Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

14 Uzman, İnsanların Bir İlişkiyi Sonlandırmasının En Yaygın Sebebini Açıklıyor (Sadakatsizlik Dışında)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

14 Uzman, İnsanların Bir İlişkiyi Sonlandırmasının En Yaygın Sebebini Açıklıyor (Sadakatsizlik Dışında)

couple-6471113.jpg

Yeni aşk her zaman her zaman yeşil hissettirir. Cazibe kıvılcımı, bağlılığı ve sonsuza dek birlikte mutluluğu hızlandıran şefkatin sıcaklığını aydınlatır.

Kimi kandırıyoruz? Aşk böyle yürümez. Pek sayılmaz.

Zamanla duygular gelişir. Bir zamanlar karşılıklı çekiciliğe dayanan tatlı, romantik bir bağ, kimin kirli bulaşıkları lavaboya bıraktığı veya çöp gününde çöp tenekesini kaldırıma çekmeyi unuttuğu konusunda devam eden bir savaşa dönüşür.

Bazen hüsrana uğramış veya hayal kırıklığına uğramış romantik partnerler teselli için diğer insanlara yönelirler. Bir zamanlar ömür boyu sürecek gibi görünen bir ilişkiyi bitirmek anlamına gelse bile, o ilk kıvılcımı kovalamayı bırakamazlar.

Ve böylece eşlerini aldatırlar. Parçalanmış ve yıpranmış evlilik veya uzun süreli ilişki dağılır. Zaman kadar eski bir hikaye.

Ancak her ilişki sadakatsizlik nedeniyle bitmez. O halde bir ilişkinin bitmesine neden olan başka ne var?

YourTango Experts ekibi, bazı uzun süreli romantik partnerlerin neden zina dışında kendi yollarına gittiklerini açıklayan ilişki uzmanlarının içgörülerini aradı.

1. Sıkılırlar

Bir kişinin bir ilişkiyi bırakmayı seçmesinin birçok nedeni olsa da, daha az çatışma temelli olan iki neden, değiştirilmesi veya değiştirilmesi gereken şeyin asla olmayacağına dair can sıkıntısı ve umut kaybıdır.

- Ruth Schimel, Ph.D., kariyer ve yaşam yönetimi koçu

2. Yanlış anlaşıldıklarını düşünüyorlar

İnsanların bir ilişkiden ayrılmalarının en yaygın nedeni, anlaşılmış hissetmemenin hayal kırıklığıdır - ama aynı zamanda diğerinin kişi hakkında sahip olduğu bilgiler tarafından küçümsenmiş, görmezden gelinmiş veya bir şekilde incitilmiştir.

Örnekler, birini bir hobisi veya tutkusu veya giyinme şekli veya hayvanları sevmesi nedeniyle defalarca aşağılamak olabilir. Hepimizin saldırıya uğrayabilecek özellikleri, ilgi alanları ve davranışları olduğu için liste sonsuza kadar uzayabilir.

- Dr. Barbara Becker Holstein, pozitif psikolog

3. Önemli olmadıklarına inanırlar

Birisi size önemsizmişsiniz gibi ya da bir takımın parçası değilmişsiniz gibi davrandığında, bir çift arasındaki mesafeyi görmek oldukça yaygındır.

Yakın tuttuklarımızla derinliği ve anlamı korumak için sağlıklı bir ilişki gereklidir. Bu, sevgi, nezaket ve saygının yanı sıra iletişim kurabilmeyi ve görevleri paylaşabilmeyi içerir.

- Kathy Lynn Thielen, spiritüel sezgisel, yaşam ve ilişki koçu

4. İyi iletişim kuramazlar

Boşanmanın en yaygın nedenleri, iletişim eksikliği veya kötü iletişim becerileridir, bu da sonunda çiftin duyulmamış ve takdir edilmemiş hissetmesine ve birbirlerinden uzaklaşmasına neden olur. İlişkinizi geliştirmek için en iyi tavsiyem, iyi iletişim hatları sürdürmek veya partnerinizle iletişiminizi aktif olarak geliştirmek için zaman ayırmak ve çalışmaktır.

