Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elon Musk, Twitter'a görüntüleme sayıları ekledi ve anında öfkeye yol açtı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elon Musk, Twitter'a görüntüleme sayıları ekledi ve anında öfkeye yol açtı

AA15BFSh.img?w=768&h=523&m=6&x=468&y=128

Elon Musk'ın Twitter'ı, tweet'leri için yeni bir "görüntüleme sayısı" başlattı ve hemen yaygın eleştiri ve alay konusu oldu.

Yeni özellik, herkesin belirli bir gönderinin kaç kez görüntülendiğini görmesini sağlar. Bu özellik her zaman tweet atan kişi tarafından kullanılabilirken, artık her gönderide ve herhangi bir kullanıcı tarafından görülebiliyor.

Sayının tam olarak nasıl hesaplandığı belirsizliğini koruyor. Eski Twitter çalışanları, bir tweet'in gerçekten görülüp görülmediğine veya sadece bir kullanıcının onu kaydırarak geçip geçmediğine karar vermenin zor olması nedeniyle fikrin reddedildiğini söylemişlerdi.

Ancak Bay Musk, yeni sayımın, insanların sitenin ne kadar "canlı" olduğunu görmelerine izin vereceğini, çünkü olağan ölçümlerin belirli bir gönderiyle olan etkileşimin çoğunu takip etmediğini söyledi.

"Twitter Görüntüleme Sayısını kullanıma sunuyor, böylece bir tweet'in kaç kez görüldüğünü görebilirsiniz! Bu video için normal," diye yazdı Bay Musk Twitter'da.

"Twitter kullanıcılarının yüzde 90'ından fazlasının okuduğu, ancak tweet atmadığı, yanıtlamadığı veya beğenmediği için Twitter'ın göründüğünden çok daha canlı olduğunu gösteriyor, çünkü bunlar halka açık eylemler."

Başka bir gönderide Musk, tweet'lerin beğenildiğinden yaklaşık 100 kat daha fazla okunduğuna dikkat çekti.

Görüntüleme sayısı, retweetler ve beğeniler gibi daha genel eylemlerin yanında görünür. Bazıları, sitenin olağan tasarımını değiştirecek ve diğer sayaçları her zamanki yerlerinin dışına itecek şekilde eklendiği için konumunu eleştirdi.

Musk, tasarıma yönelik eleştirilere tepki olarak, kullanıcılara tweet'in izlenme sayısının farklı bir yere taşınması gerekip gerekmediğini sorduğu bir anket yayınladı.

Diğerleri, Bay Musk'ın, aracın Twitter'ın ne kadar meşgul olduğunu göstereceği yönündeki önerisinin aksine, aracın aslında belirli tweet'leri ne kadar az kişinin görüntülediğini göstermeye hizmet ettiğini ileri sürdü.

Ve yine de daha fazlası, ölçümlerin yalnızca insanların gönderilerinin aldığı görüntüleme sayısı konusunda endişeli veya üzgün hissetmelerine hizmet ettiğinden şikayet etti. Instagram gibi bazı sosyal ağlar, insanlar paylaşım yaparken gereksiz baskıyı ortadan kaldırmak amacıyla gönderilerden metrikleri kaldırmaya çalıştı.

Kaynak: The Independent

twitter-2815914.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.