Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sahip Olursanız Verdiğiniz Paraya Değer Olabilecek En Pahalı 5 SUV


Önerilen İletiler

  • Admin

Sahip Olursanız Verdiğiniz Paraya Değer Olabilecek En Pahalı 5 SUV

SUV modelleri yaklaşık yirmi yıldır sedanlardan daha fazla satılıyor ve bunun nedenini anlamak kolay. SUV modelleri, onları çeşitli yaşam tarzları için ideal kılan çok yönlü sürüş özellikleri sunar. İster bir off-roader, ister bir futbol annesi, ister sadece ekstra alandan hoşlanan biri olun, SUV'lar dikkate alınmaya değer. Ve harcayacak paranız varsa, bazı SUV modelleri eşi benzeri olmayan lüks bir deneyim sunar. İşte 2022'nin en pahalı beş SUV'sinin ve neden fiyat etiketine değebileceklerinin bir listesi.

1. Rolls-Royce Cullinan

351.250 $'dan başlayan fiyatlarla Rolls-Royce Cullinan SUV gerçekten lüks bir deneyim sunuyor. Sekiz ileri otomatik şanzımanla birlikte 563 hp ve 627 lb-ft tork üreten 6.75 litrelik bir V12 motora sahiptir.

İçeride bir deri iç mekan ve herhangi bir SUV'da bulunan en yüksek kaliteli malzemeleri bulacaksınız. Daha da iyisi, ahşap döşeme, kuzu yünü halı ve öğütülmüş alüminyum vurgularla kaplı geniş kabini, onu tekerlekli özel bir jet gibi hissettiriyor.

Panoramik açılır tavan, havalı süspansiyon ve dört tekerlekten çekiş sistemi gibi özelliklerle konfor ve rahatlık söz konusu olduğunda her şey dahildir. Bununla birlikte, yüksek yakıt ekonomisi derecelendirmeleri arıyorsanız, bu SUV kombine 14 mpg ile hayal kırıklığına uğrayabilir. Fiyatı ağır olabilir, ancak Rolls-Royce Cullinan SUV, lüks arayanlar için kesinlikle buna değer.

2. Bentley Bentayga

AA16Dd03.img?w=768&h=511&m=6

Premium SUV modelleri rahatlık ve lüks sunarken, Bentley Bentayga beklentilerin ötesinde hizmet veriyor. 190.325 $'dan başlayan fiyatlarla bu çağdaş SUV, markanın ürün yelpazesindeki her türlü lüksü sunuyor.

Car and Driver'a göre hibrit bir V6, bir V8 veya bir W12 motor seçebilirsiniz; bunların tümü SUV'nizi bir spor araba gibi hissettirmek için fazlasıyla yeterli güç sunar. Kişiselleştirme seçenekleri düşünüldüğünde herkes için her şey var.

İç mekanda zengin, yumuşak dokunuşlu deri döşeme, gelişmiş bir bilgi-eğlence sistemi ve Bentayga'yı lüks markasına yakışır hale getiren parlak metal vurgular bulunuyor. Yedi yolcuya kadar oturma kapasitesine sahip olmasına rağmen, diğer SUV modellerine göre daha az bagaj alanı sunuluyor. Ayrıca sürücüler, isteğe bağlı olan standart sürücü destek teknolojisi özellikleri için daha fazla ödeme yapabilir.

3. Lamborghini Urus

Lamborghini adını duyduğunuzda, canlandırıcı bir SUV deneyimi içinde olduğunuzu bilirsiniz. Lamborghini Urus SUV, 222.354 $ başlangıç fiyatıyla piyasadaki en güçlü SUV'lardan biridir. Çift turbo 4.0 litrelik V8 motorundan 641 hp ve 627 lb-ft tork ile yumruk atıyor.

Dört tekerlekten çekiş ve sekiz vitesli otomatik şanzıman, çoğu spor otomobilden daha hızlı olan 3,14 saniyede 0'dan 100 km/s hıza çıkmasına yardımcı oluyor. TrueCar'a göre, Urus'un şehirde 12 mpg ve otoyolda 17 mpg alacağı tahmin ediliyor.

İçeride, deri döşeme, parlak karbon fiber vurgular ve iki büyük dokunmatik ekran ile lüks ve performansın bir karışımı, dikkatleri üzerine çekecek. Ancak yüksek fiyat etiketine ve kolayca tanınabilen şalt donanımına ve daha az seçkin Audi'den alınan parçalara rağmen, lüks SUV tutkunları için buna değer.

4. 2023 Land Rover Range Rover

Çoğu küresel elitin ve VIP'nin Land Rover Range Rover SUV'u seçmesi tesadüf değil. Range Rover, efsanevi arazi yetenekleriyle tanınırken, SUV aynı zamanda zahmetsiz zarif stili, gösterişli iç mekanı ve uzun vadeli inşa durumuyla da oldukça popülerdir.

105.975 $'dan başlayan fiyatlarla, V6, V8 ve hibrit bir seçenek dahil olmak üzere üç motora sahiptir. Deri oturma yüzeyleri, gerçek ahşap kaplama vurguları ve Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu bilgi-eğlence sistemi ile iç mekan, maksimum konfor ve stil sunacak şekilde tasarlanmıştır.

Dingil mesafesine ve konfigürasyona bağlı olarak beş veya yediye kadar yolcu alabilen geniş, sürdürülebilir bir kabin bekleyebilirsiniz. Yeni paketlenmiş 523 beygirlik çift turbo V8 motor heyecan verici bir sürüş deneyimi sunsa da, geçen yılın 575 beygirlik süperşarjlı V8 aktarma organlarının gücüyle boy ölçüşemiyor.

5. 2023 Aston Martin DBX

Pek çoğumuz Aston Martin serisinden bir SUV görmeyi beklemiyor olabiliriz, ancak İngiliz otomobil üreticisi 2023 DBX SUV ile hayal kırıklığına uğratmadı. 188.986 $'dan başlayan fiyatlarla, 663 lb-ft tork üreten ve 3,9 saniyede 0'dan 100 km/s hıza çıkabilen 697 hp 4.0-litre çift turbo V8 motorla yüklü olarak geliyor.

SUV ayrıca dokuz ileri otomatik şanzıman, dört tekerlekten çekiş sistemi ve standart bir uyarlanabilir havalı süspansiyon sunuyor. İçeride, bu SUV'un kabini ihtişamdan başka bir şey değil. Dış tasarımının gücüne uyum sağlamak için yumuşak deri döşeme ve ahşap vurgularla donatılmıştır.

Ek olarak, DBX SUV 6.000 pound'a kadar römorkları çekebilir ve beş yolcu için fazlasıyla geniş alan sunar. SUV'un biraz sert bir sürüşe sahip olduğunu unutmayın, bu da sorunsuz bir SUV deneyimi arayanlar için ideal olmayabilir.

SUV'ler son yıllarda otomotiv pazarını ele geçirdiğinden, pahalıdan ultra pahalıya uzanan lüks SUV modelleri sıkıntısı yaşanmıyor. Herkesin en pahalı SUV modellerini karşılayamayacağı doğru olsa da, sundukları en son teknolojiyi, üst düzey malzemeleri ve gelişmiş performansı yine de takdir edebilirsiniz.

Kaynak: MotorBiscuit

lamborghini-huracan-2932195.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.