Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Narsistlerin Bir İlişkide Sizi Manipüle Etmek İçin Kullandıkları 10 Manipülasyon Sözü

Admin

Önerilen İletiler

• Admin

Narsistlerin Bir İlişkide Sizi Manipüle Etmek İçin Kullandıkları 10 Manipülasyon Sözü

Bir narsistle birlikte olmak, duygusal olarak yorucu ve toksik bir deneyimdir. Birkaç kişi, başkaları için bir uyarı olarak hizmet etmek için ilişkilerinde katlandıkları gaslighting sözlerinden örnekler verdi. İşte en çok oy alan örnekler.

AA1636qW.img?w=768&h=432&m=6&x=701&y=96&

1. Yine Olumsuz Davranıyorsunuz. İşte Günümü Mahvetmenle Başlıyoruz.

Biri, bir narsistle ilişki içinde olduklarını açıkladı. Onu sorumlu tutmak için onu rahatsız eden bir şeyi gündeme getirdiğinde, "Yine olumsuz davranıyorsun. İşte günümü mahvetmenle başlıyoruz.

2. Oh, Ama Bunu Yaptığınızda Kesinlikle Sorun Yok?

Bir diğeri, partnerinin kasıtlı olarak onu incitmeye ve kötü niyetle onu incitmeye teşebbüs etmesinden sonra (örneğin, sessiz muamele, sınır ihlalleri, suçlama, şeytanın avukatlığını yapma), "Ah, ama bunu yaptığında tamamen sorun değil mi?"

Açıklığa kavuşturdu, "Bahsettiği şey benim hoşlanmadığı bir şeyi söylemem / yapmam. Aradaki fark, onu kasıtlı olarak incitecek veya kötü niyetli şeyler söylemedim veya yapmadım.

Bunun yerine, yükümlülükleri yerine getirmediği ve ilişkinin sınırlarına saygı göstermediği için ona karşı kırgınlığımı ve hayal kırıklığımı sık sık dile getirdim. Duyulmak, anlaşılmak ve desteklenmek istedim.”

3. Ağlamana ve Kurbanı Oynamana Bak

Bir başkası, "Ağlamana ve kurbanı oynamana bak," dedi. Sözlü tacizinden ve gözyaşlarına neden olan bağırmasından sonra verdiği yanıtın bu olduğunu açıkladı.

4. Bir Şeyleri Hatırlamak İçin Sapık Bir Yönteminiz Var

Bir tanesi, "Bir şeyleri çarpık bir şekilde hatırlama biçimin var," dedi. "Oh hayır. Gerçekleri hatırlıyorum ve seni olduğun kadar aptal gibi göstermeyen bir versiyonun var." Bir saniye kabul etti, "Burada da aynı. Veya bir saniye önce yasal olarak söylediklerinin kelimesi kelimesine olduğu zaman 'Sözlerimi hep çarpıtıyorsun'.

5. Duygularınızı Önemsiyorum, Ama Teslimatınız Yanlıştı

Bir kişi, eski partnerinin ilişkimizdeki konuları tartışmak konusunda cana yakın olduğunu iddia edeceğini ancak “Telafim yanlıştı. Her. Bekar. Zaman."

Bir başkası, “Ben de. Ne kadar iyi yaparsam yapayım ya da ifade etsem de, yine de yanılmışım. Yanlış bir kelime söyledim. Doğru tona sahip değildim. Ben XYZ'dim. Yorucu ve sinir bozucuydu ve beni yere serdi.”

6. Bunu Söylediğimi veya Yaptığımı Hatırlamıyorum

"Bunu söylediğimi ya da yaptığımı hatırlamıyorum. Bunu yaptım mı?" Ve sonra onu çağırdığım her şeyi yaptığını veya söylediğini kanıtlamak bana kalmıştı” dedi. Diğerleri, bu zehirli davranışın standart gaslighting olduğu konusunda hemfikirdi.

7. Boşanma Tehdidi

Başka bir kişi, eski eşinin bir sınır oluşturmaya çalışması veya saygı duymaya isteksiz olduğu bir ihtiyacı belirtmesi durumunda boşanmakla nasıl tehdit edeceğini anlattı. Partnerlerinin beklediği gibi davranmadıklarında eski partnerlerinin “Evliliğe hazır değildim” diyeceğini detaylandırdılar.

8. Ah. Hayır. Kastettiğim Bu Değil.

"Korkunç ve kaba bir şey söyledikten ve daha sonra rahatsız olduğum için onunla bu konuda yüzleştiğimi duyduktan sonra (bu arada ondan alıntı yapardım. Sadece söylediğini veya yaptığını tekrarlayarak), çok Aslında ses tonu “Ah. Hayır. Demek istediğim bu değildi. Sanki onun korkunç davranışını yanlış yorumlamak benim hatammış gibi," diye paylaştı biri.

“Gaz ışığının ne olduğunu öğrenmeden önceydi. Beni deli etti! Peki, bunu SÖYLEDİN. Ve bu beni rahatsız ediyor. Bundan sonra, konuşma hiçbir yere gitmeyecekti. Asla sorumluluk almazdı.”

9. Bunu Her Zaman Yaparsınız

Bir kullanıcı, "Ne zaman gerginleşsek, her şeyin yolunda olup olmadığını sorardım. Bir terslik varsa düzeltmeli ve her zamanki saçmalıklarımıza geri dönmeliyiz. O, "Her zaman olayları bağlamından çıkarıyorsun" diye yanıtladı. "Her zaman bir şeyleri okursun." "Senin hep sorunların var."

Devam ettiler, "Kendimi Narcs ve gaslighting konusunda eğitene kadar, hemen hemen her seferinde buna kanıyordum. Olay çıkarmayı bırak. Düzeltmemiz gereken sorunlar olduğunu söylemeyi bırak. Sadece iyi zamanlarda benimle ilgilen, kötü ya da sıra dışı şeyleri halının altına süpür ve unut gitsin."

10. Fazla Duygusalsın

Son bir kullanıcı, "Klasik: "Fazla duygusal davranıyorsun." Ayrılıktan sonra en son konuştuğumuzda, ona ne zaman sınır koymaya çalışsam, bana izin vermediğini söyledim ve şöyle dedi: "Bu çılgınca. Sen delisin. Bunu beni incitmek için yapıyorsun.”

Narsistlerin ilişkilerde sizi manipüle etmek için kullandıkları gaz aydınlatma ifadelerinin Reddit seçimleri listesinden hoşlandığınızı umarız. Bu makale internetten esinlenmiştir ve Annelik Yaşam Dengesi'nin görüş veya düşüncelerini yansıtması gerekmez.

Kaynak: Motherhood Life Balance

man-4393964.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.