Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tüketici Raporlarına Göre En Az Güvenilir 5 Araba Markası (2023)


Önerilen İletiler

  • Admin

Tüketici Raporlarına Göre En Az Güvenilir 5 Araba Markası (2023)

Her yıl olduğu gibi, Tüketici Raporları geçtiğimiz günlerde en çok ve en az güvenilir araba markaları ve modellerine ilişkin yıllık anketini yayınladı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Toyota, Lexus, Mazda ve Honda gibi markalar paketin başında yer alıyor ve BMW de sürpriz bir giriş yapıyor. Listenin diğer ucunu da merak ediyor olabilirsiniz, bu nedenle hangi araç ve markalardan kaçınmanız gerektiğini bilirsiniz.

Peki, bu verilere göre 2022 için en az güvenilir otomobil markaları hangileriydi? İşte en az beşinci otomobil üreticisinden en az güvenilir otomobil üreticisine kadar bir liste.

1. Chevrolet

Beşinci sırada Chevrolet, markanın Chevrolet TrailBlazer, Chevrolet Blazer ve hatta Chevy Corvette gibi bazı modelleri oldukça güvenilir. Chevrolet Traverse ve Chevy Equinox gibi diğerleri, ortalamanın biraz altında güvenilirlik sunar.

Ancak üç model, markanın Tüketici Raporları güvenilirlik derecelendirmelerine önemli ölçüde zarar veriyor. Bunlara Chevy Silverado 1500 ve iki EV, yani Chevy Bolt ve Chevy Bolt EUV dahildir. Silverado 1500'ün uzun bir güvenilmezlik geçmişi var, bu yüzden bu şaşırtıcı değil. Yakın zamanda piyasaya sürülen 2023 modeli için, gündüz farlarının arızalı olması nedeniyle şimdiden bir geri çağırma var.

Chevy Bolt'a gelince, son birkaç yıldır motor ve elektrik sistemi sorunlarıyla boğuşuyor, Chevy Bolt EUV'nin miras aldığı bir şey gibi görünüyor.

2. GMC

AA16OEMt.img?w=768&h=512&m=6

GMC daha da kötü, hiçbir modeli ortalamanın üzerinde güvenilirlik sunmuyor. Ortalamaya en yakın olanı, yıldan yıla güvenilir ve güvenilmez arasında tahterevalli yapan GMC Terrain'dir. GMC için 2022, şanzıman ve araç içi elektronik sorunları ile yakın geçmişteki en kötü yıllarından biriydi.

Öte yandan, GMC Sierra 1500 kamyonu, son iki nesle yayılan güvenilmezlik geçmişiyle çok daha kötü. Beşinci neslin piyasaya sürülmesiyle biraz iyileşme gösterse de, alıcıların otomobil mağazasına gitme ve geri çağırma konusunda endişelenmeleri gerekecek kadar hala güvenilmez.

En son model, her ikisi de aynı ana şirketten olduğu için Chevy Silverado 1500'ün gündüz farları sorunlarını da paylaşıyor. Ayrıca aynı GMTT1 platformu üzerine inşa edilmişlerdir. Bu nedenle, bir geri çağırmaya da tabidir.

3.Volkswagen

GMC gibi, Volkswagen de kısa süre önce piyasaya sürülen elektrikli Volkswagen ID.4 dahil olmak üzere ortalamanın üzerinde güvenilirliğe sahip popüler modellerinden hiçbirine sahip değil. Bununla birlikte, en kötü suçlu, Tüketici Raporları tarafından yıl için kaydedilen en düşük güvenilirlik derecelerinden birine sahip olan nispeten yeni Volkswagen Taos olmalıdır.

2022'de Taos'un tahrik, yakıt ve elektrik sistemleri, motor, şanzıman, gövde bütünlüğü ve hatta araç içi elektroniklerle ilgili sorunları vardı. Bu nedenle, bir sonraki model yılının güvenilmez olmasının beklenmesi mantıklı olacaktır.

4. Jeep - Cip

107043571-1649358661871-CN022_007JP.jpg?

Jeep severler için iyimser olunacak en az bir model var, yani Jeep Cherokee. Bununla birlikte, bu ve bir sonraki model olan Jeep Grand Cherokee arasında güvenilirlik açısından önemli bir düşüş var. Jeep Grand Cherokee L, Jeep Wrangler'ın daha az güvenilir olmasıyla aynı derecede kötü.

Son olarak, listenin sonunda Jeep Gladiator var ve süspansiyon, gövde bütünlüğü ve sürüş sistemi sorunları son birkaç yıldır tekrarlayan sorunlar.

5. Mercedes Benz

Lüks marka Mercedes-Benz, ABD'deki en popüler teklifleri ortalamanın çok altında güvenilirliğe sahip olduğu için en az güvenilir olanıdır. Bunlara Mercedes-Benz E-Serisi ve Mercedes-Benz GLE dahildir.

GLE için yinelenen sorun noktalarından bazıları gövde donanımı, araç içi elektronikler, güç ekipmanı, iklim sistemi ve elektrik sistemi olmuştur. Tüketici Raporları anket verilerine göre çoğu araç sahibi araçtan memnun olsa da, E-Serisi çok daha iyi değil.

Kaynak: MotorBiscuit

car-5248808.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.