Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elektrikle mi Yoksa Gazla mı Isınmak Daha Ucuz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elektrikle mi Yoksa Gazla mı Isınmak Daha Ucuz?

Artan enerji faturalarıyla birlikte, elektrik ısısı ile gaz ısısının maliyetlerini karşılaştırmak, tasarruf etmek isteyen ev sahipleri için önemli bir karar olabilir. Daha soğuk kış havası ve küresel bir enerji şoku, konut ısıtma müşterileri için endişe yaratıyor. ABD Enerji Bakanlığı, bu kış ısıtma faturalarının doğal gaz için %28, kalorifer yakıtı için %27, elektrik için %10 ve propan için %5 artacağını öngörüyor.

AA156t0a.img?w=768&h=576&m=6

Çoğu insan gibi, enerji maliyetlerini nasıl azaltacağınızı bilmek istiyorsanız - ev sahibi faturaları söz konusu olduğunda, elektrik ısısı ile gaz ısısı arasında bir fark var mı?

Elektrik ısısı: işletme maliyeti

ABD Enerji Bilgi İdaresi'ne göre, ABD'deki ortalama elektrik maliyeti kilovat saat veya kWh başına 16,32 senttir. EIA, ABD'li ev sahipleri için elektrikli ısıtma maliyetlerinin 2022-2023 kışı için geçen kışa göre %10 artışla ortalama 1.359 dolar olacağını tahmin ediyor.

ABD bölgesel farklılıkları açısından, elektrikli ısıtma maliyetleri tüm bölgelerde ortalama 1.400-1.700 ABD Doları olacak, ancak Güney bölgesi yaklaşık 1.250 ABD Doları olacak.

Efficiency Maine Trust, elektrikli ısıtma sistemleri için aşağıdaki maliyet dökümünü sağlar:

Yakıt Türü (Adet) -  Teslim Edilen Birim Maliyet - Isıtma Sistemi -                        Yıllık Maliyet
Elektrik (kWh)                 0,23                           Jeotermal Isı Pompası                       1.681 $
Elektrik (kWh)                 0,23                            Isı Pompası (kanalsız)                       2.297 $
Elektrik (kWh)                 0,23                            Isı Pompası (kanallı)                          $ 2.871
Elektrik (kWh)                 0,23                            Elektrikli Süpürgelik                          $ 6.202

ABD Enerji Bakanlığı'na göre, enerji açısından daha verimli bir elektrikli ısı pompası kurmak, fırınlar ve süpürgelik ısıtıcılar gibi geleneksel elektrikli dirençli ısıtmaya kıyasla evinizdeki enerji kullanımını önemli ölçüde azaltabilir. En yaygın tip olan kanallı hava kaynaklı ısı pompaları, enerji kullanımını yaklaşık %50 oranında azaltır. Jeotermal ısı pompaları gibi daha pahalı seçenekler, enerji kullanımını %60'a kadar azaltabilir. Bu tür bir yükseltme size aylık bazda tasarruf sağlar, ancak fatura hesaplamalarınızın bir parçası olarak oldukça büyük peşin kurulum maliyetlerini dahil etmelisiniz.

Bununla birlikte, Amerikan Enerji Verimli Ekonomi Konseyi, ısı pompalarının özellikle soğuk kuzey bölgelerinde yeterli ısı sağlamayabileceğini, bunun da alternatif yakıt kaynaklarına ve daha yüksek faturalara ihtiyaç duyulabileceğini bildiriyor. Ek olarak, ABD Enerji Bakanlığı'na göre birçok ev sahibi, evinizin yakınında veya altında büyük bir hendek kazmayı gerektiren en verimli jeotermal ısı pompası tipini kullanamayabilir.

Gaz ısısı: işletme maliyeti
Enerji Bilgi İdaresi, doğal gazla ısıtılan evlerin bu kış yaklaşık 930 dolar harcayacağını tahmin ediyor, bu geçen kışa göre %28 daha fazla. Bu öngörülen artış, hem daha yüksek beklenen fiyatlardan hem de tüketimden kaynaklanmaktadır.

ÇED raporu ayrıca, Kuzeydoğu ve Orta Batı'daki gazla ısınan hanelerin sezon için 1.000-1.100 $, daha düşük sıcaklıklar ve daha yüksek talebe bağlı olarak, Batı ve Güney'deki evlerin ise 700-800 $ arasında ödeme yapacağını gösteriyor.

Efficiency Maine Trust, gazlı ısıtma sistemleri için aşağıdaki maliyet dökümünü sağlar:

Yakıt Türü (Adet)                      Teslim Edilen Birim Maliyet              Isıtma Sistemi                  Yıllık Maliyet
Doğalgaz (term)                              1,90                                             Doğalgaz Kombi                    2.111 $
Doğalgaz (term)                              1,90                                             Doğalgaz Oda Kaloriferi        2.158 $
Doğal Gaz (term)                            1,90                                              Doğal Gaz Ocağı                   $ 2,349

Karar

En son ABD hükümeti istatistiklerine göre, elektrikli ısıtmanın aylık işletme maliyeti gaz sistemine kıyasla daha yüksektir.

Elektrikli ısı pompaları, en verimli gaz sistemlerine göre bile paradan tasarruf etmenizi sağlarken, ağır kurulum maliyetleri içerir ve bölgenize bağlı olarak evinizi tamamen ısıtmak için yeterli olmayabilir. Ve en uygun maliyetli jeotermal ısı pompası sistemleri, bir yer altı çukuru için arazisi olmayan ev sahipleri için bir seçenek değildir.

Uzun vadede, bakımlı bir doğal gaz kazan sistemi, ABD'deki ortalama ev sahibi için en uygun maliyetli seçeneği sunar.

Seçiminiz ne olursa olsun, birkaç küçük şey yaparak ısıtma maliyetlerinizi de anlamlı bir şekilde azaltabilirsiniz.

Evinizde yalnızca belirli odaları kullanıyorsanız, tüm ev sisteminizi çalıştırmak yerine spot ısıtmayı kullanmayı deneyin.
Verimliliği ve konforu optimize eden düzeltmeleri belirlemek için evde bir enerji denetimi yaptırmayı düşünün.
Ayrıca, 2022 Enflasyonu Düşürme Yasası'ndan alınan enerji verimliliği vergi kredilerinin yardımıyla evinizi yalıtabilirsiniz.

Kaynak: Kiplinger

heating-949081.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.