endgame'deki rolü için arka planda 75 milyon dolar kar elde etti. MCU, 2008'de ilk Iron Man filmiyle seriyi başlatmak için Robert Downey Jr. üzerine kumar oynadı. Rolü o kadar sahiplendi ki, birçok hayran onu serinin yıldızı olarak görmeye başladı. Bu, "Endgame" filmindeki performansı için 75 milyon doları eve götürmesini sağlamak için kullandığı çekim gücüydü.

Kaynak: TheThings

hollywood-3782913.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.