Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çıkmak Erkekler İçin Neden Bu Kadar Zor? (İşte Gerçek, Arkadaşlar)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çıkmak Erkekler İçin Neden Bu Kadar Zor? (İşte Gerçek, Arkadaşlar)

Flört etmek zordur. Her zaman olmuştur, her zaman olacaktır.

İdeal bir eş bulmak, güzel bir kapağı olan bir kitabın gerçekten harika bir sayfa çevirici mi yoksa tam bir sürüklenme mi olduğunu kanıtlamaya çalışmak gibidir.

AA16qkRT.img?w=768&h=430&m=6&x=737&y=160

Denemeden asla bilemezsin. Ancak denediğinizde, perili ormanlar ve uğursuz gölgelerle dolu olsa bile, hikaye için topukların üzerine düşme tehlikesiyle karşı karşıyasınız.

Açıkça söylemek gerekirse, tarihlemenin bu kadar zor olmasının nedenlerinden biri, bir ilişkiye girmek-kendinizi yıllar veya onlarca yıldır birine taahhüt etmek-hayat değiştiren bir olaydır, genellikle partnerinizin yetersiz bilgisiyle geçtiğiniz bir olaydır.

Seçtiğiniz kişi nihayetinde genel yaşam memnuniyetinizde bir rol oynar ve birbirinizi sadece üç ay boyunca tanıdığınızda bunun doğru karar olup olmadığını nasıl bilmeniz gerekiyor?

Dolayısıyla kitaplar ve kapaklar.

Ve bugün çıkma her zamankinden daha zor. Sonuçta, yüz yıl önce o kadar fazla seçeneğimiz yoktu, bu da sık sık yerleşmeyi kolaylaştırdı. Bu kendi eksileri setiyle (Uhm, kendi evliliğinizin esiri olmak gibi) gelse de, Amerikalıların yaklaşık yarısı, tarihlemenin aslında daha da zorlaştığını buluyor.

Peki, 2023'te neden bu kadar zor? Ve kendiniz için nasıl kolaylaştırabilirsiniz?

Hadi atlayalım!

Modern randevu ve tercih edilen paradoks
"Biriyle tanışmak neden bu kadar zor?" sen sor.

“Çünkü çok fazla potansiyel biri var. Daha az seçeneğiniz olsaydı, daha kolay olurdu ”diye cevaplıyorum.

"Ha?! Elbette hayır! "

Ne yazık ki evet. Seçim özgürlüğünü en üst düzeye çıkarmanın otomatik olarak daha yüksek yaşam memnuniyetine yol açtığı fikri tamamen doğru değildir. Psikolog Barry Schwartz aslında ne kadar çok seçeneğiniz varsa, karar vermek için o kadar çok çaba harcadığını savunuyor.

İki marka diş macunu arasında seçim yapıyorsanız, artıları ve eksileri sayarsınız. Önünüzde yirmi kişi varsa, hangisinin doğru olduğunu nereden biliyorsunuz? Yazar ve Akademik Eva Hoffman'ın sözleriyle:

“On çeşit sabun veya diş macunu ile karşı karşıya kaldım, felç oldum, kılcal damarlarım panik baş ağrısına sıkılıyor. Hangisi gerçek olanın, Platonik Diş Macunu hangisi olduğunu nasıl bileceğim? "

Arkadaşlık farklı değil.

Seçim Paradoksu: Neden Daha Fazla Daha Az, Schwartz iyi seçmeyi öğrenmenin olduğu gibi zor olduğunu, ancak sınırsız olasılıklar olan bir dünyada iyi seçmeyi öğrenmenin belki de çok zor olduğunu gösteriyor: Tinder'ı saatlerce kaydırıyorsunuz, şaşkın potansiyel romantik ortakların miktarında.

Sonunda, çok fazla. Uygulamayı kaldırıyorsunuz.

… Sadece yalnız hissettiğinizde tekrar kurmak için.

İç çekmek.

Seçim paradoksu donma tepkisine yol açabilir - sadece herhangi bir tarihte gitmezsiniz çünkü bunalmış hissedersiniz - hatta mükemmeliyetçiliğe. Sonuçta, orada çok fazla seçenek olduğunda neden kusurlu birine yerleştin?

Bu da bizi ...

Çim daha yeşil ve tüm bu caz
Görünüşe göre, her beş Amerikalıdan biri eşlerini aldattı ve düğün yeminlerini okumak için bir çift sürdüğünde, ABD'de yaklaşık 3 boşanma var.

