Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Herkes Kilo Vermek İçin Bu İlacı Alıyor. Kilo Vermek Yerine Yüzleri Hızla Yaşlanıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Herkes Kilo Vermek İçin Bu İlacı Alıyor. Kilo Vermek Yerine Yüzleri Hızla Yaşlanıyor

AA16Oxtv.img?w=768&h=383&m=6

Tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan bir ilaç olan Ozempic, kilo verme ilacı olarak etiket dışı kullanılıyor.

Uyuşturucu kullanan bazı kişiler, sıska bir görünüm olan "Ozempik yüz" geliştirdiklerini söylüyor.

Yan etkiyi tedavi etmek zor olabilir.

Ozempic, tip 2 diyabetli kişilerde insülin seviyelerini yönetmeye yardımcı olmak için tasarlanmış bir ilaçtır. Bununla birlikte, son zamanlarda, bir grup insanın kilo vermek için ilacı kullanma konusunda sosyal medyada konuşmasının ardından dikkat çekti.

Semaglutide'in bir markası olan Ozempic, şu anda Gıda ve İlaç İdaresi'nin ilaç kıtlığı listesinde yer alıyor ve birçoğu, şu anda bulunmasının zor olmasının nedeni olarak, ilacı kilo kaybı için endikasyon dışı kullanan insanlara işaret ediyor. . Şimdi, Ozempic ve benzer ilaçları çevreleyen başka bir tartışma olduğuna dair raporlar var: Bazı insanlar bunun kendilerine "Ozempic suratı" olarak adlandırılan istenmeyen bir yan etki verdiğini söylüyor.

Ama Ozempic yüzü tam olarak nedir ve neden oluyor? Doktorlar parçalıyor.

Ozempic yüz nedir?

"Ozempic face" ifadesinin tıbbi bir terim olmadığını açıkça belirtmek önemlidir. Bunun yerine, bir doktor, bu hafta başlarında yayınlanan fenomenle ilgili bir New York Times makalesinde bu terimi icat etti.

Ancak, Ozempic yüzü için belirlenmiş bir tanım olmasa da, uzmanlar genellikle bunun ne anlama geldiği konusunda hemfikirdir: Birini olduğundan daha yaşlı gösterebilecek daha sıska, sıska bir yüz.

Mount Sinai Hastanesi Dermatolojide Kozmetik ve Klinik Araştırmalar Direktörü Joshua Zeichner, "Diyet, egzersiz, ameliyat veya ilaçtan kaynaklanan kilo kaybı yüzünüzü olumsuz etkiler" diye açıklıyor. “Yüzündeki yağ, doğal olarak genç bir görünümü korumamıza yardımcı olur. Yüz yağını kaybettiğinizde, yüz genellikle sıska ve iskeletleşmiş görünür. Özellikle çok kilo veren kişilerde yüz önemli ölçüde daha yaşlı görünebilir.”

Rutgers Robert Wood Johnson Tıp Okulu'nda endokrinoloji bölümünün şefi olan Dr.

Dr. Zeichner, ozempik yüzün bir zamanlar obez olan kişilerde daha da belirgin olabileceğini söylüyor. "Yıllarca fazla yağ genellikle cildi gerer, bu nedenle kilo alındığında gevşek cilt vücutta olduğu gibi yüzde de sarkabilir" diyor.

Ozempic'i yapan Novo Nordisk'in medya ilişkileri direktörü ayrıca Prevention ile şunları paylaştı: "Bazı sağlık hizmeti sunucularının, amacı kilo vermek olan hastalara Ozempic reçete ediyor olabileceğini kabul etsek de, Novo Nordisk tanıtım yapmaz, önermez veya önermez. ilaçlarımızın etiket dışı kullanımını teşvik eder ve ürünlerimizin tanıtımında geçerli tüm ABD yasalarına ve düzenlemelerine tam olarak uymayı taahhüt eder. Sağlık hizmeti sağlayıcılarının bir hastanın bireysel ihtiyaçlarını değerlendirdiğine ve o hasta için hangi ilacın doğru olduğunu belirlediğine güveniyoruz. Bu ilacı ruhsatsız kullanmaktan kaynaklanan yan etkileri sorduğun için, bu konuda özel olarak yorum yapamayız.

Ozempic nasıl çalışır?

