Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilim İnsanları Artık İnsanların Duvarlarının Arkasını Görmek İçin WiFi Kullanabilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bilim İnsanları Artık İnsanların Duvarlarının Arkasını Görmek İçin WiFi Kullanabilir

AA16xeR2.img?w=682&h=341&m=6

Carnegie Mellon Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, WiFi sinyallerini kullanarak insan bedenlerini duvarlardan haritalayabilir.

Bu teknoloji, algılama için vücuttaki kilit noktaları takip ederek önceki araştırmaları, insanları bulmak için WiFi sinyallerini kullanmaya genişletiyor.

Çalışmanın yazarları, çok daha kolay, daha ucuz insan takibi için olanaklar sunsa da, bu atılımı mahremiyete yardımcı olarak konumlandırıyor.

Duvarlardan geçen insan hareketini izlemek için yalnızca bir WiFi sinyali kullanmanın kişisel mahremiyeti nasıl iyileştirdiği henüz net değil... ancak Carnegie Mellon Üniversitesi'nden yapılan yeni bir araştırma bunu iddia ediyor.

Yakın zamanda yayınlanan bir makalede, araştırmacılar, özellikle diğer teknolojileri arzu edilenden daha az kullanan düşük ışık koşullarında, insan hareketini haritalamak için WiFi sinyallerini kullanma çalışmasını genişletti. Onlar yazar:

Alıntı

WiFi sinyallerinin fazını ve genliğini 24 insan bölgesindeki UV koordinatlarına eşleyen derin bir sinir ağı geliştirdik. Çalışmanın sonuçları, modelimizin tek girdi olarak WiFi sinyallerini kullanarak, görüntü tabanlı yaklaşımlarla karşılaştırılabilir performansla birden fazla öznenin yoğun pozunu tahmin edebildiğini ortaya koyuyor.

Bu yol, duvarlar aracılığıyla düşük maliyetli, geniş çapta erişilebilir insan izleme seçeneklerini açar.

Yüksek maliyetli teknoloji, insanların hareketlerini yıllarca duvarlardan başarılı bir şekilde haritaladı. Ve Massachusetts Institute of Technology'deki araştırmacılar, ister cep telefonu sinyallerini ister WiFi kullanarak insanları duvarların arkasından daha kolay görmenin yolları üzerinde on yılı aşkın bir süredir çalışıyorlar. Carnegie Mellon çalışmasında, bilim insanları bir vücudun koordinatlarını gönderip alan WiFi sinyallerine sahipti ve ardından vücudun haritasını çıkarmak için DensePose'u kullandı.

Çalışmadan:

Alıntı

Bilgisayar görüşü ve makine öğrenimi tekniklerindeki gelişmeler, RGB kameralar, LiDAR ve radarlardan 2B ve 3B insan pozu tahmininde önemli gelişmelere yol açmıştır. Bununla birlikte, görüntülerden insan poz tahmini, ilgili birçok senaryoda yaygın olan kapatma ve ışıklandırmadan olumsuz etkilenir.

Carnegie Mellon araştırmacıları, gelişmiş ve pahalı teknolojiye olan veri organlarının insan takibini daha kullanılabilir hale getirebileceklerini söylüyor. Her nasılsa, atılımı mahremiyet açısından olumlu bir durum olarak da konumlandırdılar. Bunun biraz kabataslak olduğunu görmek için WiFi sinyallerine ihtiyacınız yok.

Kaynak: Popular Mechanics

business-5475659.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.