İlişkiler bugünlerde kolayca paramparça. Çocuklar Pazar günleri ebeveynlerinin evleri arasında karıştırmak için çantalarını paketlemeye alışkındır ve boşanma her zaman kartlarda olan bir şeydir - eğer bu evlilik sizi mutlu etmiyorsa, devam etmekten çekinmeyin.

Mutsuz bir evlilikten çıkma özgürlüğü, bir taahhütte bulunmanın tüm hayatınızı mahvetmek zorunda olmadığı anlamına da gelse de, taahhüdün başlamak için fazla bir değere sahip olmadığı anlamına gelir.

İnsanlar çeşitli nedenlerle ayrılır ve boşanırlar, bunlardan biri bugüne kadar her zaman başka birini bulabileceğiniz gerçeğidir. Çim her zaman başka yerlerde daha yeşil olabilir.

Bu hedonik koşu bandına girdikten sonra inmek kolay değil. Oradaki olasılıklar dizisi eşinizin her kusurunu büyütür.

O kötü bir aşçı. Şüphesiz, her hafta sizi lezzetli lazanya yapabilecek bir yer var.

Çok dağınık. Dünya gezegeninde evlerini lekesiz tutan çok sayıda kadın var.

Mevcut ortağınızla ilgili memnuniyetsizlik, her zaman başka birini seçebileceğiniz basit gerçeği nedeniyle tüm olumlu niteliklerini gölgede bırakabilir. Belki daha iyi biri. Sana daha uygun biri.

Ya da bunu düşünüyorsun, yine de.

Çok sık, partnerimizin bize verdiği% 80'ini unutuyoruz ve eksik% 20'yi sanki bizi tamamlayabilirmiş gibi arıyoruz.

Çok fazla seçim imkansız beklentileri doğurur.

Beni Tamamen Yerine Getir yoksa Ayrılırım
Birçoğumuz, romantik partnerlerimize yüklemeye alıştığımız ezici talepler nedeniyle bugünlerde çıkmakta zorluk çekiyoruz.

Geçmişte, hayatımızı paylaşmak için bütün bir topluluğumuz vardı. Evlilik sonunda tamamen ekonomik bir girişim haline geldiğinde, tutkuyu başka yerde aramamız gerektiğini biliyorduk.

Şimdilerde aşk için evleniyoruz. Düğün sunağında kalbinizi ateşleyen biriyle durmak harika bir şey - ancak aynı zamanda partnerimizden ne kadar çok şey istediğimizin bilincinde olmamız gerekiyor.

İlişkiler uzmanı Esther Perel'in sözleriyle:

"Modern ilişkiler, çelişkili özlemlerin kazanlarıdır: güvenlik ve heyecan, topraklanma ve aşkınlık, aşkın rahatlığı ve tutkunun harareti. Hepsini istiyoruz ve bir kişiyle istiyoruz.

Flört ile mücadele? Belki de sevgilinize çok fazla beklenti yüklüyorsunuz. Belki de aşağıdakilerin hepsini aynı anda sağlamaları gerektiğini düşünüyorsunuz:

Favori hobilerinizi sizinle paylaşın
Aynı sosyal çevrelerde hareket edin
tüm görüşlerine katılıyorum
Zamanın %100'ünde üzgün olduğunuzda size tam olarak ihtiyacınız olan şeyi sağlayın
Size hayatın her alanında yüksek kaliteli danışmanlık verin
7/24 en muhteşem aşık olun
Her zaman seninle konuşacak bir şeyin olsun
Liste devam ediyor.

Mesele şu ki, hiç kimse sizi tamamen tatmin edemez. Eşiniz, başka yönlerden eksik olsa da tüm önemli kutuları işaretleyebilir ve bunda bir sorun yoktur.

Ne de olsa, kız arkadaşın ya da erkek arkadaşın seni mutlu eden tek kişi olmamalı. Arkadaşlarınızla ve ailenizle de çok zaman geçirdiğinizden emin olun.

Partnerinizin evreninizin merkezi haline gelip gelemeyeceği ile ilgili değil. Kendiniz için oluşturduğunuz takımyıldızına uyup uymadıkları ile ilgilidir.

AA15tNj3.img?w=768&h=430&m=6

» Hoşunuza Gidebilir: Aşkı Bulacak Mıyım? (O Hazır Olduğunuzda Sizi Bulacaktır).

Endişe bir şey
2021 çalışması, tanışma uygulamalarının kullanılması ile kaygı ve depresyon yaşaması arasında pozitif bir ilişki olduğunu bulmuştur.

Bu, Tinder tarihlerinin devam etmesinin sizi otomatik olarak depresyona sokacağı anlamına gelmese de - bazı insanlar buluşma uygulamalarını eğlenceli ve kullanışlı buluyor - sadece azalan zihinsel sağlığımız olan modern konuya katkıda bulunuyor.