Ozempic, Medline Plus'a göre, diğer ilaçlar kanı yeterince etkili bir şekilde yönetmediğinde, tip 2 diyabetli yetişkinlerde kan şekeri düzeylerini düzenlemeye yardımcı olmak için bir diyet ve egzersiz programı ile birlikte kullanılmak üzere tasarlanmış enjekte edilebilir bir ilaçtır.

Michigan Eyalet Üniversitesi'nde farmakoloji ve toksikoloji profesörü olan Ph.D. Jamie Alan, Ozempic'in vücudunuzdaki glukagon benzeri peptit 1 (GLP-1) adlı bir proteini taklit ettiğini açıklıyor. Ozempic veya benzeri ilaçları aldığınızda, bu GLP-1 reseptörlerini aktive ederek kan şekeri yönetimine yardımcı olmak için insülini arttırır.

Dr. Buettner, "Ozempic (semaglutide), iştahın düzenlendiği beyinde çalışarak çoğunlukla iştahı azaltarak hastaların kilo vermesini sağlıyor" diyor.

Yine Ozempic, tip 2 diyabeti tedavi etmek için teknik olarak yalnızca FDA tarafından onaylanmıştır. Bununla birlikte, Ozempic ve benzeri ilaçlar üzerine yapılan araştırmalar, kilo kaybının yaygın bir yan etki olduğunu göstermiştir ve diğer semaglutid ilacı Wegovy'nin de kilo kaybını tedavi etmesi onaylanmıştır. Diyabet tedavisi için onaylanmış başka bir semaglutid ilacı olan Mounjaro adı verilir. Klinik araştırmalar, ilacı alan diyabetli kişilerin, Ozempic gibi diğer ilaçları kullananlardan yaklaşık 12 kilo daha fazla kaybettiklerini buldu.

Ozempic web sitesi, bunun "kilo verme ilacı olmadığını" açıkça belirtiyor, ancak ilacı kullanan kişilerin 14 pound'a kadar kaybettiklerini belirtiyor.

Ozempic'in diğer yan etkileri nelerdir?

Ozempic web sitesine göre, olası yan etkiler şunları içerebilir:

Mide bulantısı
Karın ağrısı
İshal
Kusma
Kabızlık
İlaç ayrıca aşağıdakiler de dahil olmak üzere daha ciddi yan etkilerle ilişkilendirilmiştir:

Tiroid tümörleri ve kanser
Pankreas iltihabı
Böbrek yetmezliği
safra kesesi sorunları

Ozempic yüzün herhangi bir tedavisi var mı?

Ozempik yüz gerçek bir tıbbi durum olmadığı için bunun için belirlenmiş bir tedavi yoktur. Tedavisi de zordur.

Dr. Buettner, "Kilo verirken yüzünüzdeki yağ kaybı hakkında pek bir şey yapılamaz" diyor. "Ancak susuz kalmış cilt donuk görünebileceğinden ve kırışıklıklar daha belirgin hale gelebileceğinden, nemli tutmak iyidir."

Cildi dolgunlaştırmak ve nemlendirmek için tasarlanmış nemlendiriciler ve diğer cilt bakım ürünlerini kullanmanızı önerir. Dr. Buettner, "Ayrıca, güneş hasarı kırışıklıklara, yaşlılık lekelerine ve diğer yaşlanma belirtilerine neden olabileceğinden, uzun vadede güneşe maruz kalmaktan kaçının" diyor.

Dr. Zeichner, ilgili kişilerin dolgu maddelerini düşünebileceğini söylüyor. "Doğal yaşlanma sürecinin bir parçası olarak yüzdeki hacmin geri kazanılmasına yardımcı olmak için enjekte edilebilir dolgu maddeleri kullanıyoruz - bunlar ayrıca kilo vermenin bir sonucu olarak yüzün sıska görünümünü iyileştirmek için de kullanılabilir" diyor.

Zeichner, mikrofrekans yüz bakımı gibi tedavilerin de cildi sıkılaştırmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

Yine Ozempic, şu anda tip 2 diyabet için reçete edilen bir ilaçtır. Alan, bazı doktorların bunu kilo vermek için hızlı bir şekilde dağıttığını söylese de, kilo vermek için bir ilaç almakla ilgileniyorsanız, ne yaptığını bilen bir uzmanla çalışmak önemlidir.

Kaynak: Popular Mechanics

tablets-1001224.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.