- Anna Krolikowska, Esq., boşanma avukatı ve arabulucu

5. Yanlış duruma düştüler

İş ilişkileriniz, ilişkiniz de dahil olmak üzere yaşamınızda kargaşa veya uyum yaratabilir. Patronunuzu kovmak için nedenler olup olmadığını belirlemeye çalışın ve yolunuza devam edin.

- Jeff Saperstein, kariyer koçu

6. İnsan olarak büyümeyi reddederler

Bir partner büyüme, iyileşme, bağlılık, bağlantı, iletişim, bağlılık, güvenlik, yakınlık ve derin karşılıklılık açısından birlikte daha fazlasına sahip olmaya hazır olduğunda, ancak diğer partner kişisel çıkarı ilişkinin daha büyük yararına göre önceliklendirmeye sabitlendiğinde , birisi gidecek.

"Senin ve benim için iyi" bir anlaşmaya varmak, kişisel gelişim ve evrimin bu tür farklı yolları için en etkili panzehirdir.

- Eva Van Prooyen, evlilik ve aile terapisti

7. Gerçekçi olmayan beklentileri vardır

Sorun yaşayan ve daha fazlası yanılsamasıyla boşanan çiftleri çok sık görüyoruz. Tüm bu masalsı ilişkileri sosyal medyada görüyoruz ve orada daha fazlasının olması gerektiğini hissediyoruz ya da büyükanne ve büyükbabalarımızın dediği gibi "çitlerin diğer tarafındaki çimler daha yeşil".

Sürekli olarak kendinizin veya eşinizin yeterince iyi olmadığını düşünüyorsanız ve hayatın sunduklarından daha fazlasını deneyimlemek için kaçmak istiyorsanız, aynaya gerçekten yakından bakmanın ve sizi yapan şeyin kökenini bulmanın zamanı geldi. bu şekilde hissetmek.

İlişkilerine ne kattıysan onu çıkar, belki de Instagram'ı kapatır ve "evet" dediğin partnerinle hep hayalini kurduğun hayatı yaşamaya başlarsın.

- Money Couple'ın CEO'su Taylor Kovar

8. Korkuyorlar

Birisi bir ilişkiden ayrıldığında her zaman korku sorumludur. Sadakatsizlik korkusu; yoksulluk korkusu; ve partnerin taleplerinin kölesi olma korkusu. Partnerinizi daha fazla ihtiyacı karşılaması için nasıl motive edeceğinizi öğrenmek, sevgiye dayalı huzurlu ve güçlü bir yaşamı birlikte yaratmanın anahtarıdır.

- Susan Allan, Marriage Forum'un kurucusu ve koçu

9. Aşık olurlar

Yedi yıllık sınırda, ilişkinin ışıltısını kaybettiği ve bu gerçekleştiğinde çiftlerin genellikle "aşkın bittiğini" varsaydıkları ve boşandıkları bir değişim vardır. Bu, bazıları için bir yılda, diğerleri için 10 yılda gerçekleşebilir.

Başlangıçta, hayal kırıklıkları, anlaşmazlıklar ve kusurlarının farkına varmadan önce bir ilişki genellikle daha kolaydır.

İlerledikçe, onu heyecanlı tutmak için sizin açınızdan daha fazla çalışmanız gerekir. Birlikte yeni hobiler edinin, seyahat edin ve yatak odasında yeni şeyler deneyin!

- Erika Jordan, aşk koçu, NLP uygulayıcısı

10. Duyulduklarını veya görüldüklerini hissetmezler

Aldatma dışında, birinin ilişkiyi bırakmaya karar vermesinin en yaygın nedeni duyulmaması ve küçümsenmesidir.

Pek çok kadın, yaşamlarında kronik olarak eleştirildiklerini ve baskı altına alındıklarını hissediyor. Onaylanmayı ve partnerlerinin onları gerçekten duyduğunu, anladığını ve tutkularını ve ilgi alanlarını sürekli olarak alt etmeyeceği hissini özlerler.

