Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Wesley Snipes'ın Gerçek Hayattaki Dövüş Sanatları Becerileri En İyinin Bile Ötesinde


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Wesley Snipes'ın Gerçek Hayattaki Dövüş Sanatları Becerileri En İyinin Bile Ötesinde

Birçok aksiyon yıldızının daha zorlu sahneleri çekmesi için bir dublörü çağırdığı bilinirken, Wesley Snipes bu sahneleri kendisinin yapmaktan daha çok sevdiği bir şey yoktur ve dövüş sanatları becerileri bunda kesinlikle rol oynamıştır.

AA158IHo.img?w=768&h=431&m=6&x=250&y=9&s

2015'te blacktreetv'ye konuşan "Blade" oyuncusu, kendi dublörlüklerini yaparken bulduğunu açıkladı: "Çok eğlenceli -- canlandırıcı." Yine de bu, kendi dublörlerini yapmanın her zaman kolay olduğu anlamına gelmez. Aslında ondan çok uzak. "The Expendables"ın yayınlanmasından önce AALBC ile yaptığı bir röportajda Snipes, mücadele ettiği birkaç sahne olduğunu paylaştı. "Bir kamyonun yan tarafına asılmak ... Bu oldukça zordu," diye itiraf etti. Ancak, meydan okumaya rağmen Snipes bunu kendi adımlarıyla karşıladı ve biz şaşırmadık. Ne de olsa, blacktreetv ile paylaştığı gibi, "Biraz ... aksiyon ve dövüş sanatları yapmayacaksam rolü oynamam için hiçbir neden yoktu."

O halde Snipes'ın dövüş sanatları eğitimiyle gurur duyduğu oldukça açık -- peki onun spordaki becerileri hakkında başka ne biliyoruz?

Çeşitli Dövüş Sanatları Disiplinlerinde Eğitim Aldı

AA158NrK.img?w=768&h=431&m=6&x=341&y=90&

AALBC ile konuşan Wesley Snipes, küçük yaşlardan beri dövüş sanatları uyguladığını paylaştı. "12 yaşımdayken Japon sisteminde Goju ve Shotokan [karate] eğitimine başladım" diye açıkladı. Bununla birlikte, disiplinde oldukça yüksek bir ödül aldığından bahsetmedi. Hollywood Walk of Fame web sitesine göre, Snipes aslında ikinci karate tarzında 5. Dan siyah kuşağına sahip (kung fu ve Brezilya Jiu-Jitsu eğitiminin yanı sıra!). The Sporting Blog'a göre bu, Snipes'ın "Olağanüstü dövüş sanatçısı" olarak nitelendirildiği anlamına geliyor.

Goju ve shotokan karate, Snipes'ın deneyim sahibi olduğu tek dövüş sanatları disiplini değil. AALBC'ye söylediği gibi, bundan çok uzak, bu spora olan sevgisinin sadece başlangıcıydı. "Orada, Aiki-Jujutsu formu olan Grandmaster Moses Powell ile tanıştım. Ondan sonra capoeira'ya girdim ve üç farklı sistemde sıralama aldım: Endonezya, Afrika ve Japon. Ve Tae Kwon yaptım. [Yap]," diye açıkladı. Oyuncu, "Oldukça iyi iş çıkardım" diye ekledi. Buna yetersiz bir ifade diyeceğiz!

Bununla birlikte, (siyah) kuşağı altındaki tüm bu becerilere rağmen, Snipes övgüler konusunda oldukça alçakgönüllüdür ve başarılarını yakın zamanda şişirmesini beklemeyin. Tam tersine, bir Kara Kuşak Televizyon muhabiri kendisine bir Büyükusta olup olmadığı sorulduğunda hemen düzeltti. "Hayır! Hayır, hayır... Ben bir Büyükusta değilim. Hiç de değil," diye güldü.

... Ve Ona Disiplin Verdiği İçin Kredi Veriyor

AA158tUU.img?w=768&h=431&m=6

Wesley Snipes, dövüş sanatlarında eğitimden keyif almanın yanı sıra, sporun onu bir birey olarak nasıl şekillendirdiği konusunda da açık sözlü.

Sway's Universe ile ilgili bir röportajda aktör, dövüş sanatları eğitimi yoluyla geliştirdiği disiplinin, hükümete şaşırtıcı miktarda vergi borcundan suçlu bulunduğunda üç yıllık hapis cezasıyla başa çıkmada büyük rol oynadığını paylaştı. "Disipline olmadan dövüş sanatlarında daha yüksek seviyelere çıkamazsın," diye açıkladı. Bu, oyunculuk okulunu bitirmek için gereken disiplinle birleştiğinde, "Beni bu talihsiz deneyime hazırladı ve beni dışarı çıkmaya hazırladı." Yine de bu, eğitiminin talihsiz bir deneyimde ona yardım ettiği ilk sefer değildi. Independent ile yaptığı bir röportajda paylaştığı gibi, dövüş sanatları becerilerini kullanması gereken bir durumdaydı. Ancak, her zaman disiplinli bir uygulayıcı olarak, "Çok çabuk sona erdi" diye paylaştı.

Snipes'ın denediği çeşitli dövüş sanatları biçimleri, bazı zor zamanlarda ona yardımcı olurken, aynı zamanda ona iyi durumda da yardımcı oldu. Tecrübesi sayesinde aksiyon türünde bazı ciddi başarılar elde etti - ve 1998'de tek seferlik "Dövüş Sanatlarının Ustaları" (TV Rehberi aracılığıyla) etkinliğine ev sahipliği yaptı. Kesin olan bir şey var: Wesley Snipes'ın dövüş sanatları becerileri etkileyicinin de ötesinde.

Kaynak: Nicki Swift

fantasy-2763693.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.