Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Brooke Shields, Güçlü Sundance Belgesinde Hollywood Insider Tarafından Tecavüze Uğradığını Açıkladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Brooke Shields, Güçlü Sundance Belgesinde Hollywood Insider Tarafından Tecavüze Uğradığını Açıkladı

Brooke Shields küçük bir kız, muhtemelen 11 yaşında, hatta daha genç. Bir talk-show'a çıkan orta yaşlı erkek sunucu ona alayla gülümsüyor. Ona "güzel kız" diyor. Bunu biliyor muydu, diye soruyor. Stüdyo seyircisi, sanki bu oldukça normalmiş gibi, bazıları şaşkın, bazıları kayıtsız bir şekilde bakıyor. Tüm yaygaradan zevk alıyor mu, diye devam ediyor? Shields'ın mavi gözleri hatırladığınızdan daha delici. Ve bu örnekte, sanki ayrışmış gibi tamamen boşlar.

AA16zWNJ.img?w=768&h=432&m=6&x=148&y=83&

Bu, Cuma günü Sundance Film Festivali'nde prömiyeri yapılan iki bölümlük belgesel Pretty Baby: Brooke Shields'ın açılış sahnesi. Görüntüler, Shields oyunlarıyla yapılan yeni bir röportajdan ses olarak gösteriliyor. Çok gençken güzelliğine duyduğu hayranlık hakkında "Çok keyfi ve hak edilmemiş hissettirdi" diyor. Herhangi birinin ona ikon demesi, işleyemeyeceği bir şeydi.

“Bu yüzle doğdum, bu yüzden bunu düşünmek istemedim” diyor. "Kontrol edebileceğim şeyler hakkında düşünmek istedim. Güzellik olmadan olabilecek şeyler.”

Lana Wilson (Taylor Swift belgeseli Miss Americana) tarafından yönetilen Pretty Baby, Shields'ın 11 yaşında bir pembe dizi reklamında modellik yapmaya başladığı andan, nihayet hesap vermeye hazır olduğu günümüze kadar tüm kariyerini anlatıyor. şöhreti ve endüstri tarafından sömürülme ve travma geçirme biçimleriyle halka açık bir sahne. Güçlendirici ve güçlü, kimliğini ve kendi ajansının gücünü nihayet, şimdi anlama yolculuğunda sürekli dönüşen bir kadının portresi.

AA16AbMd.img?w=768&h=512&m=6&x=183&y=114

(Uyarı: Cinsel saldırı açıklamaları aşağıdadır.)

Film aynı zamanda kesinlikle manşetlere taşınacak bir kişisel açıklama içeriyor. Shields ilk kez, büyük bir Hollywood oyuncusu tarafından yaşadığı iddia edilen bir tecavüz hakkında halka açık bir şekilde konuşuyor.

Shields, kendisi için yazılan anlatıyı ve medya ve eğlence endüstrisi tarafından kendisine atanan kimliği geri almak için aktif olarak çalıştığı hayatındaki ilk olaylardan biri olan Princeton Üniversitesi'ndeki üniversiteye gittikten sonra, yeni oyunculuk rolleri ayırtmak için mücadele etti. Reklam filmlerini çekerken ve bilgilendirici reklamlar çekerken alt üst etti, ancak sektördeki eski bir arkadaşının üzerinde çalıştığı bir film duyunca heyecanlandı.

Bir restoranda projeyle ilgili görüşmeleri iyi hissettirdi. Bittiğinde ve o bir taksiye bineceğini söylediğinde, onu otel odasına davet etmesi için oraya davet etti. Banyoda kayboldu ve diyor ki, yeniden çıplak olarak ortaya çıktı. "Hayır" deyince dalga geçtiler. güreşe benzetiyor. “O kadar çok savaşmadım” diyor. “Kesinlikle dondum. 'Hayatta kal ve dışarı çık' diye düşündüm.”

Bir ergen ve genç olarak film setlerinde geçirdiği ve şimdi yapmaktan rahatsız olduğunu anladığı çıplak sahneler ve seks sahneleri çektiği yıllardan beri - ve o ilk talk show klibinde gördüğümüz gibi - "ayrılma alıştırması yaptı."

Ne olduğunu anlatmak için korumasına telefon ettiğinde, "Bu tecavüzdür" dedi. Yanıt olarak, "Buna inanmak istemiyorum" dedi.

Pretty Baby'yi kocası George Stephanopolus ile birlikte üreten arkadaşı Ali Wentworth ile olanları tartışırken, "Bir yanım havalı hissettiriyordu", sanki "doğrulama" gibiydi - şimdi öyle olduğunu kabul ettiği bir duygu. karmaşık ama yanlış yönlendirilmiş. Bu olaydan sonra adam ona "Sana güvenebilirim ama insanlara güvenemem" dedi. Kendini bir şekilde bunun kendi hatası olduğuna ikna etti. Daha sonra, başına gelenleri yeniden bağlamsallaştırdı ve ona kendisinden üstün olduğunu söyleyen sert bir mektup gönderdi. Sonra yoluna devam etti.