- Marla Martenson, çöpçatan, Reiki uygulayıcısı ve yazar

11. Cinsel olarak uyumlu değiller

35 yılı aşkın klinik pratiğimde, aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere sayısız neden gördüm: cinsel uyumsuzluk (bir kişi cinsel zevk ararken diğeri bunu tiksindirici buluyor), ciddi şekilde uyumsuz cinsel dürtüler; yıllar içinde biriken ve çözümsüz kalan (küçük veya büyük sorunlar nedeniyle) öfke ve kızgınlıklar.

- Laurie Mintz, lisanslı psikolog ve yazar

12. Duygusal olarak gelişmediler

Daha fazla kabul edilmesi gereken bir sorun alanı, duygusal büyümedeki uyumsuzluktur. İki çift aynı olmasa da, net modeller ortaya çıkıyor. Umarım çoğu insan gelişir. 25 yaşında birinin hala 40 yaşında olduğunu düşünmek korkutucu.

Büyüyebileceklerini ve daha iyi, hatta farklı bir insan olabileceklerini kabul etmek aptalca, çok korkutucu veya rahatsız edici. Ve pek çok insan gayet iyi olduklarını ve değişmekle ilgilenmediklerini düşünüyor.

Benliğin olgunluğu, değişen ve değişmeyen her tarafı tehdit edebilir. Aniden, eşinizin evlendiğiniz kişi olmadığını veya hala öyle olduğunu ve ilişkinin artık uymadığını fark edersiniz.

Aşk genellikle bu değişimin üstesinden gelmek için yeterli değildir ve ya birlikte yeni bir ilişki kurmaya çalışırlar ya da bu ilişki sona erer.

Her ilişkinin kaderi sonsuza kadar sürmez, bu nedenle bu değişiklikleri şefkatle ele almak hayati önem taşır.

- Merle Yost, LMFT

13. Duygusal yakınlıktan yoksundurlar.

Çiftlerden herhangi biri veya her ikisi de duygusal yakınlıktan yoksun olduğunda, diğer kişi duygularını iletmekten rahatsız olur ve derin konuşmalara direnir. Sevinçlerini, mutluluklarını, hayatlarını veya ilişki sorunlarını paylaşmak için eşlerine gitmeyi yavaş yavaş bırakırlar ve ruh hallerini maskelerler.

Ortaya çıkan duygusal mesafe, insanların bir ilişkiyi bırakmaya karar vermesinin (aldatmadan sonra) bir numaralı nedeni haline gelir.

Çoğu zaman, birinin başka bir kişide teselli aramasının nedeni de budur, bu da duygusal sadakatsizliğe ve nihayetinde fiziksel sadakatsizliğe yol açar. Duygusal yakınlığın yokluğu iletişimi etkilediğinden, yalnız bir partner akıllarında ilişkinin geleceği hakkında sorular uyandırır.

Duygusal olarak uygun olmayan bir partnerle birlikte olmanın ne anlamı olduğunu merak ederler ve aniden ilişkiyi bitirmeye karar verirler.

Bu yüzden dışarıdan mükemmel görünen pek çok ilişki birdenbire sona erer.

- Sidhharrth S Kumaar, Astro numerolog ve ilişki koçu

14. Birbirlerini hor görürler

Aşağılama, benim muayenehanemde insanların ilişkiden ayrılma nedeni olarak bildirdiği, sadakatsizlikten başka bir nedendir.

Bu negatif enerji ve etkileşimler ilişkiyi tüketmeye başladığında, artık aşka, kahkahaya veya eğlenceye yer yoktur. Değer verildiğimizi, takdir edildiğimizi ve saygı duyulduğumuzu bilmek isteriz.

Küçümseme kalbimizi katılaştırır ve o zaman ilişkide mutsuz olmaktansa yalnız kalmanın daha iyi olacağına karar verilir.

- Dr. Susan Pazak, klinik psikolog ve yaşam koçu

Kaynak: YourTango

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.