Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2022 2 yıl Admin İç organlarda yağlanmaya neden olan 11 yiyecek, sizin için ne kadar kötü olduklarına göre sıralanmıştır. Özellikle visseral yağa, karnınızın derinliklerinde gizlenen ve hayati organlarınızı saran tehlikeli yağa neden olabilen kilo aldırıcı yiyecekler yiyor olabilirsiniz ve burada bunları sizin için ne kadar kötü olduklarına göre sıraladık. Neden? Visseral yağ bazı kanserler, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve daha fazlasıyla ilişkilendirilmiştir; ölümcüldür ve herkes risk altındadır, ancak birçok durumda yaşam tarzı seçimleriyle ve belirli temel gıdalardan kaçınarak önlenebilir. Yakında çıkacak olan Eat to Beat Your Diet: Burn Fat, Heal Your Metabolism ve Live Longer kitaplarının çok satan yazarı Dr. William Li, "Herkesin bir miktar iç organ yağı vardır" diyor. "Normalde herkesin taşıdığı normal sağlıklı yağın yaklaşık yüzde 10'unu oluşturur. Yağın vücutta birçok farklı rolü vardır. Organlarınız için bir yastık görevi görür, iştahınızı ve diğer beyin fonksiyonlarını kontrol eden hormonlar salgılar, bir Yiyeceklerinizden enerji için yakıt deposu ve aynı zamanda ısı üretmek için ateşleyen bir ısıtıcı da olabilir. Başka bir deyişle, yağın kendisi - iç organlardaki yağ dahil - kötü değildir. Ancak çok fazlası sorunlara neden olur." Dr. Li ekliyor: "Aşırı yağ birikmesine neden olan bazı nadir genetik durumlar vardır, ancak çok fazla iç organ yağının birikmesi çoğunlukla vücutta biriken fazla enerjiden kaynaklanır. Bu, aşırı yemekten çok sayıda faktörün sonucu olabilir. (kalori yüklemesi) fiziksel hareketsizliğe (yeterli kalori yakılmaması) bağırsak mikrobiyomunuzun bozulmasına (vücut yağının birikmesi de dahil olmak üzere metabolizmanızı kontrol etmeye yardımcı olur)." Diyet kilit bir rol oynar ve Bunu Yiyin, O Değil! İç organlarda yağlanmaya neden olabilecek 11 yiyeceği ve nedenini açıklayan ve bunları kötüden mutlak kötüye doğru sıralayan uzmanlarla konuştuk. Bir numarayı görmek için sonuna kadar okuyun ve daha fazlası için, Göbek Yağını Kaybetmek ve Aslında Onu Uzak Tutmak İçin En İyi 5 Alışkanlığı kaçırmayın, diyor Bilim. 11. Şekerli Kahvaltılık Tahıllar Dignity Health St. John's Hospital Dahiliye, Yaşam Tarzı Tıbbı ve Obezite Tıbbı alanında kurul onaylı olan DO Megan Mescher-Cox, tatlandırılmış kahvaltılık gevreklerin çoğunun rafine tahıllardan ve ilave şekerden yapıldığını söylüyor. Ayrıca, işleme yoluyla çıkarıldığı için çok az diyet lifi içerirler. Kurutulmuş meyveli tahıllarınızın daha iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz? Tekrar düşün. "Eklenmiş kuru üzüm veya kızılcık gibi görünüşte sağlıklı içerikler bile, tahılın rafine edilmiş tahıl kısmıyla birleştirilmeden önce bir sürü şeker eklenebilir" diye ekliyor. "Sabahları bu yüksek glisemik gıdayı yemek, sağlığınız için 'çifte bela' görevi görebilir - ilk önce besin değeri az olan boş kalorilerin eklenmesiyle, ikinci olarak da insülin seviyelerinizde ani bir artışa neden olarak, bu da birinin neden olabilir. yemekten yaklaşık 2 saat sonra enerjinizin düşük olduğunu hissedin. Bu enerji eksikliği, daha az egzersize ve genellikle hızlı bir enerji patlaması elde etmek için başka bir yüksek kalorili hızlı öğeye ulaşma isteğine yol açar. kişinin kan şekeri (ve insülin) seviyeleri, daha yüksek kalori alımına ve daha düşük egzersiz seviyelerine yol açar, bu da visseral yağ üretimi için mükemmel bir reçetedir" diye açıklıyor Dr. Cox. 10. Hurma Yağı Dr. Cox'a göre, "[Palm yağı], özellikle doymuş yağ tüketen bireylerle çoklu doymamış yağ tüketen kişiler karşılaştırıldığında, daha fazla visseral yağa neden olduğu bilinen doymuş yağ açısından son derece yüksektir." 