Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Iggy Azalea Neden Müzik Endüstrisinden Ayrılıyor?

Iggy Azalea, "Black Widow" ve "Fancy" gibi büyük hitleriyle tanınır. Ancak uluslararası başarısına rağmen Iggy, müzikten geri adım atmak istediğini itiraf etti.

Ve müzik kataloğunu sattığına dair son haberlerle, Iggy'nin sözlerine sadık kaldığı görülüyor. Ancak plak şirketleriyle olan sözleşme anlaşmazlıkları geçmişi göz önüne alındığında, sektörden neden ara vermesi gerektiği anlaşılabilir.

Iggy'nin müzikten uzaklaşma kararı hakkında bildiğimiz her şey burada, hayranların gelecekte ondan herhangi bir yeni albüm görmeyi bekleyip bekleyemeyeceği de dahil.

İLGİLİ: Grimes, Elon Musk'ın Twitter'ı Devralması Hakkında Ne Düşünüyor?

Iggy Azalea Geçenlerde Şarkı Kataloğunu Milyonlara Sattı

AA15xDMb.img?w=768&h=629&m=6&x=252&y=135

Pek çok sanatçı, gelecekte müzik yayınlamaya devam etmeyi planlasalar bile şarkı kataloglarını sattı ve Iggy en yenilerinden biri. Kasım ayında, şarkıcının ana kayıt ve yayın kataloğunu Domain Capital'e sattığı bildirildi. Ne kadar kazandığı belli değil ama kaynaklar Billboard'a bunun "sekiz rakamlı" bir anlaşma olduğunu söyledi.

Anlaşma gelecekteki geliri kapsayan "ek bir tetikleyici" içerdiğinden, Iggy hala kendi kayıtlarından para kazanma potansiyeline sahip.

Iggy, müziğinin haklarını satma kararını bir dizi Twitter gönderisinde savundu.

"Taylor bu satıştan kâr sağlamadı" diye yazdı. “Kataloğumun bir bölümünü istediğim kişiye, hayatımda bir gün daha çalışmak zorunda kalmayacağım anlamına gelen bir meblağ karşılığında sattım. Hepinizi seviyorum ama ustaların sohbeti sizin iş anlayışınızın çoğunun biraz ötesinde.

"Bu, şarkıların bir kısmının artık onlara sahip olan bir şirkete satıldığı anlamına geliyor. Karşılığında, bana hayatım boyunca kazanacaklarını tek seferde peşin ödediler," diye devam etti Iggy.

Iggy Azalea Diğer Projelerle Dalga Geçiyor Ama Müzikle İşinin Bittiğini Söyledi

Iggy ayrıca Twitter'da enerjisini yeni yılda açıklamayı umduğu yeni bir projeye odaklamayı planladığını açıkladı. "Yatırım yapmak istediğim daha büyük bir işim var" diye yazdı.

Iggy'nin plak şirketi Bad Dreams'ten bahsettiği tahmin ediliyor. Plak şirketleriyle yıllarca süren sözleşme anlaşmazlıklarının ardından bağımsız bir sanatçı olma teklifiyle 2019'da şirketi kurdu. Bundan sonra Iggy, Bad Dreams kapsamında çıkardığı müziğin tüm haklarına tamamen sahip olacak. Ancak hayranlar onun yakında yeni müzikler yayınlamasını beklememeli.

Geçen yıl, End of an Era albümünü çıkardıktan sonra rapçi, şimdilik müzikten uzaklaşma planlarını açıkladı.

"End of an Era" benim için çok özel çünkü gelecek ay albümümü çıkardıktan sonra diğer yaratıcı projelere ve müziğin ötesinde tutkulu ve ilham aldığım şeylere odaklanmak için birkaç yılımı alacağım" diye tweet attı. Ağustos 2021'de.

Devam etti, "Gelecekte benim farklı yönlerimi görmeniz beni heyecanlandırıyor."

Bununla birlikte, Ağustos 2022'de Iggy, her şeye rağmen yeni müzik yayınlayabileceğini açıkladı.

Şarkıcı, "Bir yıl önce, çektiği negatif enerjiden bıktığım için müzikten uzaklaşmaya istekliydim" diye tweet attı. “Ama öğrendiğim şey, ben işime bakarken bile, hepinizin olumsuz ve meraklı olacağınız. Yani ben huzura sahip olamıyorsam, sen de olamazsın. Geri geliyorum. Bunun için ağla.”

Iggy Azalea Plak Şirketiyle Yıllardır Tartıştı

AA15xzrv.img?w=768&h=512&m=6&x=455&y=152

Iggy onlarca yıldır müzik endüstrisinin içinde ama dramasız da olmadı. Şarkıcının plak şirketleriyle uzun bir sözleşme anlaşmazlığı geçmişi var ve bu, müzik dışında başka projelere odaklanma kararını açıklayabilir.

Rapçi ilk olarak 2013'te Jay-Z'nin Def Jam kayıtlarıyla sözleşme imzaladı, ancak daha sonra 2015'te sözleşmesinin feshedilmesini istedi. 2016'da mahkeme dışı bir anlaşmaya vardılar, ancak Iggy 2018'de resmen plak şirketinden ayrıldı. Island Records ile sözleşme imzaladı, ancak bir yıldan kısa bir süre sonra şirketten ayrıldı.

Iggy, Island Records ile olan sözleşmesinin sona ermesini Twitter'da kutladı. “Resmi olarak imzasızım !!!! ?? Bir plak anlaşmasına GİRMEK için o kadar uzun zaman harcadın ki… Birini ÇIKARMAKTAN bu kadar mutlu olacağımı hiç düşünmemiştim. Artık sevdiğim her tür müziği, ne zaman istersem yayınlamakta özgürüm woooo! ???” yazdı.

Iggy daha sonra, orijinal adı New Classic Records olan kendi plak şirketini kurdu. Empire Distribution ile bir anlaşma yaptıktan sonra, şirketin adını Bad Dreams olarak değiştirdi. O zamandan beri plak şirketi aracılığıyla bağımsız bir sanatçı olarak birkaç albüm çıkardı ve diğer sanatçıların da kariyerlerini başlatmalarına yardımcı oldu.

Iggy'nin yorumlarına göre, müzikle işi tamamen bitmemiş olabilir. Ancak şarkıcı mutlu bir şekilde başka projelere de odaklanıyor gibi görünüyor. Ama müzik endüstrisindeki geçmişiyle, geri adım atmak istediği için onu kim suçlayabilir?

Kaynak: The Things

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.