Bu olayın filmde ortaya çıkma şekli ve daha spesifik olarak, Shields'ın bu konuda nasıl konuştuğu - duygularını geliştirme ve bakış açısını sorgulama süreci - Pretty Baby'yi bu kadar dokunaklı ve kesinlikle çekici kılan şeyin simgesidir.

Shields, onlarca yılını dünyanın en ünlü kadınları arasında sıralayarak geçirdi. Çirkin bir hayat olarak kabul edilebilecek bir hayat yaşadı, Pretty Baby'nin onaylamaktan çekinmediği bir şey.

Reşit olmayanların cinselleştirilmesine ilişkin uluslararası bir söylemin aydınlatma çubuğu haline gelen bir çocuk yıldızdı. Tartışmalı Calvin Klein reklamları, onu bir alev makinesinin ateşli gücüyle yeni bir ünlü stratosferine gönderdikten sonra, TIME yüzünü "80'lerin Bakışı" ile taçlandırdı. (Bir neslin güzelliğini tanımlamak onu garip hissettirdi: "Kaşlarıma hiçbir şey yapmıyorum. Neden kaşlarım bir şey olmak zorunda?") Michael Jackson'la arkadaştı, Andre Agassi ile evliydi ve kötü bir üne sahipti. antidepresan kullanımı konusunda Tom Cruise ile ileri geri.

Artı, Shields'ı on yıllardır takip ediyor olsanız bile, kariyerinin başlangıcında onunla yapılan talk-show röportajlarının ne kadar üzücü ve grotesk olduğuna dair şaşkınlıktan kaçamazsınız. (Ve Pretty Baby'nin gösterdiği gibi, birçoğu vardı!)

Ancak Stephanopoulos'un film jeneriği geldikten sonra Sundance seyircisine söylediği gibi, onun hayatında evrensel olan çok şey vardı.

Bir alkolik olan annesi ve aynı zamanda yöneticisi ile yaptığı gibi, bir ebeveynle sürekli bir ilişki mücadelesi vermek ne anlama geliyor? Onu sömüren bir kültürde ve zehirli erkekliğin geliştiği bir sektörde kişinin kendi cinselliğini nasıl yönlendireceği. Sağlıksız bir evlilikle nasıl başa çıkılır? (Filmin bir başka bombası da Agassi'nin, Friends'teki kariyer geri dönüşü konuk rolü sırasında Shields'ın Matt LeBlanc'ın ellerini yaladığını gördükten sonra attığı öfke nöbeti; görünüşe göre eve gitti ve tüm tenis Grand Slam kupalarını parçaladı.)

Ve elbette, dünya sizi sınırladıktan, sizi yorduktan veya sizi tamamen bir kenara bıraktıktan sonra kendinizi nasıl dönüştüreceğiniz.

Pretty Baby'nin ilk bölümünde çok önemli bir anekdot var. Shields'a, üniversitenin ilk yılından sonra, ilk kez kendi başlarına olma konusunda endişeli diğer gençlere tavsiyelerde bulunacağı On My Own adlı bir kitap yazması teklif edilmişti. Bunu ciddiye aldı ve bulduğu şeyle gurur duydu. Ancak yayıncıları, bunun yerine hangi bacak ısıtıcılarının en moda olacağına dair öneriler ve Birinci Sınıf 15'ten kaçınmak için diyet hileleri dahil olmak üzere her şeyi yeniden yazdı. böylesi ve yapması gerektiğini düşündüğü şey daha kolaydı.

Bununla birlikte, filmin sonunda gördüğümüz şey, Shields'ın sarkaca binmesi ve bu tavrın diğer tarafına geçmesi için harcadığı iştir: başına gelen her şeyin onun üzerinde aldığı bedeli, eylemlerinin nasıl olduğunu gerçekten düşünmek. zaman onu şekillendirdi ve onunla sağlıklı, anlamlı bir ilişki bulmak için şimdi ne yapabileceğini. Bu onun geçmişi, bugünü ve geleceği anlamına gelir. Bu hikayeleri diğer insanlara yardımcı olabileceği için paylaşıyor. Ama yine de kendisine yardımcı olabilecekleri için bunları paylaşıyor.

Filmin sonuna doğru "Neredeyse 56 yıldır ilk kez kimliğime tamamen sahip çıkıyorum" diyor. Bu Pretty Baby ve Brooke Shields dersi: Bundan daha iyi zaman olabilir mi?

Kaynak: TheDailyBeast

hollywood-3782913.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.