Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2023 2 yıl Admin Uzun Süreli Bekar Kalan Erkekler Bunun 5 Önemli Nedenini Açıkladılar (Müzmin Bekar) "Doğru" kişiyle anlaşmadan önce herkes en azından birkaç eski sevgiliyi toplamış gibi görünebilir - ama bu her zaman böyle değildir. Bazı insanlar da tüm hayatlarını "yanlış" insanlarla çıkmadan geçirirler. Aslında, Pew Araştırma Merkezi'ne göre, ABD'deki evli olmayan yetişkinlerin yüzde 35'i hiçbir zaman kararlı bir romantik ilişki içinde olmadıklarını söylüyor. İnsanlar pek çok farklı nedenden dolayı bekar kalıyor: bazen bu bilinçli bir seçimdir, bazen de değildir. Neden hiçbir zaman ciddi bir romantik ilişki içinde olmadıklarını açıklayan beş "sonsuza dek bekar" kişiden haber almak için okumaya devam edin. 1. Diğer önceliklere odaklanırlar. Bazen sonsuza dek bekar olmak, odak noktanızın yattığı yere gelir. SalesTQ'nun baş içerik yazarı olarak çalışan Sophie Fennelly, Best Life'a 30'lu yaşlarının başında olmasına rağmen hiç ilişki yaşamadığını söylüyor. Fennelly, "Bana çok sorulan bir şey," diye itiraf ediyor. Ancak yazara göre, bunun nedeni fırsat bulamamış olması ya da sadece kötü randevulara çıkmış olması değil. Bunun yerine, bir partner bulmanın onun için "bir öncelik olmadığını" söylüyor. Fennelly, "Sadece her zaman kariyerime ve kendim için başarılı bir hayat kurmaya odaklandım. Her zaman profesyonel hedeflerime ve kişisel gelişimime öncelik verdim," diye açıklıyor Fennelly. "Bazı insanların bir ilişki içinde olmayarak bir şeyleri kaçırdığımı düşünebileceğini biliyorum, ama benim için bu şu anda ihtiyacım olan bir şey değil. Ve ben bunda sorun yok." 2. Evlenmek istemiyorlar. 2020 AskWomen ileti dizisinde, Reddit kullanıcısı @endofcarrots, çıktığı halde "hiç bir ilişki içinde olmadığını" açıkladı. Fennelly gibi, bu da çoğunlukla bir seçimdir: "Tamamen dürüst olursam, yerleşmektense bekar olmayı tercih ederim," diye yazdı kullanıcı. "Birlikte gülebileceğim, şakalaşabileceğim birini istiyorum ve şimdiye kadar bunu bulamadım." Bununla birlikte, doğru kişiyi bulursa sonsuza kadar bekar kalmaya kararlı değildir. "Onu aramaya devam edeceğim ve belki de beni tatminsiz olmaktan alıkoyan şey bu, aramaya devam edeceğim ve benim için doğru kişinin orada olduğunu umacağım" diye yazdı. 3. Toplumsal zorluklarla mücadele ediyorlar. Yüksek öğrenimde çalışan ve kişisel gelişim blogu Daisy In The Dust'ı kuran bir sağlık danışmanı olan Elyse Andrews, Best Life'a sonsuza dek bekar statüsü için "tüm suçu karşı cinse" yüklemeyeceğini söylüyor. 34 yaşındaki Andrews, "Kararlı bir ilişkiyi çok isterim" diyor. "Yıllar geçtikçe, durumumun sorumluluğunu ben de taşıdığım konusunda kendime karşı dürüst oldum." Yine de Andrews, daha önce hiç ilişki yaşamamış olmasında erken dönem toplumsal zorlukların önemli bir rol oynadığını kabul ediyor. "Siyah bir kadın olarak, güzellik standardına uymadığım tamamen beyaz bir alanda büyüdüm, bu nedenle okul boyunca erkekler benden romantik olarak hoşlanmadı" diye açıklıyor. Andrews'a göre bu, onun bekarlığına katkıda bulunan diğer faktörlerin zeminini hazırladı. "Kendimi sevmediğim bir zaman vardı ve orada benim için kimsenin olmadığına gerçekten inandım. Kendimi sevgiye layık hissetmiyordum" diyor. "Kulağa ne kadar klişe gelse de, kendinizi sevmiyorsanız başka birini nasıl sevebilirsiniz veya birinin sizi sevmesini nasıl bekleyebilirsiniz?" 4. Başkalarının sorunlu ilişkilerinden rahatsız olurlar. Bazı insanlar, romantik bir partnere sahip olmanın getirebileceği potansiyel sorunları üstlenmeye hevesli değildir. Nisan 2022'de bir Reddit ileti dizisi tartışmasında @starya kullanıcısı, 32 yaşında sonsuza dek bekar statülerini "bir onur rozeti gibi" taktıklarını yazdı. "Sanırım sorunlu ilişkileri olan diğer kardeşlerim tarafından reddedildim. Bana göre, bekar olduğum için mutluyum" dediler. "Pek çok insandan hoşlandım ve bu her zaman başımı ağrıtıyor. Birisinin benim için aynı şeyi hissettiği gerçek bir ilişki içinde olduğumu gerçekten hayal edemiyorum." 5. Birini (Sevgili) bulmak için uğraşmak istemezler. Öte yandan, bazı insanlar bir ortak bulma zorluğuyla hiç yüzleşmek istemiyorlar. Kuzey Carolina'da yaşayan 61 yaşındaki heteroseksüel bir adam olan David, 2021'de HuffPost'a önemli bir başkasını bulmak için "kesinlikle hiçbir çaba göstermediğini" söyledi. "Romantik kurmacanın klişelerinden biri, bakmayı bırakır bırakmaz doğru kişinin karşınıza çıkacağıdır. Ancak benim deneyimime göre, bakmayı bırakırsanız, yalnız kalırsınız." David, 20'li yaşlarının bir noktasında bir flört servisine kaydolduğunu ancak yalnızca "rahatsız" olarak nitelendirdiği bir randevuya çıktığını söyledi ve "her şeyin zorlama ve samimiyetsiz göründüğünü" ekledi. Haber kaynağına "Dürüst olmam gerekirse, bekar kalmamın bir nedeninin bir ilişki peşinde koşmaktan daha kolay olması olduğunu düşünüyorum" dedi. "Doğam gereği çok tembel bir insanım ve birini bulmak ve sonra o kişiyle uzun süreli romantik ve cinsel bir ilişki yaşamak - zaten gördüğüm kadarıyla zor bir iş. Çocukluğumdan beri hedeflerimden biri Hayatım olabildiğince basit ve karmaşık değil ve romantik ve cinsel ilişkiler peşinde koşmamak, bunu başarmanın önemli bir parçası oldu." Kaynak: Best Life
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.