Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

 Streisand etkisi nedir? Elon Musk, Twitter hesaplarını yasakladıktan sonra öğrendi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

 Streisand etkisi nedir? Elon Musk, Twitter hesaplarını yasakladıktan sonra öğrendi

Platformun yeni CEO'su Elon Musk, ifade özgürlüğünü benimseyen bir platform oluşturmak için Twitter'ı satın alacağını iddia ettikten sonra, sitede yayınlanabilecek içeriklere daha fazla kısıtlama getirdikten sonra yeniden ateş altında.

AA15oPXc.img?w=768&h=514&m=6&x=382&y=1&s

Askıya alınan hesaplardan biri, milyarderin uçağını ve gerçek zamanlı güncellemeleri takip edebilen bir bot geliştiren Jack Sweeney tarafından yönetilen ElonJet'ti. Musk, doxing olarak bilinen uygulamayla ilgili güvenlik risklerini gerekçe göstererek, hiçbir hesabın bir bireyin konumu hakkında ayrıntılı bilgi göndermesine izin verilmeyeceğini söyleyerek hesabın Twitter'dan kaldırılmasını haklı çıkardı.

Sadece ElonJet yasaklanmakla kalmadı, aynı zamanda ElonJet'in Instagram hesabına bağlantıların yayınlanmasına veya doğrudan mesajlar yoluyla gönderilmesine izin verilmedi. Bu uygulama genellikle çocuk pornografisi gibi aşırı, yasa dışı ve rahatsız edici içeriklerin paylaşılmasını önlemek için kullanılır. Musk, 2020 seçimleri sırasında Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarıyla ilgili hikayelerin paylaşılmasını engellemek için aynı mekanizmayı kullanan Twitter liderlerini eleştirmişti.

Gazeteciler ve diğer Twitter kullanıcıları, özel bir jetin koordinatlarını yayınlamanın bir kişinin ev adresini yayınlamakla aynı şey olmadığını ve önceki örneğin "doxing" teşkil etmediğini söyleyerek geri adım attılar. Birkaç hesabı askıya aldıktan sonra Musk, Twitter topluluğuna anket yaptı ve kullanıcıların bu hesapların ne kadar süreyle askıya alınması gerektiğini düşündüklerini sordu.

Twitter CEO'su daha sonra çok fazla seçenek eklediğini fark etti ve yalnızca iki seçenekle yeniden yapmayı seçti: "Şimdi" ve "7 gün içinde." 3,6 milyon oyundan yaklaşık yüzde altmışı 1. seçenek olan "Şimdi"yi seçti ve bazı hesaplar eski durumuna getirildi.

Anketi başlatmadan hemen önce Musk, "Barbara Streisand'ı seviyorum lol" tweet'ini attı ve bu, milyarderin "Twitter yasaklama hesapları ile Streisand Etkisi" arasındaki "karşılaştırmaları ima ettiğini" söyleyen bir Twitter topluluğu açıklamasıyla tokatlandı.

Streisand etkisi nedir?

2000'lerin başında, Barbara Streisand, California Coastal Records Project'in çekip internete koyduğu evinin bir fotoğrafını bastırmaya çalıştıktan sonra ateş altında kaldı. Ancak bunu yaparken daha fazla insan fotoğrafın varlığından haberdar oldu ve binlerce kişi onu indirdi. Bu nedenle, esas olarak, Streisand etkisi, bir bireyin veya kuruluşun bilgileri saklamaya veya sansürlemeye çalıştığı bir durumu ifade eder ve bunu yaparken, söz konusu bilgilere daha fazla dikkat çekilir.

Bazıları, Musk'ın ElonJet'i yasaklama hamlesinin hesaba daha fazla dikkat çektiğini ve Musk'ın jetini takip etmeye yönelik tüm bilgilerin halka açık bilgi olduğunu söylüyor. Hesap Twitter'da yasaklanmış olsa da, Jack Sweeney'nin botu Instagram da dahil olmak üzere diğer sosyal medya platformlarında aktif olmaya devam ediyor ve yasağın genç programcıya birçok yeni takipçi kazandırdığından bahsetmiyorum bile, bu da genel olarak Musk'ı her zamankinden daha fazla insanın takip ettiği anlamına geliyor.

Kaynak: AS USA

twitter-2815914.jpg 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.