Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu 10 Şeyi Kabul Etmeden Gerçek Aşkı Bulamayacaksınız


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu 10 Şeyi Kabul Etmeden Gerçek Aşkı Bulamayacaksınız

tic-tac-toe-1777859.jpg

Birçok yönden gerçek aşk evliliğe veya çocuk sahibi olmaya benzer.

Bu yaşam seçimleri hakkında - toplum tarafından beslenen - romantik fantezilerimiz var. Yine de, nadiren düşünürüz - onları gerçekten çalıştıran nedir? Genellikle - daha fazla düşünce ve masraf - evliliği planlamaktan çok düğünü planlamaya harcanır. Çiftler - balayı bittiğinde - birbirleri hakkında çok az şey bildiklerini veya ortak değerleri paylaşmadıklarını keşfederler.

Benzer şekilde, bebek sahibi olma fikri de kıkırdayarak parka gitmek gibi hissettirir - üçüz olduğunda, bebeğiniz kolik olduğunda, biberon almadığında veya özel ihtiyaçları olduğunda ölür. Oysa bu ebeveyn olmaktır. Ancak, bunu düşünmez ve önceden taahhütte bulunmazsanız, bu bir şoktur.

Gerçek aşk hem büyük hem de küçük eylemleri içerir. Çünkü aşk eylemdir, aşk iştir ve aşk bir karardır.

Bu yaşam seçimleri - harika olsa da - aynı zamanda iştir. Değerli şeylerin çoğu öyledir. Her gün çiftler boşanıyor. Her gün huysuz bebekler görmezden geliniyor veya daha kötüsü kötü muamele görüyor çünkü evlilik ve ebeveynliğin doğasında var olan sorumluluk üstlenilmeden önce takdir edilmedi.

Olumlu ve sağlıklı bir şekilde sevmek ve sevilmek zahmetsiz değildir.

Gerçek aşk, dürtülere “hayır” demek demektir. Gerçek aşk, incitmek yerine bilinçli olmak, bencil olmaktansa yardımcı olmak, partnerinizin ihtiyaçlarını kabul etmek ve sadık olmak demektir. Gerçek aşk hem büyük hem de küçük eylemleri içerir.

İşlevsiz bir ilişki içinde olmak için çalışmak gerekmez - insanlar bunu her zaman yapar. Oh, başka bir duygusal rehine almanın ya da aynısını kendinize izin vermenin can sıkıntısı. Kaos, dram ve katliam olabilir - ama tanıdık.

Ama sizi gerçekten seven birini gerçekten sevmek, duygusal olarak sağlıklı, destekleyici ve şefkatli olmaktır. Bu bir ortaklık, uzlaşma ve kabullenmedir. Gerçek, gerçek aşk güçlenirken işlevsiz aşk daralır. Ve yine de, büyüten şey, çalışma ve hem kendine hem de birbirlerine karşı sorumlulukla birlikte gelir.

Şu 10 şeyi kabul edene kadar gerçek aşkı bulamayacaksın:

1. Doğru kişiyi bulmak için doğru kişi olmalısınız

Bir ilişkiden önce hayatını inşa et. Son ilişkinizde ters giden ne oldu? Hangi kalıpları ve alışkanlıkları ele almanız gerekiyor? Yeni bir tanesine girmeden önce bunları anlayın.

İkiniz de varsınız ya da hiç kimse yok. Partnerlerden biri değişmek isterken diğeri istemiyorsa, bu artık bir ilişki değildir.

Eğer bir ilişkiniz varsa ve ikiniz de onu kurtarmaya çalışıyorsanız, siz - ikiniz de - anlayın ve yaraları iyileştirin. Terapi iyi bir başlangıçtır. Yine, ikiniz de varsınız ya da hiç kimse yok. Partnerlerden biri değişmek isterken diğeri istemiyorsa, bu artık bir ilişki değildir.

2. Sınırlarınızı bilin

Bir ilişki anlaşmayı bozar mı? Başlatıcı olmayan başka neler var? Madde bağımlılığı? Aşırı içki? sahtekârlık mı? Finansal istikrarsızlık? Irksal hakaretler? Duygusal, sözlü veya başka herhangi bir taciz? İçeri girmeden önce bilin.

