Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2022 2 yıl Admin Uzmanlar Trump Olayında Noktayı Koydu: "Güle güle bebeğim": Trump'a Dava Açılıyor "evet, oluyor" diye duyurdular Hukuk uzmanları Andrew Weissmann, Maya Wiley ve Basil Smikle, bunun resmi olarak Donald Trump'ın sonunun başlangıcı olduğu konusunda hemfikir. Daha önce de duyulan bir beklenti ama önceki özel savcıyla bile Adalet Bakanlığı'nın başkanı koruyacağına dair bir "politika" vardı. MSNBC sunucusu Chris Hayes, iki avukat ve bir profesörden oluşan panelinden bir tür düşünce deneyine katılmalarını istedi. "Yeni hukuk ekibi olarak işe alındın, Andrew Weissmann. Eski avukatlarını kovuyorlar ve seni istiyorlar. Müvekkilinizin karşı karşıya olduğu yasal sorunların özetini içeren brifing defterini alıyorsunuz, zorunlu müvekkiliniz size ben mi olacağım diyor? Ne diyorsun? "Evet," dedi Weismann gözünü kırpmadan. "Güle güle bebeğim," dedi Wiley. "Oluyor," diye onayladı Smikle. "Önemli olan bunun olup olmayacağı değil, ne zaman ve önünüzde ne kadar çok şey olduğudur." "Ve kaç tane," dedi Miley. Weissmann, "Ona odaklanmamız gereken şeyin eyalet davaları olduğunu söyleyebilirim" dedi. "Federal olarak suçlanacaksınız. Nokta. Son. Jack Smith'in yapacağı da bu. Bir ya da iki şey yüzünden mi bilmiyoruz. Ama ikisinden biri iyi değil. Bir Olacak olan ikiden daha iyidir.Sonuçta federal bir iddianamede siyasi bir çözüm olabilir çünkü, eğer bir Cumhuriyetçi başkan varsa, bunun meyve vermesi pek olası değil, bir yargılama olacak, onlar bir mahkeme olacak. jüri kararı ve bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce mahkum edileceksiniz. Yani, endişelenmemiz gereken alanlardan biri de bu." Gerçekten önemli olanın eyaletler olduğunu, çünkü Trump'ın bir eyalet suçundan dolayı federal olarak affedilebilmesinin mümkün olmadığını açıkladı. Weismann, "Bir Georgia iddianamesi veya bir New York iddianamesi varsa, endişelenmeniz gereken yer orası çünkü New York'ta suçlanırsanız hapse gireceksiniz." "Gürcistan'da, kuralları değiştirmedikçe ve valinin sizi affetmesine izin vermedikçe hapse de girebilirsiniz. Dolayısıyla, zamanımızı bu davalara bakarak ve savunmaların ne olduğunu bularak geçirmemiz gereken yer burasıdır. Her ikisi de Bence bunlardan potansiyel sorunlar var. En azından dışarıdan gördüğümüz tüm şeylerin en güçlüsü Mar-a-Lago davası." "Hükümetin suçlayacağı anlamda en güçlüsü" olduğunu açıkladı ve orada geçerli bir savunma görmek zor. Bu basit bir dava. Belgeleri aldı. Belgeleri aldığını biliyordu. Beyaz Saray'dan kilit tanık olan bir sürü avukat, "Ona bunu yapmamasını söyledim. Ona bunun yasa dışı olduğunu söyledim. Ona bunların devlet malı olduğunu söyledim." 18 ay sürmesi inanılmaz derecede lanetleyici bir kanıt olacak." Kaynak: RawStory
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.