2014 yılında yapılan bir çalışmada, doymuş yağ-ağır hurma yağı ile yapılan kekleri yiyen katılımcılar, ayçiçek yağından çoklu doymamış yağlarla yapılan kekleri yiyenlere kıyasla, genel olarak, özellikle karaciğerlerinde ve karınlarında daha fazla yağ aldılar. Cox, "Bu bulgular, özellikle bir kişi aynı zamanda Amerikan diyetinde yaygın olan vücudun ihtiyaç duyduğundan daha fazla kalori aldığında doğrudur" diye ekliyor. 9. Dondurulmuş Kahve İçecekleri Bütünsel Sağlık Stratejilerine sahip Kurul Onaylı Aile Hekimi Dr. Tomi Mitchell, "Dondurulmuş kahve içecekleri şüphesiz lezzetlidir, ancak çok sık tüketilirse sağlık üzerinde feci sonuçları olabilir. Yüksek şeker içerikleri nedeniyle, donmuş kahve içecekleri Kısa ve uzun vadeli sağlık etkileri olan kan şekeri seviyelerinde hızlı artışlar Ek olarak, bu içecekler eklendiğinde organların çevresinde depolanan bir tür iç yağ olan visseral yağda artışa neden olabilen kalorilerde yüksek olma eğilimindedir. ve şeker hastalığı, kalp hastalığı ve felç gibi birçok zararlı tıbbi duruma yol açabilir. Bu nedenle, ara sıra kendilerini şımartsalar da, donmuş kahve içecekleri günlük bir alışkanlık olmamalı." 8. Ağır Krema ve İlave Şeker İçeren İçecekler Dr. Cox bize, "Birçok hazır içecekte bulunan ağır kremler ve şekerler, çok miktarda doymuş yağ ve rafine şeker içerir, bu da iç organlardaki yağın gelişimi için bir reçetedir. Bu içeceklerin çoğu, tüm gün için önerilen miktardan daha fazla şeker içerir. ve bazen tipik bir öğünden daha fazla kalori. Fazla kaloriler de depolanmış yağa dönüştürülecektir." Alternatif olarak yeşil, siyah veya bitki çaylarını tercih edin. Cox, "Bu çaylar, yüksek antioksidan seviyeleri nedeniyle sağlık açısından faydalıdır (ve şekerleri, doymuş yağları ve hatta kalorileri yoktur)," diye ekliyor Dr. 7. Kurabiyeler, Kekler, Hamur İşleri Dr. Cox, "Kurabiye ve hamur işlerinde rafine şekerin boş kalorilerle (boş kaloriler, besin değeri çok az olan veya hiç olmayan kalorilerdir) bu kombinasyonu, insülin direncine ve aşırı kiloya, özellikle de iç organlara yol açar. İç organlardaki yağ birikiminin ana kaynağı, Dr. aşırı kalori alımıdır ve bu yiyecekler tipik olarak kalori, rafine tahıllar ve bazen doymuş yağların yanı sıra birinin kendini tok hissetmesine yardımcı olacak az miktarda diyet lifi içerir." Bu tatlıları yemenin tek olumsuz yan etkisi visseral yağ değildir. UCLA tıp merkezinde kıdemli bir diyetisyen, UCLA Fielding Halk Sağlığı Okulu'nda yardımcı doçent ve Cambridge University Press of Recipe for Survival yazarı olan PhD, MPH, RD Dana Ellis Hunnes'a göre, "Hamur işleri ve kurabiyeler de genellikle kolesterol (ve LDL kolesterol) seviyelerini yükselttiği bilinen doymuş yağ (tereyağı) veya margarin veya diğer katı, rafa dayanıklı yağdan trans yağlar." 6. İşlenmiş ve Kırmızı Et Vibrant: A Breaking Program to Get Energized, Own Your Health, and Glow kitabının çok satan yazarı ve fonksiyonel tıp alanında tanınmış bir lider olan Dr. Stacie J. Stephenson bize şunları söylüyor: "Pastırma, sosis, jambon ve şarküteri ürünleri gibi işlenmiş etler ve sığır eti gibi kırmızı etler, özellikle antrikot gibi yüksek yağlı etler, birçok çalışmada iç organ yağlarıyla ilişkilendirilmiştir. 2020'de yapılan bir çalışmada, genel olarak daha fazla et tüketimi, özellikle 45 yaş üstü kadınlarda daha fazla iç organ yağıyla ilişkilendirilmiştir. Daha iyi seçenekler, deniz ürünleri gibi daha sağlıklı yağlar içeren protein kaynakları ve baklagiller gibi bitkisel protein kaynaklarıdır." 5. Çizburgerler ve Diğer Hızlı Yiyecekler Cox'a göre, "Cheeseburgers, iç organlarda yağ oluşumuna neden olan yiyeceklerin bir kombinasyonuna sahiptir: kırmızı et ve peynirdeki yüksek kaloriler, doymuş yağlar ve enflamatuar faktörler, daha fazla iç organlarda yağ üretimine neden olur ve bu genellikle rafine beyaz ekmekle birleştirilir. mayonez veya diğer sürülebilir malzemelerin eklenmesi, kombinasyona sağlıksız yağları daha da ekler." 