Anlaşmayı bozanları öğrendikten sonra, takip etmeye hazır olun. Bu diğer kişiyi kaybetmekle ilgili değil - bu kendinizi kaybetmemekle ilgili. Ve erkekler ve kadınlar - duygusal, sözlü, fiziksel veya cinsel taciz, tek seferlik bir anlaşmayı bozar. Size bu şekilde davranacak bir kişinin değişmesi muhtemel değildir, bunun yerine tacizi artıracaktır. Onlar sizin çözmeniz gereken problemler değil - devam edin.

Bu ödeneklerden herhangi birinin ötesinde kalırsanız, kendinize yalan söylüyorsunuz. İstediğinizden daha azını ve kesinlikle hak ettiğinizden daha azını kabul etmek için pazarlık yaparak yine işlev bozukluğuna saplanıp kalacaksınız.

3. Gerçek aşk sağlıklı iletişimdir

Sana lakap takan biriyle birlikte olmak ister misin? Ya da bir şeyler için seni suçluyor ve sana küçük şeyler mi söylüyor? Yapmıyorum. Eşinizle konuşurken "hissediyorum" veya "düşünüyorum" ifadeleriyle başlayın ve aynı şeyi yapanlarla birlikte olun.

İşlevsiz ilişkilerde oyun oynamak vardır - sağlıklı ilişkiler oyun değildir. Kendinizi bir oyunun içinde hissediyorsanız, kazanmanın yolu oynamamaktır.

4. Gerçek aşk, hem sizin hem de bir çift olarak hedefler ve arzular anlamına gelir

Her zaman yapmak istediğin şeyi bul ve yap. Partnerinizin hayatta ve hayatta ne istediğini öğrenin ve onu destekleyin. Birbirinizi destekleyip destekleyemeyeceğinize ve destekleyip desteklemeyeceğiniz konusunda erkenden karar verin.

Mutlu olmak istiyorsun, partnerinin mutlu olmasını istiyorsun ve birlikte mutlu olmak istiyorsun. Bunu erken yapın yoksa hayal kırıklığına uğrar ve hayal kırıklığına uğrarsınız - yalnızca bir kez yaşarsınız, o yüzden bundan en iyi şekilde yararlanın.

5. Tüm ilişkilerinizde proaktif olun

Akrabalarınız olsa bile ilişkiler ve arkadaşlıklar hakkında seçimler yapın ve artık ihtiyaçlarınızı karşılamayan veya sınırlarınızı ihlal etmeyen arkadaşlıkların veya profesyonel bağlantıların öylece olmasına veya devam etmesine izin vermeyin.

Sevgi dolu, saygılı, dürüst ve açık olanlarla birlikte olun. Güvenin kazanıldığını ve bir kez kırıldığında geri dönüşün imkansız olduğunu bilen insanları seçin. Sizin hakkınızda ne hissettikleri hakkında sizi tahmin etmeye zorlayanlar, ruhunuzu beslemezler - onu tüketirler.

6. Kurban değilsiniz

Hayatınız üzerinde kontrol sizde. Sağlıksız ilişki dinamikleri içinde sıkışıp kalmış insanlar - ben de öyleyken dahil - inkar ve rasyonalizasyon içinde sıkışıp kalmış durumdayım. Kendinizi bahanelerinizle arayın. Onlara inanmayı bırak. Acınma ihtiyacından kurtulun.

Sempati yaratmaya çalışmaktan faydalanıldığına dair kendinize veya başkalarına hikayeler anlatıyor musunuz? Durmak. Kendini kurban etmek sağlıklı insanlara çekici gelmiyor. Sadece bu da değil, sen bir kurban değilsin - kontrol sende, o yüzden al.

7. Bir amaçla yaşayın

Her gün tek başınıza, kesintisiz zaman geçirin. Daha iyi hissetmek veya daha iyi yapmak için hayatta neye ihtiyacınız olduğunu düşünün. Senin için ne eksik? Resmi olarak meditasyon yapmak zorunda değilsiniz - istemediğiniz sürece - ama sakin ve sessiz olun. Dikkatiniz dağılmadan içe dönün. Bir şeylerin olmasını sağlayan veya başına gelen bir kişi olabilirsiniz. Hangisi olmak istiyorsun?

