Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dedikodular Ayuka Çıktı: Elon Musk, Donald Trump Jr.'ı Twitter'ın Yeni CEO'su Olarak Atadı mı?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dedikodular Ayuka Çıktı: Elon Musk, Donald Trump Jr.'ı Twitter'ın Yeni CEO'su Olarak Atadı mı?

İddia: Elon Musk, Donald Trump Jr.'ı Twitter'ın yeni CEO'su olarak atayacak.

AA15ztyu.img?w=768&h=432&m=6

19 Aralık 2022'de Jeff Charles adlı bir blogcu, Substack sayfası The Smattering'de yeni bir hikaye yayınladı. Başlıkta "SON DAKİKA: Elon Musk, Görevden Ayrıldıktan Sonra Donald Trump Jr.'ı Yeni Twitter CEO'su Olarak Atayacak" yazıyordu.

Musk'ın CEO'luk görevinden ayrılacağını açıkladığı doğru olsa da, bu makale hicivden başka bir şey değildi. Charles'ın kendi Twitter biyografisi, "BREAKING = Hiciv: https://smatteringnews.substack.com." Ayrıca, blogdaki bir sorumluluk reddi beyanında "Doğru olmayan ama kesinlikle olabilecek en sıcak haber" yazıyordu.

Yine de, bunun hiciv olması, görünüşte sonsuz sayıda kullanıcının sözde haberlere inanmasını ve bu haberi kutlamasını engellemedi, bu da, başlıktaki kelimeler için basit bir Facebook araması yaparak ve ardından en yenilere göre sıralayarak görülebileceği gibi. veya fotoğraflara göre filtrelemeyi seçme.

Milyonlarca kez izlenme yolunda ilerliyor gibi görünen bir TikTok videosunda da başlığın bir ekran görüntüsü ortaya çıktı. (Bu video orijinal olarak Instagram kullanıcısı @cramersez tarafından gönderilmiş olabilir.)

Hiciv öyküsünün başlangıcı şöyle okunur:

Austin, TX - Twitter CEO'su Elon Musk, bir anketin daha fazla kullanıcının şirketin günlük operasyonlarını yönetmekten istifa etmesini istediğini ortaya çıkardıktan sonra halefini sosyal medya şirketinin başkanı olarak duyurdu. Musk, kullanıcıları "ne dilediğinize dikkat edin" konusunda uyardıktan sonra, görevinden ayrıldıktan sonra dizginleri Donald Trump Jr.'a devretmeye karar verdi.

"Yani artık Twitter'ı yönetmemi istemiyorsunuz? Güzel! BUNUNLA nasıl başa çıkacağınızı görelim!" Twitter Spaces oturumu sırasında söyledi.

Twitter, Trump'ın devralması için henüz bir tarih belirlemedi, ancak eski Başkan Donald Trump'ın oğlu şirketi yönetmeye hazır ve istekli görünüyor. The Smattering'e "Oh, LIT olacak" dedi. "Solcular, sırf Elon tüm siyasi görüşler için eşit bir oyun alanı yaratmak istediği için toplu külotlarını bir araya getirdiler. Ama şimdi, bu kuş uygulamasında çıldıracağım."

Trump Jr., Twitter CEO'su olduğu iddia edilen haberleri tweetledi, "Bu maalesef sahte bir haber, ancak kesinlikle AF yakılır."

Instagram'da Trump Jr. ayrıca, "Herkes bunu bana gönderip duruyor, ben de size haber vereyim dedim." Bu, görünüşe göre bazı kullanıcıların ona hiciv haberlerinin gerçek olup olmadığını sorduğunu gösteriyordu.

Kaynak: Snopes

fake-news-3843976.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.