4. Donutlar Stephenson'a göre, "Rafine şeker artı rafine yağ, iç organ yağı için bir reçetedir ve çörekler, lif veya antioksidanlar gibi herhangi bir besleyici nitelik taşımadan her ikisini de içerir. 2020'de yapılan bir araştırma, ilave şeker alımının, kalbin etrafında toplanan iç organ yağıyla ilişkili olduğunu gösterdi. ve aşırı kilolu ergenler üzerinde yapılan bir araştırma, daha fazla yağ ve kızarmış yiyecek alımının karaciğer çevresinde yağ birikimi ile ilişkili olduğunu, daha fazla şeker alımının ise karın bölgesindeki iç organlardaki yağ artışı ile ilişkili olduğunu gösterdi. Çörekler tüm bu kutuları işaretler. Bir kaseye ne dersiniz? onun yerine kahvaltıda yulaf ezmesi mi?" 3. Patates Kızartması (Cips ve Kızartma) Stephenson, "İç organlarda yağ üreten bir sonraki suçlu, ister patates cipsi ister patates kızartması şeklinde olsun, patates kızartmasıdır" diyor. "Patates yüksek glisemik bir gıdadır, yani kan şekerinin fırlamasına neden olabilir. Patatesleri derin yağda kızartırsanız, kızartmalarda yaygın olarak kullanılan trans yağları ve ayrıca karbonhidrat açısından zengin herhangi bir gıda yendiğinde oluşan kanserojen akrilamidleri eklersiniz." derin yağda kızartmada olduğu gibi çok yüksek sıcaklıklara maruz kalırlar.İç organ yağıyla ilişkili beslenme kalıplarını inceleyen büyük bir ikiz çalışmasında, araştırmacılar kızarmış yiyeceklerin ve fast foodların iç organ yağlarıyla yüksek oranda ilişkili olduğunu belirlediler.Patates kızartması her ikisine de girer kategoriler." 2. Alkol Mitchell şöyle açıklıyor: "Alkol, özellikle sosyal durumlarda birçok insanın tükettiği popüler bir içecektir. Bununla birlikte, alkolün bazı sağlık etkileri olduğunu unutmamak önemlidir. Özellikle, iç organlarda yağ birikmesine katkıda bulunabilir; kalp problemleri ve Tip II diyabet dahil olmak üzere çok sayıda kronik sağlık durumuyla ilişkilidir. İçki içme alışkanlıklarınızın sağlıklı ve güvenli kalmasını sağlamak için, daha düşük alkol içeriğine sahip daha hafif içeceklere bağlı kalmayı ve günlük alımınızı sınırlamayı düşünün. Ayrıca, daha sağlıklı alternatifler eklemeyi keşfedebilirsiniz. Sosyal etkinlikler sırasında bir şeyler içmek için elinizi uzattığınızda aromalı seltzer suyu veya taze meyve suları." 1. Meşrubatlar Stephenson, "İç organlarda aşırı yağlanmaya neden olan en kötü tek 'yiyecek'i seçmek zorunda kalsaydım, bu hem yüksek fruktozlu mısır şurubu ile tatlandırılmış normal tür hem de yapay tatlandırıcılarla tatlandırılmış diyet türü soda olurdu" diyor. "Çok sayıda çalışma, şekerle tatlandırılmış içecekleri (ABD diyetinde önde gelen ilave şeker kaynağı) visseral karın yağıyla ve ayrıca diyabet ve kardiyovasküler hastalık riskinin artmasıyla ilişkilendirmiştir. Bir çalışma, soda alımının yağları nasıl etkilediğine baktı. Stephenson, sağlıklı yetişkinlerde birikme olduğunu ve şekerle tatlandırılmış içeceklerin karın bölgesinde visseral yağın daha fazla birikmesiyle açıkça ilişkili olduğunu gösterdi” diyor. Dikkat etmeniz gereken tek şey şekerle tatlandırılmış soda değil, çünkü diyet gazlı içecekler de karın yağıyla bağlantılı. "Bazı eski araştırmalar, diyet sodanın iç organ yağını artırdığını göstermese de, 2021'de yapılan bir araştırma, daha fazla diyet soda içen 65 yaş ve üstü yetişkinlerin abdominal obeziteyi artırdığını gösterdi ve bu ilişki, çalışmanın 'çarpıcı doz-tepkisi' olarak adlandırdığı şeydi. Stephenson, "Diyet soda içmek, insanların daha fazla yemek yemeyi haklı bulmalarına da neden olabilir, çünkü" sodada kalori tasarrufu sağlayarak genel olarak daha yüksek kalori alımına neden olur." Sonuç olarak, "şekerle tatlandırılmış ve yapay olarak tatlandırılmış içeceklerden vazgeçmek sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şey olabilir" diye ısrar ediyor Dr. Stephenson. Kaynak: Eat This Not That
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.