Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Mazda MX Speedster Nihai Miata Proje Otomobilidir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Mazda MX Speedster Nihai Miata Proje Otomobilidir

Farklı insanların araçları için farklı zevkleri ve tercihleri vardır. İnsanlar isteklerine veya ihtiyaçlarına bağlı olarak SUV, sedan, kamyonet, spor araba ve hatta süper araba seçebilir. Tabii ki, bu seçimde, heyecan verici bir yol deneyimine duyulan ihtiyaç da dahil olmak üzere çeşitli faktörler var.

AA15OHhb.img?w=768&h=404&m=6

Bu deneyimi elde etmek için bazı sürücüler güçlü arabaları, spor arabaları ve ilgili araçları tercih ederdi. Bu sürücülerin büyük bir kısmı Ford Mustangs, Dodge Hellcats, Ferraris ve Porsches gibi ezici güce sahip arabaları seçerken, diğerleri roadster gibi heyecan verici üstü açık araçları kullanmayı tercih ederdi.

Roadster arasında efsanevi statüye ulaşan bir model var – Mazda MX-5 Miata. Tüm zamanların en iyi üstü açılır otomobili olarak kabul edilen Miata, özellikle birinci nesil modeller, muhtemelen modern roadster'ların bile yakalayamayacağı bir sürüş deneyimi ve erişilebilirlik sunuyor.

Böyle bir ikon olduğu için MX-5 Miata sayısız projeye konu oldu. Xenex Motorsports'ta Miata, yeni MX Speedster proje arabasının temelini oluşturuyor. Şirketin proje arabası bir konsept olarak başladı ve şimdi gerçeğe dönüştü.

3D Oluşturmadan Gerçek Dünya Yeniden Gövde Kitine

Birçoğu için, mükemmel olmasa da ideal arabalarını temsil ettiği için NA MX-5 Miata'yı seviyorlar. Mazda roadster, diğer spor arabalara kıyasla güçsüz bir otomobildir; ama gücünde eksik olan şeyi, Miata birçok başka şekilde telafi ediyor. Miata nispeten oldukça uygun fiyatlıydı ve gereksiz özelliklere sahip değildi. Bu özellik eksikliği bir şekilde Miata'nın hafif olmasına yardımcı oldu ve böylece uygun güç-oranına katkıda bulundu.

Öte yandan bu, Miata'nın harika yol tutuşu sunmasını sağladı. Dahası, insanlar Miata'yı akort etmeyi çok kolay bulmuşlardı. Bu nedenle, roadster'lar Miata hayata geçmeden önce bile varken, uzmanlar bu modelin üstü açık arabaları araba kullananlar arasında popüler hale getirdiğini kabul ettiler.

Belki de Miata'nın ikonik karakteri, otomotiv tasarımcısı Kasım Tlibekov'u Mazda roadster'ın daha atletik bir MX Speedster olarak güzel görünümlerini yaratmaya iten şeydi. Tlibekov ve onun Tlibekua tasarım stüdyosu, çizimleri gerçeğe dönüştürmek için Petersen Motorsports ile ortaklık kurdu. Kim Petersen'in kurduğu bir şirket olan Xenex Motorsports, şimdi MX Speedster'ı inşa ediyor.

MX Speedster ve NA MX-5 Miata arasında biraz benzerlik bulunabilir. Bunun nedeni, MX Speedster'ın cam elyafından yapılmış yeni bir gövde kiti giymesidir. Petersen, MotorTrend'e MX Speedster'ın anahtar teslimi bir araba değil, "gereksiz hiçbir şeyden yoksun, basit, hafif, güçlü bir araba" arayan sürücülere yönelik bir gövde kiti olduğunu söyledi - hepsi hız, eğlence ve macera. Müşterilerin kendileri veya tercih ettikleri tamirci yeniden gövde kitini kurabilir.

MX-5 Miata'yı MX Speedster'a Dönüştürmek

Görsel olarak, aralarındaki tek göze çarpan benzerlik, öne doğru işaretlenmiş açılır farlar ve MX Speedster'da genişleyen alt ön ızgaradır. Ayrıca, yeniden gövde kiti, daha geniş ve daha hantal çamurluklar sayesinde MX Speedster'ın ortada daha dar ve ön ve arkada gözle görülür şekilde daha geniş görünmesini sağlar.

MX-5'in tasarımı zarif bir şekilde basit olsa da, MX Speedster çeşitli kıvrımlar ve köşeler kazanıyor. Alçaltılmış profille birlikte bu unsurlar, Xenex tasarımının birinci nesil Miata'dan daha sportif ve dinamik görünmesini sağlıyor.

Belki de NA Miata ile MX Speedster arasındaki en göze çarpan fark, ikincisinin ön cam içermemesidir; tıpkı Aston Martin Speedster ve McLaren Elva gibi. Yine de sürücünün önünde küçük bir ön cam var. Ön camın olmaması, MX Speedster'ı Miata'dan yaklaşık 551 lbs daha hafif yapma planının bir parçası.

Ancak bu, sağlanan ön camın yasa dışı olduğu eyaletlerde yaşayan müşteriler veya Miata'larının ön camını korumak isteyenler için bazı sorunlara yol açıyor. Petersen, MotorTrend'e böyle bir durumda müşterinin Xenex'in değişiklikler için gerekli talimatları sağlamasıyla birlikte orijinal Miata ön camını elinde tutabileceğini söyledi.

MX Speedster RS İçin Mevcut LS-V8 Sürümü

Ancak Petersen, müşterilerin gövde kitinin ötesine geçebileceklerine dikkat çekti. Bu, Xenex'in ayrıca piste hazır süspansiyon yükseltmeleri, 17 inç jantlar ve lastiklerin yanı sıra rakip Wilwood frenleri gibi isteğe bağlı öğeleri geliştirmesi ve üretmesi sayesindedir. Xenex, performansını daha da artırmak için şu anda MX Speedster'ın çeşitli isteğe bağlı özelliklerini test ediyor.

Tam dönüşüm MX Speedster - temel versiyonunda - eksantrik mili ve otomobilin 1.6 litrelik motorları için başlık yükseltmeleri dahil olmak üzere temel yükseltmelerle birlikte gelir. MX Speedster S versiyonu, güç çıkışını yaklaşık 200 hp'ye çıkaran bir Fastforward Superchargers kiti kullanır. Bu arada, RS versiyonu "IMSA benzeri" bir tasarıma ve 6.800 hp'de 350 hp'den fazla çıkış sağlayan isteğe bağlı bir LS-V8 değirmene sahip olacaktı. RS ciddi bir paletli silahtır!

İlginç bir şekilde müşteriler, MX Speedster'larını çok daha hafif hale getirmek için karbon fiber kiti tercih edebilir.

Xenex şu anda MX Speedster'ı sonlandırıyor ve müşteri siparişlerini Şubat 2023'te kabul edecek. Şirket, ilk kitleri Mart 2023'te bekleyen müşterilere teslim etmeyi planlıyor.

Kaynak: HotCars

auto-3209422.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.