Dahası, flört kaygısı denilen bir şey var: aşırı gerginlik, korku ve tarihle ilgili olumsuz düşünme. Doktorlar bunun ortaya çıkabileceğini söylüyor:

Titreme
Terlemek
Hızlı bir kalp atış hızı
Tekrarlayan olumsuz düşünceler
Ayrıca bir tarihten önce hasta hissedebilir ve sadece iptal etmemeye ikna etmek için diş ve çiviyle savaşabilirsiniz.

Bunu deneyimleyen biri olarak, aynı anda görünmez bir ip tarafından geri çekilirken vücudunuzu zihninizin saf yeriniyle ilerlemeye zorlamak gibi hissettiğini söyleyebilirim. Kaçma dürtüsü muazzam.

Flört kaygısı bir tür sosyal kaygı olabilir. Şunlara da bağlanabilir:

İçe dönüklük ve utangaçlık
Güven eksikliği
Flört deneyimsizliği
Reddedilme veya utanma korkusu
Önceki ilişki travması
Flört kaygısı çekiyorsanız, bazı korkutucu haberlerim var - yapabileceğiniz en iyi şey gerçekten oraya gidip biriyle çıkmak. Tıp uzmanlarının tavsiye ettiği gibi:

"Kısa vadede sıkıntınızı hafifletebileceğinden korktuğunuz durumlardan kaçınırken, kendinize bu tetikleyicilerle başa çıkamayacağınızı öğretiyorsunuz."

Yavaş maruz bırakma terapisi - kendinizi rahat bölgenizin dışındaki durumlara yerleştirmek ve bunların üstesinden gelebileceğinizi kendinize göstermek - genellikle daha iyi olmanın yoludur.

Şahsen, kaygım yıllar içinde tam da bu sayede hafifledi.

AA16qyGV.img?w=768&h=1280&m=6

Teknoloji: Aşkımız, Düşmanımız

Teknoloji bizi uzun mesafelerde birbirine bağlar ve bize en yakın olanlardan ayırır.

Flört uygulamalarının olabileceği kadar harika, teknolojinin kendisi aslında flört etmeyi daha da zorlaştırabilir. İşte nedeni.

Telefona Yapıştırılmış Gözler
İnsanların toplu taşımada yapacak bir şeyleri olmadığı ve kitap okumak ya da Tanrı'ya yardım et, yabancılarla konuşmak zorunda kaldıkları zamanı hatırlıyor musun?

İşte bu kadar çok ilişki doğdu. Sıkıldığımızda dikkatimizi dağıtacak hiçbir şeyimiz yoktu, bir partide gerginken meşgulmüşüz gibi davranmamıza yardımcı olacak hiçbir şey yoktu.

(Sırf daha az yalnız görünmek için halka açık yerlerde uygulamaları asla anlamsızca açıp kapatmayan biri var mı?)

Flört etmek zordur çünkü insanlara yaklaşmak olması gerekenden daha zor hale geldi.

Birisi kulaklıkla telefonunda gezinirken trenin diğer tarafında gözlerini size dikmesi pek olası değildir. Isınma yok. Kalkmalı, dikkatlerini çekmeli, kulaklıklarını çıkarmalarını izlemeli ve onlara çıkma teklif etmelisin.

Birini kendi iç dünyasından çekip çıkarmak gibi. Artık kendiliğinden etkileşimin doğal olarak geldiği davetsiz misafirler gibi hissediyoruz.

Birbirinizi Tanımadan Önce Birbirinizi Tanırsınız
Birinin sosyal medyasını takip etmek öyle bir norm haline geldi ki neredeyse sorgulanmıyor.

İnternetten biriyle mi konuşuyorsun? Tam olarak kim olduklarına dair kendi fikrinizi oluşturmak için tüm Instagram hesaplarında gezinin.

Yeni bir iş arkadaşı gördünüz mü? Onları LinkedIn'de bulun ve daha seslerini bile anlamadan söyleyeceklerini okuyun.

Birçok yönden flört kişisel olmaktan çıktı. Flört uygulamaları size kendinizi flört etmeye değer bir ürün olarak tanıtmanız için alan sağlarken, sosyal medya, biriyle gerçekten konuşmadan birileri hakkında bilgi edinmenize olanak tanır.

Bir keresinde arkadaşım bir randevuya gitmeye hazırlanıyordu. "Kardeşlerinin isimlerini, hangi okula gittiğini, en sevdiği müzik gruplarını ve kime oy vereceğini biliyorum" dedi. "Şimdi ağzımdan hiçbir şeyin kaçmasına izin vermeyeceğimden emin olmalıyım, yoksa onu internette takip ettiğimi anlayacak."

