Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Intel yeni CPU gizemi, 6GHz amiral gemisi CES fuarını atlayıp aniden satışa sunuldu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Intel yeni CPU gizemi, 6GHz amiral gemisi CES fuarını atlayıp aniden satışa sunuldu

Intel'in Core i9-13900KS'si CES 2023'te görünmedi, ancak süper şarjlı Raptor Lake amiral gemisi gizemli bir şekilde Avrupalı bir satıcıda (kısaca) ortaya çıktı ve Çin'de de görüldü (bu durumda da hızla geri çekilmeden önce) .

AA13lNcF.img?w=768&h=432&m=6

VideoCardz, Core i9-13900KS'nin Çinli bir satıcı olan JD'de görüldüğünü (Twitter'da @wxnod tarafından vurgulandığı gibi) ve kaldırılmadan önce, girişimci bir kişinin özellik listesini ve kutunun resmi resimlerini çekmeyi başardığını bildirdi. yeterince gerçek görünün - ancak yine de, herhangi bir sızıntının gerçek olup olmadığı konusunda dikkatli olmamız gerekir).

Ambalaj, mevcut amiral gemisi işlemci 13900K ile aynı görünüyor ve beklendiği gibi gümüş bir gofret kutusu kullanıyor, tek değişiklik kutuya "Special Edition" eklenmesi. (Çünkü 13900KS temelde 13900K'nın sınırlı bir sürümüdür ve daha hızlı çalıştırılabilen daha yüksek kaliteli silikondan oluşur - bu durumda kutudan çıkar çıkmaz 6 GHz'lik bir artırma hızıyla).

Spesifikasyonlar ayrıca, daha önce söylendiği gibi 13900KS'nin temel TDP'sinin (güç kullanımı) 150W olduğunu gösteriyor (doğal olarak, pedalı metale doğru artırırken bundan çok daha fazla güç kullanacak).

Core i9-13900KS, bir Fransız perakendeci olan LDLC'de de 950 € fiyatla görüldü, ancak bu liste yine geri çekildi. Karşılaştırmalı fiyatlandırma için, 13900K, LDLC'de 770 €'ya mal oluyor, yani KS modeli, amiral gemisinin temel versiyonundan 180 € veya %23 daha pahalı.

Bu, teoride LDLC'den alınan yer tutucu fiyatlandırma olsa da, ABD'de 13900KS'nin 700 doların biraz üzerinde perakende satış yapabileceği anlamına gelir; bu sızıntıya daha fazla güvenilirlik.

Durum ne olursa olsun, bir Özel Sürüm işlemcinin asla ucuz olmayacağı açıktır ve unutmayın, Intel muhtemelen Raptor Lake için gelen fiyat artışlarına sahiptir (zaten Alder Lake için geliyorlar).

Analiz: Kayıp 13900KS durumu
Önceki söylentilere dayanarak (kendi şüpheciliğinizi yeniden ekleyin), Core i9-13900KS'nin 12 Ocak'ta piyasaya çıkması gerekiyor, bu nedenle turboşarjlı Raptor Lake amiral gemisinin bir hafta önceden CES 2023'te görünmesini bekliyorduk. çünkü Intel'in fuarda bir dizi yeni 13. nesil işlemciyi tanıtmaya hazır olduğu biliniyordu. Şimdi, Mavi Takım gerçekten de yeni Raptor Lake çiplerini tanıttı, ancak 13900KS onlardan biri değildi.

Dolayısıyla bu ihmal, bazı kafaların kaşınmasına neden oldu ve Core i9-13900KS'nin perakendecilerde bu ayrı görünümleriyle mesele daha da gizemli hale geldi. Kabul edildi, ürün listelemeleri her iki durumda da belirtildiği gibi hızlı bir şekilde kaldırıldı, ancak bu, perakendecilerin silahı biraz atladığı ve yenilenen Raptor Lake amiral gemisinin önümüzdeki hafta olmasa bile, o zaman bazen çok satışa devam edeceği olağan durumunu gösteriyor gibi görünüyor. yakında.

Bu, Intel'in 13900KS'yi CES'te göstermek istememesi oldukça tuhaf görünse de, değil mi? Team Blue, çok basit bir lansman ve işlemci için sadece basit bir duyuru planlamadığı sürece. Durum böyle olabilir, ancak Intel'in kutudan çıkar çıkmaz 6GHz'e ulaşan ilk çip için yaygara koparmak isteyeceğini düşünsek de, belki de 13900KS'nin çıkış tarihi kaymıştır ve bu perakendeciler çok uzaktalar. listeleri ile işaretleyin.

Gerçeği yakında öğreneceğiz, ancak Intel'in bu çipin 2023'ün başlarında geleceğine dair söz verdiğini ve bunun Ocak ayı anlamına geldiğine dair kesinlikle geniş bir beklenti olduğunu unutmayın.

Kaynak: TechRadar

cpu-4393382.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.