Zıplanacak içerik

Köşe Yazısı: Çevreye yardımcı olmak için bir Tesla satın aldım. Şimdi, onu sürmekten utanıyorum

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Köşe Yazısı: Çevreye yardımcı olmak için bir Tesla satın aldım. Şimdi, onu sürmekten utanıyorum

Birkaç yıl önce, kullanılmış bir Tesla aldım, araba delisi olduğum için değil, ikiyüzlü olduğum için. Yıllardır, karbon emisyonlarının tehlikeleri hakkında açık sözlüydüm. Yine de aynı zamanda, galon başına yaklaşık 25 mil giden ve kontağı her açtığımda roket fırlatma gibi ses çıkaran eski bir gazla çalışan yığını sürüyordum.

AA15JTcd.img?w=768&h=513&m=6

Araba kullanışsızdı ama manevi değeri vardı. Çevre aktivisti arkadaşlarım, özenli kentsel gübreleme, LED ampul kurulumları ve enerji tasarruflu cihazlarımdan etkilenmediler. Karbon ayak izimi azaltmak için daha fazlasını yapmam gerekiyordu. Arkadaşlarım dedi ki buzdağları eriyor ve benim yüzümden en az bir kutup ayısı evsiz ve aç ortalıkta dolanıyordu.

Birçoğu Tesla'ların çevre için en iyisi olduğunda ısrar etti. Pahalı ama buna değer. Ben de gaz yiyicime elveda dedim ve atılım yaptım.

Birisi bir keresinde Tesla'ların tekerlekli akıllı telefonlar olduğunu söylemişti, bu yüzden benim gibi teknik sorunlardan muzdarip bir yetişkin için sürücü koltuğuna ilk kez oturmak, cebirden başarısız olduktan sonra kalkülüste ustalaşmaya çalışmak gibiydi. Ateşleme neredeydi? Şeyi nasıl hareket ettirirsiniz? Fob nedir? Temelleri anlamak birkaç haftamı aldı, ancak arabanın şık tasarımı ve çanları ve ıslıkları için gerçek bir sevgi hissetmeye başladım. Ama bu duygu kısa sürdü.

Elon Musk'ın siyasi görüşlerinin son zamanlarda açığa çıkması nedeniyle - hepsinden nefret ediyorum - arabanın ne tür bir siyasi açıklama yaptığı konusunda endişelenmeye başlıyorum. İnsanlar beni sağcı çevreciliğin bir sembolü, yaşayan bir oksimoron olarak görecek mi?

Arabayı satın aldığımda, Musk'ın biraz bulanık siyasi inançları hakkında gerçek bir fikrim yoktu. Artık Musk, neo-Nazileri eski durumuna getirirken gazetecileri Twitter'dan yasaklayarak aşırı sağa kaydığına göre, ne zaman bir yere gitsem onun markasıyla ilişkilendirilmekten korkuyorum.

Musk, Twitter'ın bu satın alınması ve yok edilmesiyle neyin peşinde? Tanıtım? Politik güç? Bu kesinlikle finansal bir strateji değil. Bir Tesla satın alması muhtemel olmayan bir demografi varsa, o da iklim değişikliği inkarcıları ve bilim karşıtı seslerdir.

Musk, Twitter'ı neo-Naziler ve diğer rastgele nefret tacirleri ve kaçık QAnon takipçileri için denetimsiz bir oyun alanına dönüştürdü, Trump'a özgü her şeyi kucakladı ve Kanye West'in Hitler'le yaptığı çirkin flörtüne soğukkanlılıkla karşılık verdi. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi, Musk'ın Twitter çalışanlarına yönelik kalpsiz davranışı - Noel öncesi kıdem tazminatı ödemeden işten çıkarma - düpedüz Dickensçıydı.

Musk'ın siyasi olarak karanlık tarafa inişi göz önüne alındığında, Tesla'mı bir protesto biçimi olarak satmalı mıyım diye merak ediyorum. Bu Musk'ı nasıl olumsuz etkiler? Hiç de değil, gerçekten. Kullanılmış bir Tesla'nın satışı, şirket için neredeyse hiç ses çıkarmaz. Geniş bir hareketin parçası olsam ve politik olarak farkında olan diğer pek çok sözde Tesla sahibi diğer, daha yeni EV'leri seçmiş olsa bile, Tesla hissesine bir darbe gerçekten Musk'ın politikası hakkında herhangi bir şeyi değiştirir mi? İkincil hasar olacaktır. İnsanlar Tesla satın almayı bırakırsa kaç kişi işini kaybeder?

Satıp satmayacağımı bilmiyorum ama artık onu sürmek konusunda rahat olmadığımı biliyorum.

Karbon emisyonu olmayan güzel tasarlanmış bir araba ve başlangıçta ona sahip olmaktan ve çevreye duyduğum önemi gösteren bir aracı sürerken görülmekten gurur duydum. Ama ben bir liberalim ve Musk'ın politikası kökten daha iyiye doğru değişmezse, bir Tesla kullanmak, en azından benim için, benzin içen bir araba kullanmak kadar ikiyüzlü ve savunulamaz hale gelecek.

Kaynak: LA TIMES

tesla-1724773.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.