Biriyle randevuya çıktığınızı ve onlara zaten bildikleri kişisel bilgileri söylediğinizi hayal edin. Tüm etkileşimi samimi kılar.

Artı, birinin sosyal medyasını incelemek, aklınızda belirli beklentilerle bir randevuya çıkacağınız anlamına gelir. Karşılanmadıklarında, ezilmiş hissedebilirsiniz.

AA15g9kX.img?w=768&h=430&m=6

İşleri Dostane Bir Şekilde Bitirmek mi? Hayır *Oku*

Flört etmek neden zor?

Belki de bu kadar çok insan birbirinin hayaleti olduğu içindir.

2021'de yapılan bir araştırma, insanların çeşitli nedenlerle hayalet gördüğünü ortaya çıkardı:

Dürüst bir konuşma yapma becerilerine sahip değiller
Bir şeyleri doğrudan sonlandıracak kadar kendilerine güvenmezler.
Hazır olmadıkları duygusal veya cinsel duyguları harekete geçirme ihtimaline karşı daha fazla bir şey peşinde koşmamayı seçerler.
Hayalet ettikleri kişinin yanında kendilerini güvende veya rahat hissetmezler ve bu nedenle kendilerini durumdan uzaklaştırırlar.
Son nokta kesinlikle geçerli olsa da, önceki üç nokta flört dünyasında açık ve şefkatli iletişimin olmadığını gösteriyor.

Araştırmaya göre, gölgelenme kişinin akıl sağlığı ve özgüveni için inanılmaz derecede kötü olabilir, bu da daha sonra flört etmeyi daha da zorlaştırabilir. İnsanlar bir anda ortadan kayboluyorsa, neden ilk etapta bağlantı kurmaya zahmet edesiniz?

Birine işleri daha ileriye götürmemeyi tercih ettiğinizi söylemek cesaret ister, ancak doğrudan ve samimi olmak nihayetinde flört etmeyi onlar için kolaylaştırır.

Açıklama yapmadan ortadan kaybolmak mı? Bu, bir şekilde sosyal olarak onaylanan ve düzenli olarak uygulanan uygun bir kaçış.

Güvenlik endişeleri
Elbette güvenlik her zaman önce gelir, bu nedenle gölgelenme, rahatsız edici veya tehlikeli bir duruma karşı tamamen anlaşılır bir tepkidir.

Pek çok genç kadın, IRL ile tanışmanın getirdiği tehlike bir yana, flört uygulamalarında taciz edildiğini veya müstehcen mesajlar gönderildiğini bildirdi. Teknolojinin yükselişi, bugüne kadar daha fazla insan anlamına gelir - ancak aynı zamanda kaçınılması gereken daha fazla insan anlamına gelir.

Biriyle randevuya çıkmadan önce şunlardan emin olun:

Kırmızı bayraklara dikkat edin

Kafe veya restoran gibi çok halka açık bir buluşma yeri planlayın
Çok endişeliyseniz görüntülü sohbet
Arkadaşlarınıza nereye gittiğinizi söyleyin veya konumunuzu çevrimiçi olarak onlarla paylaşın

Bu konu erkeklerden çok kadınları ilgilendiriyor olsa da bu, erkeklerin dikkatli olmaması gerektiği anlamına gelmez. Çalışmalar, her iki cinsiyetin de kedi balıkçılığı yaptığını ve doğal olarak cinselliğinizin de bir rol oynadığını doğrulamaktadır.

Sırf daha fazla erkeğin yayın balığı olması, diğer erkeklerin kurbanları olamayacağı anlamına gelmez.

AA11fQsG.img?w=768&h=430&m=6

Flört Etmeyi Kendiniz İçin Nasıl Kolaylaştırırsınız?
“Çıkmak imkansız! Hem zaten erkekler için flört etmek neden bu kadar zor? Flört etmek gereksiz yere karmaşık!"

Seni duyuyorum.

Bir ilişki bulmak kolay değildir, özellikle de bir erkekseniz - kadınlar genellikle erkeklerden daha seçicidir, bu yüzden her otuz kaydırmada bir sağa kaydırma yaparlar.

Bu arada, birçok erkek mutlak bir kaydırma çılgınlığına giriyor (geriye ne kaldı?).

Ancak, genellikle bir ilişki bulamayanlar tamamen çıkmaktan vazgeçen erkeklerdir. Çoğu insan sonunda birleşir, ancak modern flört ne kadar zorsa!

