Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

EV Şirketi Canoo Büyük Bir Duyuru Yapıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

EV Şirketi Canoo Büyük Bir Duyuru Yapıyor

WalMart ile test ettiği fütüristik görünümlü EV'lerin tasarımcısı, devam etmek için kaynak arıyor.

gallery-d-01.webp?w=2000&h=1125&q=50&fm=

Canoo (GOEV) - Genç bir elektrikli araç üreticisi olan Get Free Report, WalMart ve diğerlerine teslimat araçları tedarik etme çabalarını sürdürmek için büyük bir duyuru yaptı.

Geçen yılın sonlarında WalMart ile araçları test etmeye başlayan şirket, Pazartesi günü kurumsal yatırımcılara yeni hisseler satarak ek sermaye topladı.

Yeni hisseler yatırımcılara doğrudan arzda indirimli olarak satıldı ve Canoo'ya 52,5 milyon dolar kazandıracak. Yatırımcıların isimleri açıklanmadı.

2017'de kurulan ve perakende devi Walmart'ı (WMT) - Ücretsiz Rapor Alın müşterisi olarak lanse eden girişim, son zamanlarda üretim artışına geçerken nakit yaktı.

Yatırımcılar, mevcut hissedarların varlıklarının değerini azalttığı için şirkete likidite enjekte etme stratejisinden hoşlanmadılar.

Canoo mücadele etti ve hisseleri geçen yıl boyunca %81,28 düştü. Pazartesi günü hisseler duyurunun ardından %12 düştü. Hisse başına 1, 52 haftanın en düşük seviyesi olan 0,99 $'a yakın.

Şirket, yatırımcıların 50 milyon hisse daha satın almasına izin veren varantlarla birlikte 50 milyon yeni hisse satacağını söyledi. Yatırımcılar hisse başına 1,05 dolar ödedi. Her hisse, kullanım fiyatı hisse başına 1,30 ABD Doları olan bir varant içerir.

Yeni sermaye, mevcut hissedarların sahip olduğu değeri daha da düşürecektir.

gallery-a-01.jpg?w=2000&h=1125&q=50&fm=w

Şirketin mevcut tedavüldeki hisse toplamı sadece 356 milyon hissedir.

Canoo'nun hisseleri Cuma günü 1,25 dolardan kapandığı için anlaşma fiyatı önemli bir indirim. Mevcut hissedarlar için, anlaşma aynı zamanda, şirketin 356 milyon olan mevcut hisse sayısına 50 milyon ila 100 milyon hisse ekleyeceğinden, varlıklarının önemli ölçüde seyreltilmesi anlamına geliyor.

Şirket, üçüncü çeyreğin sonunda nakit seviyesinin sadece 6,8 milyon dolar olduğunu söyledi.

Geçen Kasım ayında Canoo, ek sermayeye ihtiyacı olduğunu söyledi ve daha fazla hisse çıkararak para toplamaya çalıştı.

Canoo Pazartesi günü yaptığı açıklamada, teklifin net gelirini "genel işletme sermayesi amaçları" için kullanacağını söyledi. Şirket, kazançlarını Şubat ayının sonlarında açıklayacak.

Walmart gibi şirketlerden gelen siparişlere rağmen şirketin kayıpları arttı. CEO Tony Aquila, 2022'nin üçüncü çeyreğinde, şirketin ikinci çeyreğe göre %100 artışla 2 milyar doların üzerinde sipariş bildirdiğini söyledi.

Canoo, 2021'in aynı çeyreği için 80,9 milyon dolarlık GAAP net zararına kıyasla, 30 Eylül 2022'de sona eren üç ay için 117,7 milyon dolarlık GAAP net zarar bildirdi.

Şirket, Temmuz ayında Walmart'ın elektrikli kamyonetlerinden 4.500 adet sipariş ettiğini söyledi. Canoo'ya göre perakende devi Bentonville, Ark.

Aquila bir haber bülteninde, "Walmart'ın devasa mağaza ayak izi, günümüzün büyüyen 'Şimdi ihtiyacım var' zihniyetinde stratejik bir avantaj ve özellikle bugünün gaz fiyatlarında artan EV talebi için eşsiz bir fırsat sağlıyor" dedi.

Firma, Canoo'nun EV'lerinin bakkaliyeden genel mallara kadar çevrimiçi siparişleri teslim edeceğini ve perakendecinin hizmet olarak teslimat işi olan Walmart GoLocal için kullanılma potansiyeline sahip olacağını söyledi.

Şirket, sözleşmenin finansal şartlarını açıklamadı. Araçları Oklahoma fabrikasında üretmeye başlayacağını ve ilk teslimatların 2023'te beklendiğini belirtti.

EV üreticisi, market ürünlerini doğrudan evlerine teslim ederek tüketicilerin kalbini kazanmak için Walmart ve Amazon (AMZN) - Ücretsiz Rapor Alın arasındaki rekabetten yararlanıyor.

Walmart, e-ticaret hizmetleri yelpazesi arasında, yiyecekleri doğrudan müşterilerin buzdolaplarına ve derin do

gallery-a-02.jpg?w=2000&h=1125&q=50&fm=w

ndurucularına teslim eden InHome'u sunuyor. InHome'un tüketiciler nezdinde ün kazanması için Walmart'ın elektrikli kamyonet

filosunu genişletmesi gerekiyor.

Walmart, Canoo'ya ek olarak GM'den (GM) elektrikli kamyonet satın aldı - Ücretsiz Rapor Alın (GM'nin elektrikli kamyonet yan kuruluşu BrightDrop ile yapılan bir anlaşmada 5.000) ve Ford Motor'dan (F) 1.100 E-Transit aracı - Ücretsiz Rapor Alın .

Canoo elektrikli araçlar geliştiriyor ve kreasyonlarından biri, prototipi 2019'da tanıtılan yenilikçi bir minivan olan Lifestyle. Canoo'nun en popüler aracı, çok işlevliliği, şık ve fütüristik tasarımı çok dikkat çekti.

Araç dört konfigürasyonda sunulacak: temel, premium, macera ve teslimat. Lifestyle Teslimat Aracında yer açmak için arka koltuk sırası yoktur. Böylece, daha dikdörtgen şekilli ve panoramik pencereleri olmayan klasik bir ticari araca daha yakın olacaktır.

Kaynak: TheStreet

canoo-elektrikli-arac.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.