Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GM Az Önce Yepyeni Bir Küçük Blok V8 Motoru Açıkladı


Önerilen İletiler

  • Admin

GM Az Önce Yepyeni Bir Küçük Blok V8 Motoru Açıkladı

Elektrifikasyonun zeitgeist'i tüm hızıyla devam ediyor, ancak benzinle çalışan motorlar bir gecede yok olmayacak. GM yeni bir küçük blok V8 motorunun yakında geleceğini doğruladığı için V8 gücü de olmayacak. Bu, 1955 model yılı için 1954'te piyasaya sürülmesinden bu yana pek çok Chevy ve GM ürününe güç veren efsanevi küçük blok V8'in altıncı nesli olacak.

Yeni GM küçük blok motoru hangi araçlar için olacak?

AA16AfvV.img?w=659&h=1024&m=6

Son zamanlarda her otomobil üreticisinden duyduğunuz tek şey elektrik merkezli gibi görünüyor. Gaz motorları ve özellikle V8'ler, Ford'dan Ferrari'ye her otomotiv köşesinin en son çıkışının yanında anakronizm gibi görünüyor. Ancak V8 gücünün hala çok popüler olduğu inkar edilemez. Ve GM'nin durumunda, gerekli.

Haber, GM'nin "motor tesislerini şirketin altıncı nesil Küçük Blok V8'ini üretmeye hazırlamak için 854 milyon$" yatırım yapmayı planladığının duyurulmasıyla geldi. GM, yeni V8'in hem kamyonlara hem de SUV'lara güç sağlayacağını söylüyor. Belki de Tremor'da bir V8 umut eden Ford F-150 tutkunlarının dikkatini çekiyordu. Ford dinledi ve itaat etti.

Yeni GM küçük blok motoru neyi değiştiriyor?

AA16AaEF.img?w=768&h=614&m=6

Şu anda GM, kamyonlarında ve SUV'larında iki farklı V8 sunuyor. 5,3 litrelik L84 küçük blok EcoTec3 ve 6,2 litrelik L87 büyük blok EcoTec3. C8 Corvette'te ayrıca pek çok benzerliği paylaşan ancak elbette orta motor yerleşimine yönelik beşinci nesil LT2 6.2 litre motor da var. Daha iyi yağlama ve performans ana sapmalarıdır.

GM, yeni V8'in Corvette'te de aksiyon görüp görmeyeceğini belirtmedi. Camaro, 2024'te kullanımdan kaldırılıyor, bu nedenle altıncı nesil V8'in Camaros'a gireceği şüpheli. Yirmi yılı aşkın bir süredir devam eden V8'in ilk neslinden sonra GM, 10 yıldan daha kısa aralıklarla daha yeni sürümler yaratıyor. Tasarım ilerledikçe, delik aralığı dışında orijinal versiyonla daha az paylaşır.

Yeni V8 nerede üretilecek?

Flint, Michigan, yeni motor montajı için seçilen fabrikadır. Şu anda 3.0 litre LM2 I6 Duramax ve 3.0 litre LZ0 Duramax motorları üretiyor. Ek motor taleplerini karşılamak için bir genişleme programı henüz başlamıştır. Bu nedenle, üretime başlama tarihi açıklanmazken, fabrika inşaatı tamamlandıktan sonra başlayacağı kesin.

AA16A8d0.img?w=768&h=519&m=6&x=485&y=159

Kaynak: MotorBiscuit

mechanics-424130.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.