Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk Popüler Bir Uyarıcıya Karşı Uyardı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elon Musk Popüler Bir Uyarıcıya Karşı Uyardı

Milyarder etkileyici, belirli bir ilacın hayranı değil.

AAZXOEg.img?w=750&h=470&m=6&x=310&y=181&

Elon Musk tartışmasız bugün dünyanın en etkili CEO'su.

Bir dizi yenilikçi şirket kurarak ve yöneterek bu statüyü kazanmıştır. Belki de en bilineni, elektrikli araçlarda dünya lideri olan ve kendisini bir araba üreticisinden çok tamamen bir teknoloji şirketi olarak gören Tesla (TSLA) - Get Free Report'tur.

Tesla, araçların yanı sıra güneş panelleri ve hepsinden önemlisi bu yıl pazara sunulabilecek insansı bir robot olan Tesla Bot da üretiyor.

Musk ayrıca, önümüzdeki birkaç yıl içinde insanları Mars'a getirme hayalini yeniden alevlendiren yeniden kullanılabilir bir roket şirketi olan SpaceX'i kurdu. SpaceX ayrıca savaş bölgeleri, totaliter ülkeler ve uzak bölgelerde yaşayanlar için bir özgürlük penceresi haline gelen uydu tabanlı bir internet hizmeti olan Starlink'i de sağlıyor.

Hizmet, özellikle Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşında öne çıktı. Rusya, ülkenin iletişim altyapısını yok ettikten sonra, Starlink Ukraynalı yetkililer ve genel olarak halk için bir cankurtaran halatı haline geldi.

Musk, Her Şeyin CEO'su Olmayı Hedefliyor

Musk bir süre dünyanın en zengin adamıydı ve bu unvanı, Tesla'nın borsada bozguna uğramasının ve piyasa değerinde 600 milyar dolardan fazla kaybetmesinin ardından 2022'nin sonunda kaybetti.

Tesla'da tanınan Tekno Kralı, Ekim ayı sonunda 44 milyar dolara satın aldığı sosyal ağ Twitter'daki yorumlarını beğenen lejyonlarla bir marka geliştirmeyi başardı. Mikroblog platformunda 125.4 milyondan fazla takipçisi var.

Bu karizmatik ve tuhaf vizyoner, her şeyin CEO'su olarak itibar kazanıyor. Sözlerini şirketleri veya en iyi bildiği ekonomik sektörler ile sınırlandırmıyor. Musk siyaset, jeopolitik, ekonomi ve maliye politikasıyla uğraşıyor -- öyle görünüyor ki hiçbir konu sınır dışı değil.

Sağlık sorunları da Musk için bir endişe kaynağıdır ve amfetamin Adderall'ı sert bir şekilde eleştirerek bir kez daha akıl sağlığı sorununa ağırlık vermiştir.

Her şey, "dünyanın sağlık hizmeti verilerini tüm yazılım mühendisleri için yararlı ve erişilebilir hale getirmek için" dijitalleştiren ve düzenleyen bir teknoloji şirketi olan ScienceIO'nun kurucu ortağı ve CEO'su Will Manidis'in tweet'iyle başladı.

'Endemik Adderall Bağımlılığı' Sesleniyor

Manidis 11 Ocak'ta Twitter'da "30'lu yaşlarındaki beyaz yakalı işçiler arasında yaygın olan ek madde bağımlılığı konusunda tamamen rahat olmamız delilik" diye şikayet etti.

Musk, "Bu büyük bir sorun," yorumunu yaptı. "Adderall sadece düşük dereceli bir hızdır ve içinizdeki pislik deliğini büyük ölçüde büyütür!"

Adderall'ı yapan ilaç şirketi Teva (TEVA) - Get Free Report, TheStreet'e yorum yapmaktan kaçındı.

Musk'ın ne bir doktor ne de bir bilim adamı olduğunu, dolayısıyla sağlık konularında uzman olmadığını vurgulamak önemlidir.

Adderall, kısa dikkat süresi ve/veya hiperaktivite ve dürtüsellik gibi sorunlara neden olan dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğunu veya DEHB'yi tedavi etmek için onaylanmıştır. Bazen tedaviye dirençli depresyon için ek ilaç olarak endikasyon dışı reçete edilebilen bir uyarıcıdır.

Yan etkiler ciddi olabilir, doktorlar uyardı. Uyarıcı ilaçlar, önceden kalp rahatsızlığı olan çocuklar ve yetişkinler için ani ölüm riski de dahil olmak üzere ciddi kalp riskleri taşır.

Milyarderin uyarıcıya ilk saldırısı bu değil. Geçen Nisan ayında, Adderall'ı tehlikeli bulduğunu söyledi ve insanları almamaları konusunda uyardı.

29 Nisan'da "Adderall bir öfke yükselticidir. Ne pahasına olursa olsun kaçının" diye yazdı.

Bu yorum, kullanıcılardan birçok olumsuz tepkiye ve tıp camiasından kınamalara neden olmuştu. Pek çok sağlık uzmanına göre Musk böyle bir tavsiyede bulunacak nitelikte değil.

Adderall, reçetelerdeki keskin artış nedeniyle birkaç aydır yetersiz kalıyor.

Bir sağlık araştırma firması olan Iqvia'ya göre, 2021'de ABD'de 2020'ye göre %10'dan fazla artışla yaklaşık 41,4 milyon Adderall reçetesi dağıtıldı.

Kaynak: TheStreet

thermometer-1539191.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.