Çıkmayı nasıl kolaylaştıracağınız aşağıda açıklanmıştır.

Denizinizi Boşaltın

Bak, denizde her zaman başka balıklar olacak. Önemli olan, sevdiğiniz ve iyi geçindiğiniz birini bulmak, ona bağlı kalmak ve her gün onu seçmek.

Evet, inanılmaz derecede sinir bozucu olsalar bile.

Hiç kimse sizi her zaman %100 tatmin etmeyecektir. % 80'inizi somutlaştıran kişiyi arayın ve ardından geri kalanından ödün verin. İşler zorlaştığında kaçmak yerine, ilişki üzerinde çalışmayı seçin.

Buna değerse, işe yarayacak.

AA13nZca.img?w=768&h=430&m=6

Flört Etmeyi Bir Oyun Olarak Değerlendirin

Hayır, playboy anlamında değil.

Konfor alanınızdan çıkıp başkalarına yaklaşma konusunda endişeliyseniz, hayatın temelde sadece bir oyun olduğunu hayal edin. Eninde sonunda ölmek zorunda olmanız dışında, bu yüzden bunun için de gidebilirsiniz.

Birine çıkma teklif ederseniz ve reddederse, kazanılan veya kaybedilen hiçbir şey yoktur. Onları bir daha asla göremeyebilirsin bile.

Yine de kabul ederlerse… potansiyel olarak tamamen farklı bir gelecek yaşamı kazandınız.

Neyin eksik olduğunu gördün mü? Birine çıkma teklif etme cesaretini toplayarak aslında hiçbir şey kaybetmezsin. Ve ne kadar çok pratik yaparsanız, kendinize o kadar güvenirsiniz.

Ekstra İpucu: Reddedilmenin sizi üzmesine izin vermeyin. Reddederlerse, kişisel değildir. Kendi değerinizi başkalarının onayına bağlamayın - bunun yerine kendi gücünüzü kendi içinizde bulun.

Singledom'u Kendi Avantajınız İçin Kullanın
Bekar olmak, kendinizi sefaletle örtmek anlamına gelmez.

Aslında, bekarlık, odağı kendinize ve hayattan ne istediğinize geri getirmek için mükemmel bir fırsattır.

Tek bir hayat sürmenin faydaları çoktur. Örneğin şunları yapabilirsiniz:

Yeni hobiler bulun, yeni beceriler geliştirin ve tutkularınızın peşinden gidin
Aileniz ve arkadaşlarınızla ilişkilerinizi güçlendirin
Benlik saygınız üzerinde çalışın, geçmiş deneyimlerden kurtulun ve en iyi destekçiniz olun
Yaşam tarzınıza ne tür bir partnerin uygun olduğunu ve önceliklerinizin neler olduğunu belirleyin.
Artı, temel bir yaşam becerisi olan nasıl yalnız kalacağınızı öğrenirsiniz.

» Gitmeden önce, aşkı aramamanın neden daha iyi olduğuna dair bu makaleyi beğenebilirsin.

Son düşünceler

Peki, flört etmek neden bu kadar zor? İşte özet:

Seçim paradoksu, doğru partneri seçmeyi çok daha zorlaştırıyor

Küreselleşmiş bir dünyada, seçeneklerin bolluğu nedeniyle her zaman başka bir yere bakmak daha kolaydır.

Ortaklarımızdan giderek artan taleplerimiz var
Birçok insan, romantik etkileşimi stresli bir deneyime dönüştüren flört kaygısından muzdariptir.
Teknoloji, insanlara yaklaşmayı, birbirini özgün bir şekilde tanımayı ve sorunları çözmek için doğrudan iletişimi kullanmayı zorlaştırıyor.
İlişkiler zor olsa da, flört etmek çok zor olmak zorunda değil. Aslında eğlenceli olması gerekiyordu! İşleri kendiniz için kolaylaştırmak için şunlardan emin olun:

Dışarıdaki sınırsız seçeneğe rağmen partnerinizi her gün seçin

Konfor alanınızdan çıkın ve kaybedecek hiçbir şeyinizin olmadığını anlayın
Bekarlığınızı kendiniz üzerinde çalışmak, hayattan ne istediğinizi anlamak ve önceliklerinizi ve sınırlarınızı belirlemek için kullanın.
Her şeyden önce flört aşkla ilgilidir.

Ve flört etmek ne kadar zor olursa olsun, aşk her zaman bizi birbirimize bağlamanın bir yolunu bulur - arada bazı engeller olsa bile.

AA16qoQW.img?w=768&h=1280&m=6

En iyi flört tavsiyen nedir?

Kaynak: GENT WITHIN

people-4647978.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.