Bir amaçla yaşamak, zor şeyleri yapmak ve ardından ödülleri toplamakla ilgilidir. Duygularınızı yemek yerine - ya da anlamsız televizyon izlemek ya da beş bira içmek - yerine onlarla oturduğunuzda, onları aşabilir, anlayabilir ve işleyebilirsiniz. Yeniden enerji toplamak, kaygıyı azaltmak ve güçlenmek için spor salonuna gittiğinizde kendinize paha biçilmez bir hediye vermiş olursunuz. Vücudunuzu beslemek için sağlıklı beslendiğinizde, aileniz, arkadaşlarınız, partneriniz ve kendiniz için zihninizde, bedeninizde ve ruhunuzda var olabilirsiniz.

Ayrıca - bir ilişki içindeyken - tüm zamanınızı yeni aşkınızla geçirmek cazip gelse de bu uygulamayı sürdürmek önemlidir. Hepimizin bana zamana ihtiyacı var. Kendinize de verdiğinizde eşinize verecek daha çok şeyiniz olduğunu göreceksiniz.

Gerçek aşk size hayatta yardımcı olur - hayatı zorlaştıran şey bu değildir.

8. Gerçek aşk acıtmaz

Sevgi dolu ilişkiler tutarlıdır. Her zaman istemeden incindiğiniz veya hayal kırıklığına uğradığınız zamanlar olacaktır - sizi gerçekten sevenlerle bile. Hayat bu - hiç kimse her ihtiyacınızı karşılayamaz. Bir yorum yanlış anlaşılmış olabilir veya eşiniz bir şeyle mücadele ediyor olabilir - küçük bir hıçkırık için sayısız neden vardır. Her zaman pürüzsüz değildir, ancak çalışırsanız işe yarar.

Gerçek aşk size hayatta yardımcı olur - hayatı zorlaştıran şey bu değildir. Aşk zor bir dünyada destektir. Hayattaki her şey bir tartışma ya da meydan okuma değildir. Duygusal olarak sağlıklı insanlar bu şekilde yaşamazlar.

9. Gerçek aşk bizi olduğumuz gibi sever ve olduğumuz gibi ister

Birisi sizden ilgi alanlarınızdan, hobilerinizden, arkadaşlarınızdan, işinizden veya sizi siz yapan herhangi bir şeyden vazgeçmenizi isterse - bu gerçek aşk değildir. Ve sağlıklı değil.

Yeni bir ilişki içinde yuvalanmak normaldir - ancak bir süre sonra yerleşir ve rutininize geri dönersiniz.

Hayat denge ile ilgilidir. Hayat yoğun olduğu için ilgi alanlarınıza ve sevdiklerinize ne kadar zaman ayıracağınızı ayarlayabilirsiniz. Ancak, tıpkı partnerinizin de aynı şeyi yaptığı gibi, kim olduğunuzun eksiksizliğini korumanız önemlidir. Bir artı bir eşittir iki - bir değil.

10. Son olarak, gerçek aşk sizden ve size olan bir eylemdir.

Harekete geç ve ısrar et. Her gün - bir ilişkide olsun ya da olmasın - aşkın söyledikleriniz değil, yaptıklarınız olduğunu iddia ediyor. Ve bunu gerektirir. Arkadaşlarla, iş arkadaşlarıyla ve hatta tanıdıklarla olan aşk dışı ilişkiler için saygı, sizden gelen eylem ve sizden gelen eylemdir. Tüm ilişkilerinizde sevgi ve saygıyla davranılmayı hak ediyorsunuz.

Gerçek, gerçek aşk iştir ve bunu anladığınızda, aşktan başka bir şey deneyimleyeceğiniz ilişkilere girip çıkma olasılığınız azalır. Bir ilişki dışında kalan zamanınızı akıllıca kullanın. Sağlıklı bir ilişki içinde olmak için ihtiyacınız olanı oluşturun. Ve sonra dışarı çık ve yap. Ve gerçek, gerçek ve harika olacak.

Kaynak: YourTango

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.